Τετάρτη 30 Μαΐου 2018

Σοκολατένια πανδαισία !!!!!!


Υλικά
320 γρ μπισκότα digestive -
80 γρ βούτυρο -
αυτά είναι η βάση..

 Η κρέμα [το μεσαίο ] είναι
150 γρ ζάχαρη -
 3 αυγά
150 γρ βούτυρο -
120γρ κουβερτούρα -
80 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις

Γκανάζ σοκολάτας
 100 γραμ κρέμα γάλακτος
100 γραμ κουβερτούρα



Εκτέλεση
Τρίβουμε τα μπισκότα στο μούλτι να γίνουν σκόνη και τα περιχύνουμε με το λιωμένο βούτυρο να πάει παντού και τα στρώνουμε  ομοιόμορφα στο ταψάκι .
Ετοιμάζουμε την κρέμα  ανακατεύοντας πρώτα την ζάχαρη με τα αυγά,μετά προσθέτουμε  το βούτυρο ανακατεύουμε προσθέτουμε και την κουβερτούρα λιωμένη ανακατεύουμε και τέλος 80  γραμ αλεύρι .
Τα ανακατεύουμε όλα να γίνει ένα ομοιόμορφο μείγμα το ρίχνουμε πάνω από τα μπισκότα και ψήνουμε για 15 λεπτά ΜΟΝΟ σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς.
Το βγάζουμε από το φούρνο κι όταν κρυώσει λίγο το βάζουμε στο ψυγείο 
να παγώσει και ετοιμάζουμε την σοκολάτα γκανάζ λιώνοντας σε χλιαρή φωτιά  την κρέμα γάλακτος με την κουβερτούρα .Την απλώνουμε όταν χλιαρίνει πάνω στο ταψάκι  αφήνουμε να σταθεροποιηθεί  καιι  ορμάμε!!!!
Συνταγή από Eleni Koutsompina
 MAΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Παγωτό καραμέλα!!!




Υλικά:
1 βρασμένο καραμελωμένο  ζαχαρούχο υπάρχει έτοιμο στα σούπερ μάρκετ
1 μεγάλο εβαπορέ αδιάλυτο
1 μόρφατ
Ολα τα υλικά κρύα.
Προαιρετικά σταγόνες κουβερτούρα



Εκτέλεση:
Χτυπάμε το μορφατ προσθέτουμε το ζαχαρούχο το εβαπορέ και τέλος τις σταγόνες.
Τοποθετούμε σε τάπερ και το βάζουμε στην κατάψυξη.


Στολίζουμε με ότι μας αρέσει.
Εγώ στόλισα με πουράκια, σοκολατάκια μπανάνα και σιρόπι καραμέλα!!


Βικτώρια Κιλιγκαρίδου-οι χρυσοχέρες-ηδες

ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Χαλβάς άσπρος σιμιγδαλένιος!!!


Χαλβάς άσπρος σιμιγδαλένιος!!! (εύκολο γλυκό ψυγείου).

Υλικά:
2 κούπες σιμιγδάλι χονδρό,1κουπα καλαμποκέλαιο
Σιρόπι:
2 1\2 κούπες ζάχαρη,
4κουπες νερό
1 κούπα χυμό πορτοκαλιού
ξύσμα από 1 πορτοκάλι και 1λεμονι🍋🍋🍋



Σε χαμηλή φωτιά βάζω το σιμιγδάλι και το λάδι το ανακατεύω συνεχώς δε θέλω να καβουρντιστεί για 20λεπτα περίπου.
Βράζω όλα τα υλικά για το σιρόπι και το ρίχνω σιγά σιγά στο σιμιγδάλι πάντα σε χαμηλή φωτιά ανακατεύοντας μέχρι να πήξει.
Το αδειάζω σε φόρμα και όταν κρυώσει ξεφορμάρω και ρίχνω αραιωμένο μέλι από πάνω κανέλα ή σιρόπι καραμέλας.
Διατηρείται στο ψυγείο σκεπασμένο με μεμβράνη.
Σερβίρεται δροσερό.

Klerh Liara-οι χρυσοχέρες-ηδες
ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Κρητικά γνήσια καλιτσούνια με γέμιση σπανάκι -τυριά!!!!



Υλικά για το ζυμάρι
1 κιλό και λίγο παραπάνω αλεύρι σκληρό η για όλες τις χρήσεις
1/2 ποτήρι νερού λάδι ελαιόλαδο
1 αυγό
2 φακελάκια ξηρή μαγιά η 2 κύβοι νωπή μάγια
1 κουταλάκι γλυκού αλάτι το οποίο ρίχνομαι μέσα στο αλεύρι
1 κουταλιά σούπας ζάχαρη
1 κουταλάκι γλυκού μαχλέπι κοπανισμένο σε σκόνη..αγοράστε έτοιμο μαχλέπι κοπανισμένο διότι όταν ανοίγετε το φύλο αν έχει κομματάκια θα σας σκάσει το φύλο
1 ποτήρι νερού γάλα ζεστό
1 ποτήρι νερού νερό ζεστό.





Εκτέλεση για την ζύμη.
Προθερμαίνομαι τον φούρνο στους 50 βαθμούς κι όταν ζεσταθεί τον κλείνομαι.
Βάζουμε σε ένα πολύ μεγάλο μπολ την ζάχαρη,το αυγό,την μαγιά,το Χαλέπι,το λάδι,το γάλα χλιαρό και τα ανακατεύομαι με το χέρι μας μέχρι να λιώσει  η ζάχαρη και να ενσωματωθούν όλα τα υλικά μαζί..θα έχομε σαν ένα πηχτό χυλό..ρίχνομαι το αλεύρι λίγο λίγο μαζί με το ζεστό νερό μέχρι να έχομε ζύμη απαλή και σφιχτή..αν χρειαστούμε αλεύρι προσθέτομαι..η ζύμη σας θα είναι εύπλαστη κι απαλή..την κάνετε πολλά μπαλάκια τα αλευρώνετε και τα βάζετε σε μια ευρύχωρη λεκάνη όταν  τα τελειώσετε τα βάζετε στον σβηστό άλλα ζεστό φούρνο κι αφήνεται να φουσκώουν ..θα φουσκώσουν πολύ πάρα πολύ..αφήστε τα εκεί μέχρι να ετοιμάσετε την γέμιση.





Γέμιση
1 κιλό μυζήθρα μαυρομάλλα το οποίο τρίβετε στο πολυμίξερ η στο μούλτι η στον τρίφτη του κρεμμυδιού και το αλατίζετε.
200γρ.στάκα
200 γρ πηχτόγαλο φρέσκο η φρέσκια μυζήθρα
λίγη γραβιέρα τριμμένη στον τρίφτη περίπου 100γραμμάρια
2 αυγά
1/2 κούπα γάλα εβαπορέ αδιάλυτο η μισή κούπα κρέμα γάλακτος
λίγο δυόσμο ψιλοκομμένο
αλάτι  όσο θέλετε εσείς δοκιμάζετε...και βάζετε όσο θέλετε
λίγο αλεύρι πασπαλισμένο από πάνω για να τραβά  τα υγρά.περίπου ένα φλιτζάνι τσαγιού
σπανάκι όσο θέλετε περίπου 2 κιλά ψιλοκομμένο αλατισμένο και στυμμένο πολύ καλά στο σουρωτήρι των μακαρονιών .το στύβεται με τα χέρια σας να φύγουν όλα τα υγρά..μετά το ανακατεύετε με δυο τρεις κουταλιές αλεύρι για να μην βγάλει άλλα υγρά..το ανακατεύετε με τα τυριά.
Ανακατεύετε σε μια μεγάλη λεκάνη όλα τα τυριά και το σπανάκι κι το αφήνετε στο ψυγείο μέχρι να ετοιμαστεί το ζυμάρι σας.



Επάλειψη
1 αυγό χτυπημένο με δυο τρεις κουταλιές εβαπορέ αδιάλυτο
σουσάμι και μαυροκούκι για το πασπάλισμα.
(η δόση για το αύγομα είναι για ένα ταψί φούρνου..εσείς επαναλαμβάνετε για όσα ταψιά θέλετε να φτιάξετε)

Εκτέλεση για τα καλιτσούνια
Παίρνετε το ζυμάρι σας από τον φούρνο που θα έχει φουσκώσει πολύ,παίρνετε κομματάκια όσο μεγάλα θέλετε ,τα αλευρώνετε πάλι κι ανοίγετε φύλο στο χέρι η στην μηχανή για  μηχανοκίνητο φύλο δεν το κάνετε πάρα πολύ λεπτό διότι τα τυριά μέσα θα βγάλουν υγρά και η ζύμη είναι αφράτη και κριτσινιστή όποτε δεν τους ταιριάζουν φύλο πάρα πολύ λεπτό..όχι όμως  χοντρό σαν τυρόπιτα..
Κόβετε τετράγωνα κομμάτια μεγάλα η μικρά ότι θέλετε εσείς .
βάζετε μια γενναία κουτάλια σούπας γέμιση μέσα και τα κλείνετε σαν φακελάκι..τα αραδιάζεται στο ταψί του φούρνου σας.όταν τα τελειώσετε τα περνάτε με το αυγό  και τα πασπαλίζετε με σουσάμι και μαυροκούκι..
Βάζετε τα ταψιά στον φούρνο να φουσκωνόσουν δείτε να φουσκώσουν πολύ και να είναι αφράτα.
Ανάβεται τον φούρνο στους 200 βαθμούς και ψήνετε ένα ένα ταψί μέχρι να ροδίσουν καλά πολύ καλά.Όσο ψήνετε και κάνετε την διαδικασία να μην υπάρχουν ρεύματα αέρος στον χώρο.να υπάρχει ζεστή ατμοσφαίρα να μην χάσουν τα
καλιτσούνια το σχήμα τους..τρώγονται ζεστά καυτά..όταν κρυώσουν τα ξαναζεσταίνεται και είναι σαν της ώρας.


Σημείωση
 Μπορείτε να φτιάξετε τα Καλιτσουνάκια και να τα βάλετε σε σειρές με φύλα κατάψυξης ανάμεσα η μεμβράνη που τα έχετε αλευρωμένη πριν.
Βάζετε στρώσεις καλιτσούνι φύλλο κλπ.και φυλάξτε στην κατάψυξη.όταν θέλετε να τα ψήσετε τα βάζετε σε φούρνο προθερμασμένο στους 50 βαθμούς και σβηστό κι  αφού τα αυγατίσετε και σισαμώσετε ,περιμένετε φουσκώσουν καλά και τα ψήνετε όπως ανωτέρω.

Σημείωση.
 Αν δεν βάλετε σπανάκι γίνονται νόστιμα  Καλιτσουνάκια μόνο με τυριά.

Σημείωση.
Αν κάνετε πολύ λεπτό φύλο ζύμης κόβετε μακρόστενα κομμάτια του φύλου βάζετε μέσα μια κουταλιά μείγμα μακρόστενο και τυλίγεται σαν καραμέλα..Βάζετε κατάψυξη και μπορείτε να τα τηγανίσετε..το φύλο πρέπει να είναι λεπτό και να το τυλίξετε δυο τρεις φορές ς για να μην χυθούν τα τυριά..τα τηγανίζετε κατεψυγμένα κατευθείαν από την κατάψυξη αλλιώς θα χυθούν όλα τα τυριά αν τα ξεπαγώσετε .
Αφού κάψει  το λάδι κατεβάζετε λίγο την θερμοκρασία ..και τηγανίζετε..
Καλή επιτυχία!!
Η συνταγή είναι δική μου μετά από πειραματισμούς και πολλές δοκιμές!!
Είναι πολύ ωραία δοκιμάστε την !!!
Συνταγή από
Roula's sweet corner -Roula Psittaki

Βυζαντινός σιροπιαστός χαλβάς !!!




ΒΥΖΑΝΤΙΝΟΣ ΜΕΛΙΠΗΚΤΟΣ ΧΑΛΒΑΣ..!!!

120 γρ βούτυρο μαλακό
1/2 κούπα ζάχαρη
1 κούπα σιμιγδάλι χοντρό
1/2 κούπα ασπρισμένα καβουρδισμένα αμύγδαλα!
2 αυγά
2 κουταλιές του γλυκού μπέικιν πάουντερ
1 κουταλιά σούπας ξύσμα πορτοκαλιού!
2 κουταλιές σούπας χυμό πορτοκαλιού!
1/2 κούπα καβουρδισμένα κοπανισμένα αμύγδαλα για την διακόσμηση..!!

ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ

2 κούπες ζάχαρη
2 κούπες νερό
1/4 κούπας ανθόνερο
λίγο λεμόνι

Σιρόπι βράσιμο όλα μαζί για 15 λεπτά.




ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Χτυπήστε το βούτυρο με την ζάχαρη μέχρι να ασπρίσουν κ να αφρατέψουν!!
Προσθέστε το σιμιγδάλι το μπέικιν τα αμύγδαλα τον χυμό το ξύσμα τα αυγά.
Πάρτε ένα τσέρκι η ένα τετράγωνο ταψάκι με διάμετρο 16 cm βουτυρώστε και καλύψτε με λαδόκολλα.
Βάλτε το μείγμα μέσα και ψήστε στους 180 σε προθερμασμένο φούρνο μέχρι να ροδίσει από πάνω και να ψηθεί μέσα,
Σιροπιάστε με κρύο σιρόπι  και σερβίρετε με στραγγιστό γιαούρτι η και σκέτο.

Gogo Samiou -οι χρυσοχερες-ηδες

ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Πίτες όπως στα σουβλάκια !!



Υλικά
Ένα ποτήρι χλιαρό νερό
ένα φακελάκι μαγιά
3 κουταλιές ελαιόλαδο
ένα κουταλάκι ζάχαρη
 ένα κουταλάκι αλάτι
 και αλεύρι όσο πάρει να γίνει μια ζύμη μαλακή που να μην κολλάει στα χέρια (περίπου μισό κιλό).



Το αλεύρι και το νερό το ρίχνω εναλλάξ και ζυμώνω καλά μέχρι να γίνει αφράτη η ζύμη. Αφήνουμε να φουσκώσει μια ώρα  Τη χωρίζουμε σε οκτώ μπαλάκια ανοίγουμε το κάθε μπαλάκι σε πίτα τρυπάμε παντού με ένα πιρούνι και τηγανίζουμε η ψήνουμε!
 Eva Triantafilidou-
MAΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Κορνεδάκια !!! Πιό τέλεια δεν γίνετε !!!!


Υλικά:

    2 πακέτα σφολιάτα (εγώ παίρνω της Pillsbury)
    βούτυρο και αλεύρι, για τα χωνάκια
    2 αυγά

Υλικά για κρέμα:

    1 λίτρο γάλα
    1 πακέτο γκαρνί (με τα 2σακουλάκια)
    3 άνθος αραβοσίτου βανίλια, για κρύο γάλα

Η κρέμα είναι η θεϊκή κρέμα που μας έδωσε η Γιάννα για το μιλφέι.


Υλικά για το σιρόπι:

    3μιση φλιτζάνια ζάχαρη
    2μιση φλιτζάνι νερό
    1 βανίλια

Βράζουμε τα υλικά για 25 λεπτά.

 Γαρνίρισμα:

    1 φακελάκι γκαρνί
    200 ml γάλα
    κερασάκια μαρασκίνο







Εκτέλεση:

Αν δεν έχουμε τα ειδικά χωνάκια φτιάχνουμε με χαρτόνι, συρραπτικό και αλουμινόχαρτο. 

    Κόβουμε το χαρτόνι και φτιάχνουμε τα χωνάκια όπως στην φώτο

    Τυλίγουμε το χαρτόνι καλά με το αλουμινόχαρτο:

    Βουτυρώνουμε καλά και αλευρώνουμε το αλουμινόχαρτο:   ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ ΒΗΜΑ, την πρώτη φορά που τα φτιάξαμε μας κόλλησαν χωρίς αυτά και χάλασαν.



    Κόβουμε την σφολιάτα σε λωρίδες πάχους περίπου ενός εκατοστού και τυλίγουμε γύρω από τα χωνάκια όπως στην φώτο:

  Να καβαλάτε καλά το ένα πάνω στο άλλο γιατί όταν ψήνεται, φουσκώνει και  ξεκολλάει. Όταν το τυλίξτε πατήστε ελαφρά εκεί που ενώνονται για να μην σας κάνει τρύπες.
    Χτυπάμε 2 αυγά και αυγουλώνουμε τα κορνεδάκια.
    Τα ψήνουμε στους 190 βαθμούς για 10-15 λεπτά περίπου, ανάλογα με τον φούρνο, θα δείτε να χρυσαφίσουν.



    Όταν ψηθούν, τα ξεφορμάρουμε και τα αφήνουμε να κρυώσουν.

Στο ενδιάμεσο φτιάχνουμε το σιρόπι.
 Ζεστό σιρόπι κρύα κορνεδάκια.  Τα περνάμε από το σιρόπι, μην μαλακώσουν πολύ και χαλάσουν.

Χτυπάμε στο μίξερ τα υλικά για την γέμιση.  Βάζουμε την κρέμα σε κορνέ και γεμίζουμε τα κορνεδάκια μας.
    Χτυπάμε στο μίξερ τα 200 ml γάλα και 1 φάκελο γκαρνί για να φτιάξουμε την σαντιγί.  Με κορνέ βάζουμε στο επάνω μέρος.  Βάζουμε κ μισό κερασάκι μαρασκίνο και ΕΤΟΙΜΑ!!

 Η συνταγή παραχωρήθηκε από Ναταλία Μουρατίδου‎-Οι Προκομένες/οι - Συνταγές

ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ