Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου 2021

Σπανακοτυρόπιτα !!!




  Σπανακοτυρόπιτα!!


Υλικά για το ζυμάρι!!
2,5 ποτήρια του νερού νερο
1 φλυτζάνι του καφέ σπορελαιο.
Το χυμό από ένα λεμόνι.
Μισό φλιτζανακι του καφέ ξύδι.
1κ.σ.κοφτη αλάτι.
Αλεύρι κούλα όσο πάρει για να γίνει η ζύμη μαλακή και εύπλαστη.
1 βιταμ  σοφτ για τα φύλλα .
Νεζεστε για το άνοιγμα τον φύλλων.
Για τη γέμιση
1κιλο σπανάκι.
4 αυγα.
1 ποτήρι γάλα.
400 γρ.φετα.


Άφησα το ζυμάρι μισή ώρα να ξεκουραστεί.
Άνοιξα 6 φύλλα 3  φύλλα κάτω 3 πάνω  και τη γέμιση στη μέση χάραξα και την έψησα στους 180 βαθμούς αντίσταση 45 λεπτά.

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ. Κατερινα Μαδικα ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ

Σοκολατάκια FERRERO ROCHER !!!


Σοκολατακια FERRERO ROCHER η συνταγή είναι τις Γωγως Σαμίου και την ευχαριστώ πολύ έγιναν υπέροχα ❤️
Για το μειγμα !!
Θρυμματισα σε μουλτι 4 σοκοφρετες με μια κουπα καβουρδισμενα φουντουκια επισης κομμενα στο μουλτι τα ανακατεψα με ενα κουτι μερεντα 360γρ.. αν θέλετε μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αντί σοκοφρέτες ένα κουτί πουράκια caprice
Tα αφησα 10 λεπτα στην καταψυξη και τα επλασα σε μπαλακια!!
Για την επικάλυψη!!
Ελιωσα 2 σoκολατες γαλακτος κουβερτουρα 125 γρ η καθε μια σε μπεν μαρι, εριξα μεσα μιση κουπα τριμμενα φουντουκια 3 κουταλιες λαδι ελαφρυ !!!
Τα εβαζα ενα ενα μεσα στην σοκολατα και μετα τα εβαλα στο ψυγειο να παγωσουν..!!Επισης αντι για σοκοφρετες μπορειτε να θρυμματισετε ενα μικρο κουτι πουρακια Caprice.!!!Τα φουντουκια τα καβουρδισα για 5 λεπτα στο γκριλ του φουρνου !! Θα φυλάξω στην κατάψυξη και θα βγάζω 5 λεπτά πριν σερβίρω..!!!
Εγώ δεν πρόλαβα να φυλαξω έγιναν ανάρπαστα!!!

    Εκτέλεση φωτό από κ.   Κατερινα Μαδικα ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ !!!!

Κέικ με κακάο και σοκολατένιο γλάσο!!!


Κέικ με κακάο και σοκολατένιο γλάσο!!!


Υλικά.
1 σακούλα φαρινα γιωτης 500 γρ.
1 βούτυρο σοφτ 250 γρ.
400 γρ. ζάχαρη.
5 αυγά.
260 γραμ. γάλα.
4 κουταλιές της σούπας κακάο.
2 βανίλιες 


Εκτέλεση.
Χτύπησα το βούτυρο με τη ζάχαρη και σταδιακά έριξα τα αυγά το γάλα τη φαρινα κακάο και τέλος βανίλιες, έβαλα το μείγμα σε ταψάκι 26 εκατοστά έψησα στους 180 βαθμούς αντίσταση 45 λεπτά.
Για το γλασο έλιωσα κουβέρτα γάλακτος και λευκή με μια κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο..

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ.   Κατερινα Μαδικα ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ

Πίτσα λαχταριστή !!!!




Πίτσα με πολύ ωραίο ζυμάρι !!!


Υλικα για την ζυμη.
Τρία φλυτζάνια αλεύρι λευκό .
Ενα φλυτζάνι νερό χλιαρό.
Ενα φλυτζάνι γιαούρτι.
Ενα κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη.
Δυο κουταλάκια του γλυκού αλάτι.
Ενα φακελάκι ξερή μαγιά.
Εκτελεση!!
Αφησα τη ζημη μια ωρα να ξεκουραστεί και να φουσκώσει άπλωσα στο ταψί
εβαλα σαλτσα ντοματας δικιά μου μπέικον ζαμπον μοτσαρελα ενταμ και γκουντα ψιλοκομμένες πιπεριές κ πασπαλισα με λίγο ρίγανη .Εψησα στους 200  βαθμούς αντίσταση έως ότου ροδίσει...

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ.   Κατερινα Μαδικα ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ

Λάχανο με χοιρινό !!!!!


Λάχανο με χοιρινό το παραδοσιακό φαγάκι .. !!!


Τσιγάρισα το κρέας σε ελαιόλαδο με ένα κρεμμύδι μεγαλο, προσθέσα σάλτσα ντομάτας, λίγο πελτέ, ρίγανη, μαύρο πιπέρι σε κόκκους ,κόκκινο γλυκό πιπέρι, λίγο νερό και άφησα να βράσει το κρέας  περίπου 30 λεπτά.. Στη συνέχεια πρόσθεσα το λάχανο ψιλοκομμένο φύλλα δάφνης αλάτι και άφησα να μαγειρευτει..

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ. Κατερινα Μαδικα ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ

Κριτσίνια ολικής !!!!


Κριτσίνια ολικής !!!!


Υλικά
1 ποτήρι νερό χλιαρό.
Μισο ποτήρι ρετσίνα.
Μισο ποτήρι ελαιόλαδο.
1 ποτήρι βρώμη.
1 φακελάκι  μπεκιν πάουντερ.  
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι.
Μισο ποτήρι σποράκια
650 με 700γρ περίπου αλεύρι ολικής.


Σε ένα μπολ έβαλα ολα τα υλικά και τελευταίο το αλεύρι σιγά σιγά μέχρι να κάνω μια ζύμη μαλακή και εύπλαστη και να μην κολλάει.Τυλιξα με μεμβράνη και την έβαλα στην συντήρηση μισή ώρα να ξεκουραστεί. Έβγαλα άνοιξα τη ζύμη με τον πλάστη έκοψα λωρίδες τις εβρεξα λίγο για να κολλήσουν οι σποροι καλύτερα τα έβαλα σε λαδόκολλα και έψησα σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα 180β περίπου 30 με 35 λεπτά μέχρι να ροδίσουν και να σκληρύνουν.

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ.  Κατερινα Μαδικα  ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ

Πιροσκί !!!

Πιροσκί.
Έγιναν τέλεια αφράτα και νόστιμα τη συνταγή την έχω πάρει από την αγαπημένη μου φίλη Maria Stath και την ευχαριστώ πολύ!


Υλικά.
1 γιαούρτι 250 γρ.
2 αυγά.
Μισό φλυτζάνι του τσαγιού γάλα χλιαρό.
1  φακελάκι μπεκιν παουντερ.
1 κ. γλ. αλάτι.
1.κ γλ. ξύδι.
1 φακελάκι ξερή μαγιά.
3 κούπες και μισή αλεύρι περίπου .
Για τη γέμιση.
Τυρί λίγο ρίγανη και πιπέρι. 


Εκτέλεση.
Σε ένα μπολ έβαλα το γιαούρτι αυγά αλάτι ξύδι ανακάτεψα, στη συνέχεια έλιωσα τη μαγιά στο χλιαρό γάλα και το πρόσθεσα διαδοχικά, έριξα σιγά σιγά το αλεύρι με το μπεκιν μέχρι να έχω μια ζύμη εύπλαστη αφράτη και ελαστικη. Σκεπασα με πετσέτα και έβαλα σε ζεστό μέρος να ξεκουραστεί η ζύμη και να φουσκώσει. Χωρισα τη ζύμη σε μικρά μπαλάκια ανοιξα με τον πλάστη τοποθέτησα τη γέμιση έκλεισα πιέζοντας ελαφρώς με τα δάκτυλα τις άκρες. Τηγανισα σε καλαμποκέλαιο και από τις δύο πλευρές μέχρι να ροδίσουν.Έκανα κ μερικά με γκούντα κ ζαμπόν σε φέτες και έγινα εξίσου τέλεια.

Εκτέλεση φωτό  από κ.  Κατερινα Μαδικα ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ