Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου 2021

Κορμός μερέντας !!!

Κορμός μερέντας  αγαπημένο γλυκάκι !!!


Υλικά:
1 μερέντα   400 γρ.
1 κρέμα γάλακτος 200 γρ.
1,5 πακετο μπισκότα πτι μπερ.
70 γρ.κουβερτούρα.
2 κουταλιές σ.βιταμ.


Εκτέλεση:
Σε ένα  μπολ χτύπησα με το μίξερ  την κρέμα γάλακτος να αφρατεψει στη συνέχεια πρόσθεσα τη μερέντα  ανακατεψα  με ενα κουτάλι  έσπασα σε μικρά κομμάτια τα μπισκότα και τα προσθεσα μεσα στο μπολ. Ελιωσα την κουβερτούρα με το βιταμ και τα ενσωματωσα ολα μαζι.Εβαλα  το μίγμα σε λαδόκολλα το τύλιξα και το έβαλα  στη φόρμα του κέϊκ και στην κατάψυξη για 3 ωρες να σφίξει. Το εβγαλα  γαρνίρισα με κουβερτούρα σοκολατας και λευκη. Έγινε τέλειος εκανα διπλη δόση γιατί γίνεται ανάρπαστος. 

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ. Κατερινα Μαδικα  ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ

Γιαπράκια με λάχανο !!!


Γιαπράκια με λάχανο ..εξαιρετικό φαγητό !!


Υλικά
1 κιλό κιμα αναμικτο.
1ποτηρι του νερού ρυζι Καρολίνα.
2 ποτήρια ελαιόλαδο.
2 κρεμμύδια.
Σάλτσα ντομάτας δικιά μου
3 κουταλιές σούπας πουμαρο.
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι, πιπέρι ,μοσχοπιπερο, ρυγανι, πιπέρι κόκκινο γλυκό, ξυνο λεμόνι, φύλλα δάφνης κόκκους πιπέρι.
1 λάχανο..

.


Εκτέλεση
Ζεματισα το λάχανο, αφερεσα τα σκληρά και τα έστρωσα στην κατσαρόλα έβαλα φύλλα δάφνης και κόκκους πιπέρι.
Σωταρισα το κρεμμύδι με το ελαιόλαδο πρόσθεσα τις σάλτσες  στη συνέχεια τον κιμα τα αφησα στο τηγανι για λιγο το εβγαλα απο το ματι  προσθεσα τα μπαχαρικά  το ρύζι και τύλιξα.
 Στο πανω μερος εστρωσα παλι φυλλα εριξα λίγο ελαιόλαδο, νερο,  κοκκινο πιπέρι,  ξινό λεμόνι, και τα έβαλα να βράσουν σε σιγανη φωτιά.

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ.  Κατερινα Μαδικα  ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ


Κεφτέδες με σάλτσα και πιπεριές πολύχρωμες !!!!


Κεφτέδες με σάλτσα  και πιπεριές πολύχρωμες το φαγητό μας σήμερα!! 


Μισο κιλό κιμά μοσχάρι, 2 αυγα μικρα,1 κρεμμύδι, την ψυχα απο 3 φέτες ψωμί μπαγιάτικο, λίγο φρυγανιά, μαϊντανό ψιλοκομμένο,1 κουταλιά της σούπας ξύδι, λίγο ελαιόλαδο, ρυγανι, πιπέρι, δυόσμο, κ αλάτι,τα ζυμωσα και τηγανισα σε ελαιόλαδο . Στο ίδιο λάδι έριξα σάλτσα ντομάτας δικιά μου πιπεριές πολύχρωμες 1 κουταλιά κόφτη ζάχαρη και  λίγο αλάτι  εβρασα τη σάλτσα μαζί με τους κεφτέδες σε χαμηλή φωτιά μέχρι να δέσει η σάλτσα.

Εκτέλεσγη φωτό συνταγή από κ.    Κατερινα Μαδικα ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ

Γλυκό κυδώνι !!!


           Γλυκό κυδώνι !!!

Υλικά
1κιλο κυδώνια.
1 κιλό ζάχαρη.
3 ποτήρια νερό.
3 κουταλιές σούπας γλυκόζη.
2 βανίλιες.
Λίγη αρμπαρόριζα.
2 Κ σ. Χυμό λεμονιού.
Αμύγδαλα.
Εκτέλεση
Καθάρισα τα κυδώνια και τα έβαλα σε νερό με λεμόνι μέχρι να τελειώσω για να μην μαυρίσουν, στη συνέχεια έβαλα το νερό με τη ζάχαρη να βράσει για 5 λεπτά ξεπλενα τα κυδώνια τα πρόσθεσα στην κατσαρόλα και έβρασα αλλά 5 λεπτά περίπου ξαφριζοντας το κατέβασα από τη φωτιά σκεπασα με το καπάκι και το άφησα την επόμενη έβρασα για να δέσει το γλυκό ρίχνοντάς τη γλυκόζη λεμόνι αρμπαρόριζα βανίλιες και αμύγδαλα.

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ.  Κατερινα Μαδικα Οι Χρυσοχέρες-ηδες !!!

Μπισκοτάκια με 3 υλικά !!!!

Μπισκοτάκια με 3 υλικά !!!!
Εκανα και εγώ πρώτη φορά τα μπισκοτάκια με τα τρία υλικά πανεύκολη συνταγή και μπορώ να πω άρεσαν. Μία δόση έκανα άσπρα με  καραμελωμένο ζαχαρούχο και μια    σοκολατένια.


Υλικά.
1  κουτί συμπυκνωμένο καραμέλωμενο ζαχαρούχο.
200 γρ βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου.
500 γρ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του.
Εκτέλεση.
Χτυπησα το βούτυρο με μίξερ μέχρι να αφρατεψει έπειτα πρόσθεσα το ζαχαρούχο και συνέχισα ακόμη λίγο τέλος πρόσθεσα σιγά σιγά το αλεύρι σε χαμηλή ταχύτητα μέχρι να ομογενοποιηθει το μείγμα και τέλος πρόσθεσα 1 σακουλάκι σταγόνες σοκολάτας . Για το σοκολατένιο μείγμα ακριβώς ίδια διαδικασία με τη διαφορά ότι έβαλα το κανονικό ζαχαρούχο συν 2 κουταλιές της σούπας κακάο. Επλασα τα τοποθέτησα σε λαδόκολλα  έψησα σε προθερμασμενο φούρνο στους 180 βαθμούς αέρα περίπου 15 λεπτά με 20. Τα έβγαλα τα έβαλα στη σχάρα να κρυώσουν από έξω έγιναν τραγανά και μαλακά μέσα η μία δόση μου έβγαλε 35 κομμάτια..

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ. Κατερινα Μαδικα - Οι Χρυσοχέρες-ηδες !!!

Χαλβάς με κακάο, μέλι και άρωμα μπανάνας!!!!!

Χαλβάς με κακάο, μέλι και άρωμα μπανάνας!!!!!


Υλικά:
3/4 κούπας ελαιόλαδο
2 κούπες σιμιγδάλι χοντρό
1.5 κούπα μέλι
4 κούπες νερό
Φέτες και χυμό από μισό λεμόνι
2 ξυλάκια κανέλας,4-5 γαρύφαλλα
Μια ώριμη μπανάνα σε κομματάκια



Μια χούφτα καρύδια και μια χούφτα σταφίδες μαύρες..
2 κ.σ.κακαο.


Εκτέλεση:
Σε μια μικρή κατσαρόλα βάζω το νερό,το λεμόνι,τη κανέλα,τα γαρύφαλλα και τη μπανάνα και βράζω 5 λεπτά. Κατεβάζω από τη φωτιά , αφαιρώ τις φέτες από το λεμόνι,τα γαρύφαλλα και τη κανέλα και προσθέτω το μέλι και ανακατεύω. Αφήνω στην άκρη. 

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βάζω το λάδι να κάψει και προσθέτω το σιμιγδάλι. Ανακατεύω συνεχώς με ξύλινη κουτάλα μέχρι να καβουρδιστεί το σιμιγδάλι.(8-10 λεπτά) και προσθέτω με προσοχή το σιρόπι,τις σταφίδες και τα καρύδια. Ανακατεύω συνεχώς μέχρι να πήξει. Χωρίζω το μείγμα στα δύο και στο ένα προσθέτω το κακάο.. Βάζω σε στρώσεις σε φόρμα και όταν κρυώσει ξεφορμάρω.

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ.  Efi Prentza Οι Χρυσοχερες-ηδες !!!

Αλμυρά λαχταριστά μάφινς !!!

Αλμυρά λαχταριστά μάφινς !!!

Υλικά.
5 αυγα σε θερμοκρασία δωματίου.
1 βιταμ 250 γρ.
1 γιαούρτι στραγγιστό 200γρ.
1 ζαμπόν 200γρ.
200 γρ. κασέρι γκουντα.
200 γρ.φετα.
2.ποτήρια του νερού αλεύρι.
1μπεκιν.
1 πιπεριά Φλωρίνης.
1 πιπεριά πράσινη.
1 κουταλάκι του γλυκού κοφτό αλάτι.

Εκτέλεση.
Σε ένα μπολ χτύπησα τα αυγά με το αλάτι να αφρατεψουν στη συνέχεια εριξα το βιταμ και το γιαούρτι με το που ενσωματώθηκε το μείγμα χαμήλωσα την ταχύτητα του μίξερ και πρόσθεσα ζαμπόν, κασέρι, φέτα, και τις πιπεριές, αφου πρώτα τα είχα κόψει σε κυβάκια τέλος το αλεύρι με το μπεκιν μαζί , γέμισα τις θήκες μέχρι τη μέση έψησα σε προθερμασμένο φούρνο στους 180β αντίσταση περίπου 20 λεπτά μέχρι να ροδίσουν και να βγαίνει στεγνή η λάμα του μαχαιριού.
Βγήκαν 28 κομμάτια .

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ.  Κατερινα Μαδικα Οι Χρυσοχερες-ηδες !!!