Σαλιάρια με ινδοκάρυδο !!! Γλυκάκια νηστίσιμα εύκολα και νόστιμα !!!
Υλικά.
2 ποτήρια νερού καλαμποκέλαιο.
1 ποτήρι πορτοκαλάδα με ανθρακικό.
1 μπεκιν παουντερ.
Αλεύρι γ.ο.χ.περιπου 800 γρ.
Γέμιση
Καρύδια αλεσμενα.
1 κ γλ. Κανέλα.
Λίγο γαρύφαλλο.
Σιρόπι.
1 κιλό ζάχαρη.
4 ποτήρια νερό.
2 βανίλιες.
Λίγες σταγόνες χυμό λεμονιού.
Βράσιμο 4 λεπτά.
Ινδοκαρυδο για την επικάλυψη..
.
Εκτέλεση.
Σε ένα μπολ έριξα πρώτα το λάδι στη συνέχεια την πορτοκαλάδα και σιγά σιγά το αλεύρι με το μπεκιν μαζί μέχρι να έχω μια ζύμη μαλακή και εύπλαστη!!Πήρα ζύμη στο χέρι μου όσο ένα μανταρίνι επλασα σε μπαστούνι έκανα μια λακκούβα έβαλα καρύδια έκλεισα έδωσα σχήμα και τα τοποθέτω στο ταψί. Τα έψησα σε προθερμασμενο φούρνο στους 200 βαθμούς αντίσταση περίπου 20 λεπτά μέχρι να ροδίσουν. Συροπιασα τα γλυκά μέσα στο ταψί χλιαρά και καυτό το σιρόπι.Τα άφησα να τραβήξουν το σιρόπι και να παγώσουν πολύ καλά στη συνέχεια τα πασπαλισα με ινδοκαρυδο και τα τοποθέτησα στην πιατέλα.Έβγαλα 55 κομμάτια.
Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ. Κατερινα Μαδικα ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ

