Παρασκευή 27 Μαρτίου 2020

Λουκουμάδες παραλίας νηστίσιμοι !!!



Αφρατοι υπεροχοι νηστισιμοι λουκουμαδες παραλιας σε συνταγη της χρυσοχερας κυριας Σοφιας Θεοδωριδου την οποια ευχαριστω πολυ 🙏.Εγω εκανα την μιση δοση απο τα αναγραφωμενα υλικα .

Υλικα :
2 ποτηρια χλιαρο νερο
2 φακ.ξερη μαγια
1/2 ποτηρι καλαμποκελαιο
5 κ.σ.ζαχαρη
1 βανιλια
Ξυσμα απο 1 πορτοκαλι
1 κιλο αλευρι γ.ο.χ.

Ετοιμαζουμε την ζυμη και την αφηνουμε να φουσκωσει.
Ανοιγουμε με τον πλαστη σε φυλλο και με ενα ποτηρι κοβουμε στρογγηλους κυλινδρους και στην μεση με ενα καπακι απο νερο κανουμε την τρυπουλα αφηνουμε να φουσκωσουν και τηγανιζουμε .
Ειναι αφρατοι και δεν ρουφουν λαδι!

Εκτέλεση φωτό από Μαρινα Μισαηλιδου-ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ -ΗΔΕΣ

Σοκολατόπιτα !!!



Τώρα ποιος λέει όχι σε ένα κομμάτι σοκολατόπιτας; Ελάτε να την φτιάξουμε θα αρέσει σε όλους!!!

Υλικά
250γρ βούτυρο
1 κούπα βραστό νερό
11/2 φλ ζάχαρη
3/4φλ. Κακάο
1/4φλ. Κονιάκ
2κ.γ. βανίλια
1 1/2 φλ. φαρινα
2κ.γ. μπεικιν
5 αυγά
1 πρέζα αλάτι
250 γρ  σοκολάτα κουβερτούρα
200γρ κρέμα γάλακτος

Για να γίνει ποιο ζουμερή η σοκολατόπιτα μας, όταν την βγάλουμε από το φούρνο και την κόψουμε μπορούμε να τις ρίξουμε 1 1/2κούπα σιρόπι απλό (δηλαδή 1/2 κούπα νερό, 1 κούπα ζάχαρη, 2κτσ. μέλι) και μετά να τις ρίξουμε το σιρόπι σοκολάτας που έχουμε κρατήσει. Θα γίνει τέλεια!!! Καλή επιτυχία!!!!

Δείτε την συνταγή εδώ https://youtu.be/YegNmltNCY8

Εκμέκ Κανταίφι!!


Εκμεκ Κανταιφι!!


ΣΥΝΤΑΓΗ ΥΛΙΚΑ:
500 γρ.κανταιφι πολυ καλα ανοιγμενο ,
300 γρ βουτυρο αγελαδινο λιωμενο!
Βουτυρωνουμε με βουτυρο το ταψι το ρηχο φουρνου τοποθετουμε το κανταιφι το ισιωνουμε ριχνουμε το βουτυρο το ανακατευουμε καλα να υγρανθει το ισιωνουμε και το ψηνουμε.στους 180 βαθμους μεχρι να κοκκινησει καλα οχι να καει!
Το αφηνουμε να κρυωσει

ΣΙΡΟΠΙ:
Βραζουμε 4 ποτηρια νερο με 4 ποτηρια νερου ζαχαρη για 5 λεπτα στο τελευταιο λεπτο ριχνουμε το χυμο μισο λεμονιου!
Τοποθετουμε το κανταιφι σε ταψι η ταπερ και σιροπιαζουμε ζεστο σιροπι σιγα σιγα με κουταλα!
 



ΚΡΕΜΑ:
1 κιλο γαλα,125 γρ ζαζαρη,4 κουταλιες της σουπας γεματες κορν φλαουρ,2 κουταλιες της σουπας γεματες αλευρι,1 βανιλια,2 κουταλιες της σουπας βουτυρο!

ΣΑΝΤΙΓΙ: Χτυπαμε 1.μορφατ μεταλικο κουτι με.2 κουπες αχνη ζαχαρη,2 κουταλιες της σουπας γαλα.φρεσκο σε σφιχτη σαντιγι!

Εκτέλεση φωτό από Tzeni Tsanakjtsidou ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ !!!ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ !!!
 

Ψωμάκια με καραμελωμένη ζάχαρη !!!


Υπεροχα, ευκολα,γευστικα,αφρατα ΡΟΛΑΚΙΑ ΨΩΜΑΚΙΑ ΜΕ ΚΑΡΑΜΕΛΩΜΕΝΗ ΖΑΧΑΡΗ!!!!!!

ΣΥΝΤΑΓΗ: ΥΛΙΚΑ. ΜΕΤΡΑΜΕ ΜΕ ΤΟ ΙΔΙΟ ΠΟΤΗΡΙ:
1 ποτηρι νερου γαλα φρεσκο ζεστο,
1 ποτηρι νερου νερο ζεστο,
2 ποτηρια νερου σπορελαιο,
1 φακελακι μαγια ξερη,
3 κουταλιες της σουπας ζαχαρη,
5 ποτηρια περιπου αλευρι,
μια πρεζα αλατι.


ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Βαζουμε το γαλα-νερο-μαγια σε μπολ και ανακατευουμε με συρμα!
Ριχνουμε το σπορελαι-ζαχαρη-αλατι και ανακατευουμε με συρμα!
Ριχνουμε 3 ποτηρια αλευρι και ανακατευουμε με ξυλινη κουταλα!
Τελος ριχνουμε αλευρι σιγα-σιγα και ζυμωνουμε εαν χρειαστει λιγο ακομα αλευρι ριχνουμε θελουμε αφρατη ζυμη!
Σκεπαζουμε την ζυμη για μια.ωρα!
Στην συνεχεια την βαζουμε στον παγκο και την κοβουμε κομματια!
Αυτα τα κομμστια τα φτιαχνουμε μπαλιτσες!


Αυτες τις μπαλιτσες τις φτιαχνουμε μικρα φυλλαρακια!
Αυτα τα φυλλαρακια τα βουτυρωνουμε και τα τοποθετουμε το ενα πανω στο αλλο!
Τα ανοιγουμε ενα φυλλο!
Αυτο το φυλλο το κοβουμε λωριδες!
Αυτες τις λωριδες της ρολαρουμε και τις τοποθετουμε στο ταψι!Τα αλοιφουμε με κροκο αυγου αραιωμενο με γαλα ριχνουμε στο καθενα μπολικη ζαχαρη και τα ψηνουμε στους 200 βαθμους προθερμασμενο αντιστασεις μεσαια σχαρα για 15-20 λεπτα!

εκτέλεση φωτό από  Tzeni Tsanaktsidou ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ !!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ !!!

Μηλοπιτάκια !!!


ΑΦΡΑΤΗ,ΓΕΥΣΤΙΚΗ,ΥΠΕΡΟΧΗ ΜΗΛΟΠΙΤΑ(ΜΗΛΟΠΙΤΑΚΙΑ)!!!!!!

ΣΥΝΤΑΓΗ:ΥΛΙΚΑ:
550 γρ αλευρι,
1,5 ποτηρι νερου γαλα φρεσκο,
1 φακελακι μαγια ξερη,
1 αυγο,
1 βανιλια,
100 γρ ζαχαρη,
1 κουταλια σουπας βουτυρο λιωμενο,
50 ml σπορελαιο,
μια πρεζα αλατι







ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
 Βαζουμε στο μπολ το γαλα.ζεστο-βανιλια-βουτυρο-μαγια-ζαχαρη και ανακατευουμε με συρμα!
Ριχνουμε το σπορελαιο και ανακατευουμε με συρμα!
Συνεχιζουμε ριχνουμε το μισο αλευρι-αλατι-αυγο κσι ανακατευουμε με συρμα!
Τελος προσθετουμε το υπολοιπο αλευρι σιγα-σιγα και ζυμωνουμε!
Σκεπαζουμε την ζυμη για 1 ωρα!
Στην συνεχεια την βαζουμε στον παγκο την ανοιγουμε ενα παχυ φυλλο κανουμε δισκακια με το στομιο ενος ποτηριου τα τοποθετουμε στην λαδοκολα και τα αφηνουμε 20 λεπτα!





ΓΕΜΙΣΗ:
Κοβουμε τα μηλα σε φετες τις τοποθετουμε σε μπολ μαζι με 100 γρ ζαχαρη και 1 κουταλακι του γλυκου κανελα!
Οποτε τοποθετουμε πανω σε καθε δισκσκι μια φετα μηλο και το κλεινουμε και τα τοποθετουμε στην σειρα στο ταψι!
Τα αφηνουμε 15 λεπτα!


Τελος τα αλοιφουμε με κροκο αυγου και ψηνουμε στους 180 βαθμους προθερμασμενο αντιστασεις μεσαια σχαρα για 45 λεπτα φυσικα τον φουρνο!

Εκτέλεση φωτό από Tzeni Tsanaktsidou - ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ !!!!ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ !!!!

Πέμπτη 26 Μαρτίου 2020

Τσιπούρες στον φούρνο !!!

Τσιπούρες ζουμερές και πεντανόστιμες στον φούρνο  πάρα πολύ μαλακές  ..δοκιμάστε τες !!!

Εκτέλεση συνταγή
Πλένω τις τσιπούρες και τις βάζω στο ταψάκι.
Τις περνάω με λάδι ρίγανη και αλάτι.



Από πάνω κόβω ροδέλες από κρεμμύδι φέτες από λεμόνι και κομματάκια πιπεριάς ότι υπάρχει πράσινη κίτρινη και στύβω και ένα λεμόνι πάνω τους  .
Ψήνω σε μέτρια θερμοκρασία στην αρχή  για 20 λεπτά 170 βαθμούς και μετά δυναμώνω .
Στην μέση του ψησίματος πρόσθεσα και 1 κουπάκι του καφέ νεράκι .
Μόλις ξεροψηθούν είναι έτοιμες .
Εγώ εδώ σερβίρισα με ντομάτα και λίγη σκορδαλιά που υπήρχε στο ψυγείο .
Οταν της καθάρισα από πάνω έριξα με το κουτάλι λίγο από το πολύ νόστιμο ζουμάκι που έβγαλαν στο ταψάκι κι έγιναν άλλο πράγμα !!!
Πεντανόστιμες και μαλακές !!!!

Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Σκορδαλιά με πατάτα !!!

Πολύ εύκολη αλλά και πολύ ωραία η σκορδαλιά μου ..ότι πρέπει αυτόν τον καιρό να τρώμε σκόρδο να ενισχύουμε το ανοσοποιητικό μας !!!

Εκτέλεση υλικά
Καθάρισα και έκοψα σε κομματάκια της πατάτες .
Της σκέπασα με νερό μέσα στην κατσαρόλα έριξα λίγο αλατάκι και τις έβρασα.
Τις στράγγιξα και τις έβαλα στο μίξερ μπλέντερ ή μούλτι .

Πρόσθεσα λάδι μπόλικο μηλόξυδο αλάτι πολλές σκελίδες σκόρδο 5 με 6 λίγο και άλεσα.
Δοκίμασα να δώ άν θέλει λίγο λάδι ή ξύδι ή αλάτι περισσότερο και ..έτοιμη ..
Σε τάπερ και την διατηρούμε στο ψυγείο .

Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ