Σάββατο 17 Απριλίου 2021

Ρυζογαλάκι αγαπημένο !!!!


Ρυζόγαλο ένα αγαπημένο γλυκάκι !!!

Υλικά
2 κιλά γάλα.
2 ποτήρια νερού ζάχαρη.
1,5 ποτηρι νερού ρυζι Καρολίνα.
4 κουταλιές κον φλαουρ.
4 βανίλιες.
1 πρέζα αλάτι.
Κανέλα για το πασπαλισα.

Εκτέλεση
Βάζω στην κατσαρόλα το ρυζι με ενα ποτήρι νερό,το αφηνω μισή ωρα να φουσκώσει, στη συνέχεια ρίχνω το αλάτι, το γάλα, και σιγοβραζω μέχρι να σκάσει το ρύζι, κατόπιν ρίχνω τη ζάχαρη, ανακάτευωντας συνέχεια, όταν έβρασε το ρύζι διέλυσα το κορν φλάουρ σε μισό ποτήρι γάλα που κράτησα και σιγοβρασα για λίγο μέχρι να αρχίσει να πήζει. Όπως ήταν ζεστό το μοίρασα στα ποτήρια και πασπαλισα με κανέλα. 

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ.  Κατερινα Μαδικα ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ -ΗΔΕΣ

Σοκολατάκια βραχάκια πολύ εύκολα και ωραία !!!



Σοκολατάκια βραχάκια πολύ εύκολα και ωραία !!!

Υλικά
200 γρμ. αμύγδαλα καβουρδισμενα.
3 κουβερτούρες πλαυλιδης.
2 κ. σ. ηλιέλαιο.
Εκτέλεση.
Έλιωσα τις κουβερτούρες σε μπεν μαρί
μαζί με το ηλιέλαιο, πρόσθεσα
τα αμύγδαλα ανακάτεψα καλά,
άφησα το μείγμα15 λεπτά να παγώσει,
με κουτάλι τοποθέτησα σε λαδόκολλα,
τα έβαλα στο ψυγείο να παγώσουν,
και τέλος τύλιξα με αλουμινοχαρτο.💕 Έτοιμα για κέρασμα💕

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ.   Κατερινα Μαδικα ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ-ΗΔΕΣ

Φασόλια γίγαντες στο φούρνο !!!!


 
Φασόλια γίγαντες Καστοριάς στο φούρνο το φαγάκι μας σήμερα !!!

Έβαλα τα φασόλια σε ένα μπολ με νερό όλη τη νύχτα να μουσκεψουν.Τα έβρασα ένα νερό και τα σούρωσα.
Τα έβαλα στην κατσαρόλα έτριψα 2 κρεμμύδια 2 καρότα 1 πιπεριά Φλωρίνης έριξα 1 κουταλιά σούπας καλά γεμάτη κόκκινο γλυκό πιπέρι και πολύ λίγο λάδι και τα έβαλα για βράσιμο, με το που έβρασαν τα άδειασα στη γάστρα αφού πρώτα τσιγάρισα με ελαιόλαδο σάλτσα ντομάτας και μισή κουταλιά σούπας πελτέ πρόσθεσα λίγο ρίγανη αλάτι και τα έβαλα στο φούρνο στους 200 βαθμούς αντίσταση μέχρι να μαγειρευτουν. 

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ.  Κατερινα Μαδικα ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ -ΗΔΕΣ

Μπουγάτσα κρέμα ..Υπέροχη !!!!



Μπουγάτσα κρέμα ..Υπέροχη !!!!

Υλικά
1 πακέτο φύλλο κρούστας ( βηρυτού)
500 γραμμάρια κρέμα γάλακτος για όλες τις χρήσεις
500 γραμμάρια γάλα φρέσκο πλήρες
250 γραμμάρια βούτυρο φρέσκο πρόβειο Ηπείρου
300 γραμμάρια ζάχαρη κρυσταλλική
3 αυγά 3 βανίλιες
160 gr σιμιγδάλι ψιλό!!

Σε ένα κατσαρολάκι λιώνετε το βούτυρο..!!

Σε μία κατσαρόλα ρίχνετε το γάλα με την κρέμα γάλακτος ,ζάχαρη το σιμιγδάλι τα αυγά χτυπημένα ...ανακατεύεται σε χαμηλή φωτιά και δένετε την κρέμα κατεβάζετε και ρίχνετε μέσα 3 κουταλιές βούτυρο λιωμένο τις βανίλιες και αφήνετε στην άκρη... (Δεν θέλουμε η κρέμα μας να έχει πήξει πολύ ,σε περίπτωση που συμβεί αυτό αραιώσετε με λίγο γάλα επιπλέον...Αυτό το βήμα είναι και το πιο σημαντικό για να έχετε επιτυχία στην μπουγάτσα..

Σε ένα ταψί αλείφετε με το βούτυρο βάζετε ένα-ένα τα φύλλα και αλείφετε με αυτό!!! Τα μισά φύλλα μπαίνουν κάτω κάτω και τα άλλα μισά από πάνω..

Αδειάζετε την κρέμα και συνεχίζετε με τα βουτυρωμένα φύλλα.. τέλος χαράζετε την πίτα ελαφρά και το βούτυρο που σας εχει περισσέψει το ρίχνετε από πάνω και ραντίζετε με μπόλικο νεράκι όλο το ταψί... Υπολογίστε νεράκι περίπου 1 φλυτζάνι του καφέ... Αφήστε την μπουγάτσα να απορροφήσει τα υγρά της και ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 -200 σε αντιστάσεις για 50 λεπτά..!! Ρίξτε ζάχαρη άχνη και κανέλα..!!!

Εκτέλεση φωτό από κ.   Κατερινα Μαδικα Συνταγή από κ. Gogo Samiou  ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ-ΗΔΕΣ

Σαλιάρια με ινδοκάρυδο !!! Γλυκάκια νηστίσιμα εύκολα και νόστιμα !!!



Σαλιάρια με ινδοκάρυδο !!! Γλυκάκια νηστίσιμα εύκολα και νόστιμα !!!


Υλικά.
2 ποτήρια νερού καλαμποκέλαιο.
1 ποτήρι πορτοκαλάδα με ανθρακικό.
1 μπεκιν παουντερ.
Αλεύρι γ.ο.χ.περιπου 800 γρ.
Γέμιση
Καρύδια αλεσμενα.
1 κ γλ. Κανέλα.
Λίγο γαρύφαλλο.
Σιρόπι.
1 κιλό ζάχαρη.
4 ποτήρια νερό.
2 βανίλιες.
Λίγες σταγόνες χυμό λεμονιού.
Βράσιμο 4 λεπτά.
Ινδοκαρυδο για την επικάλυψη..

.



Εκτέλεση.
Σε ένα μπολ έριξα πρώτα το λάδι στη συνέχεια την πορτοκαλάδα και σιγά σιγά το αλεύρι με το μπεκιν μαζί μέχρι να έχω μια ζύμη μαλακή και εύπλαστη!!Πήρα ζύμη στο χέρι μου όσο ένα μανταρίνι επλασα σε μπαστούνι έκανα μια λακκούβα έβαλα καρύδια έκλεισα έδωσα σχήμα και τα  τοποθέτω στο ταψί. Τα έψησα σε προθερμασμενο φούρνο στους 200 βαθμούς αντίσταση περίπου 20 λεπτά μέχρι να ροδίσουν. Συροπιασα  τα γλυκά μέσα στο ταψί χλιαρά και καυτό το σιρόπι.Τα άφησα να τραβήξουν το σιρόπι και να παγώσουν πολύ καλά στη συνέχεια τα πασπαλισα με ινδοκαρυδο και τα τοποθέτησα στην πιατέλα.Έβγαλα 55 κομμάτια. 

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ.  Κατερινα Μαδικα ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ

Ροξάκια !!!!


Πολύ απλά στην παρασκευή τους και νόστιμα - είναι τα ροξάκια που θα λατρέψετε !!!

Υλικά

Για το Σιρόπι
900 ml νερό
1 κιλό ζάχαρη
1 φλούδα από πορτοκάλι
1 ξυλάκι κανέλα

Για τη Ζύμη
1 μαγιά
1 κουταλιά ζάχαρη
200 ml γάλα
150 ml καλαμποκέλαιο
2 αυγά
1/2 κουταλάκι μπέικιν πάουντερ
Χυμός από 1 πορτοκάλι
1/2 κουταλάκι κανέλα
2 βανίλιες
Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
Περίπου 600 γρ αλεύρι γ.ο.χ.
Λίγο αλάτι
3 κουταλιές κακάο.

.


Εκτέλεση
Ξεκινάμε φτιάχνοντας πρώτα το σιρόπι, βάζοντας όλα τα υλικά για το σιρόπι να βράσουν για 10 λεπτά σε μέτρια φωτιά.

Στην συνέχεια προχωράμε φτιάχνοντας τη ζύμη. Σε ένα μπολ, διαλύουμε την μαγιά και την ζάχαρη στο χλιαρό γάλα. Έπειτα, προσθέτουμε το λάδι, τα αυγά και ανακατεύουμε.
Κατόπιν, βάζουμε το μπέικιν πάουντερ, τον χυμό πορτοκαλιού και συνεχίζουμε το ανακάτεμα. Αρωματίζουμε με την κανέλα, τις βανίλιες και το ξύσμα πορτοκαλιού.

Στην συνέχεια, ρίχνουμε στο μείγμα μας περίπου το μισό αλεύρι, λίγο αλάτι και ανακατεύουμε αρχικά με μία σπάτουλα και στην συνέχεια με τα χέρια μας. Ενσωματώνουμε σιγά σιγά το υπόλοιπο αλεύρι μέχρι το μείγμα μας να γίνει ζύμη. Τέλος, την σκεπάζουμε με μία πετσέτα και την αφήνουμε για 30 λεπτά να ξεκουραστεί.

.


Όταν είναι έτοιμη η ζύμη μας, την χωρίζουμε σε δύο μέρη, όπου το ένα κομμάτι είναι λίγο μεγαλύτερο από το άλλο. Στο μικρότερο κομμάτι ζύμης, ενσωματώνουμε το κακάο και ανακατεύουμε.

Στην συνέχεια παίρνουμε το δεύτερο κομμάτι λευκής ζύμης και το ανοίγουμε σε στενόμακρο ορθογώνιο φύλλο.

Έπειτα, κάνουμε την σκούρα ζύμη μπαστούνι, την τοποθετούμε πάνω από την λευκή ζύμη και τυλίγουμε σε ρολό, όπως φαίνεται και στο βίντεο παρακάτω.

Κόβουμε σε ροξάκια με πάχος λίγο πιο μικρό από 2 δάχτυλα και τα τοποθετούμε σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί. Τέλος, ψήνουμε στους 180 βαθμούς Κελσίου, μέχρι να ροδίσουν.

Ζουμερά ροξάκια! Αυτή την συνταγή θα την λατρέψεις!

ΣΙΡΟΠΙΑΣΜΑ: Όσο τα ροξάκια είναι καυτά τα σιροπιάζουμε με κρύο σιρόπι και τα αφήνουμε για 6 ώρες να τραβήξουν το σιρόπι.

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΕ ΒΙΝΤΕΟ ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΕΔΩ -->   https://m.youtube.com/watch?v=Sh40QI8oG8o&feature=share

Εκτέλεση φωτό από κ.  Αννα Αννούλα ..Συνταγή Χρυσές συνταγές .

Πανεύκολο και πεντανόστιμο Τυρόψωμο!!!!


Πανεύκολο  και πεντανόστιμο Τυρόψωμο!!!!    

 Υλικά

1 ποτήρι  χλιαρό  γάλα , 

1 ξερή μαγιά,  

1/2 ποτήρι  σπορέλαιο, 

αλάτι  1 κ του γλυκού, 

λίγη  ζάχαρη, 

αλεύρι  όσο  πάρει.  

Τα  βάζουμε  με  τη σειρά  όλα σε ένα μπολ.

 Ζυμώνουμε και αφήνουμε να φουσκώσει .

 Πλάθουμε ένα μεγάλο  Κορδόνι, 

Το πατάμε βάζουμε τυρί, κλείνουμε και τοποθετούμε σε λαδωμένο ταψί. Από πάνω αλείφουμε  με  λίγο γάλα και  ρίχνουμε  σουσάμι. 

Ψήνουμε στους 180 βαθμούς Κελσίου

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ.   Σοφία Θεοδωρίδου  ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ