Τετάρτη 9 Ιουνίου 2021

Φακόρυζο το Θεικό !!!!



Το θεϊκό φακόριζο !!!

Τι κάνουμε...
Βράζεις μισό σακουλάκι φακές σε νερό για πέντε λεπτά.
Τις σουρώνουμε.
Μέσα στην κατσαρόλα σε ελαιόλαδο τρίβουμε,ένα κρεμμύδι,τρία καρότα,δύο ντομάτες,μερικές σκελίδες σκόρδο.
Σοτάρουμε για λίγο.
Μετά ρίχνουμε νερό μαζί με τρία τέσσερα  φύλα δάφνη,που μόλις αφήσουν το άρωμα τους τα βγάζουμε.
(Αν έχεις και δυο τρία φυλλαράκια δυόσμο)
Χαμηλώνουμε φωτιά.
Βράζουν για δέκα λεπτά και ρίχνουμε μισή κούπα ρύζι μπασμάτι.--Μπορείτε να βάλετε και Καρολίνα .-
Σε δέκα λεπτά είναι έτοιμο !!! 

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κύριο  Αριστείδη Μπάνος.

Κολιούς στο φούρνο πλακί !!!


Κολιούς στο φούρνο πλακί έχουμε σήμερα και έγινε πεντανόστιμο..😋

Υλικά

4 μεγάλους κολιούς
4 μέτριες ντομάτες ώριμες τριμμένες
4 κρεμμύδια σε φετούλες
3 καρότα σε φετάκια
Μισό ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
3-4 σκελίδες σε φετάκια
Ελαιόλαδο
Αλάτι πιπέρι και λίγο κύμινο

Εκτέλεση

Ρίχνουμε σε ένα ταψί τις ντομάτες τριμμένες τα κρεμμύδια τα καρότα το μαϊντανό το σκορδάκι το ελαιόλαδο τα μπαχαρικά, και σκεπάζουμε με λαδόκολλα και αλουμινόχαρτο... βάζουμε στο φούρνο στους 220 βαθμούς για 20 περίπου λεπτά... Στη συνέχεια βγάζουμε το ταψί τοποθετούμε τα ψάρια σκεπάζουμε και συνεχίζουμε το ψήσιμο για άλλα 20 λεπτά... Κατόπιν ξεσκεπάζουμε και αφήνουμε να πάρει χρωματάκι για άλλα 10 λεπτά περίπου..✓✓
Αν χρειαστεί νεράκι προσθέτουμε λίγο... Επίσης αν είναι δυνατός ο φούρνος σας κατεβάζετε τη θερμοκρασία στο 200 με 180...✓✓
Όποιος θέλει μπορεί να βάλει και πατατούλα στο ταψί ή μπορούμε να το συνοδεύσει με τηγανιτές..✓✓ 

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κυρία  Marina Hatzidaki ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ-ΗΔΕΣ

Κρουασανάκια αγαπημένα για όλες τις ώρες !!!


Κρουασανάκια αγαπημένα για όλες τις ώρες πεντανόστιμα και πολύ γευστικά.. έγιναν αφρός 👌😋
Η συνταγή για το ζυμαράκι είναι από τις #χρυσέςσυνταγές, μόνο στη γέμιση πρόσθεσα εγώ μυζήθρα και αυγό και λίγο πιπεράκι..✓✓


Υλικά για το ζυμάρι
200gr καλαμποκέλαιο (εγώ έβαλα ελαιόλαδο)
200 γραμμάρια γάλα
200 γραμμάρια γιαούρτι
1 φακελάκι μάγια
1 κουταλάκι ζάχαρη
Μισό κουταλάκι αλάτι
600 με 700 γραμμάρια αλεύρι γ.ο.χ.
Σε ένα μπολ ρίχνουμε τη μαγιά το γάλα ελαφρώς χλιαρό, τη ζάχαρη και ανακατεύουμε να διαλύσει... Προσθέτουμε το ελαιόλαδο το γιαούρτι το αλάτι και ανακατεύουμε με το σύρμα να ομογενοποιηθούν.. στη συνέχεια ρίχνουμε σιγά-σιγά το αλεύρι και ζυμώνουμε... Σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε να ξεκουραστεί για 40 λεπτά...✓✓

..



Γέμιση
1/2 κιλό φέτα
1/2 κιλό μυζήθρα νωπή
1 αυγό
Λίγο πιπέρι
Ανακατεύουμε και λιώνουμε πολύ καλά τα τυριά να ομογενοποιηθούν... παίρνουμε ένα κομμάτι ζυμάρι όσο ένα μικρό πορτοκάλι, ρίχνουμε λίγο αλεύρι στην επιφάνεια και ανοίγουμε ένα στρογγυλό φύλλο... Κόβουμε σε 8 κομμάτια... Παίρνουμε μία μικρή ποσότητα από τη γέμιση τη βάζουμε στη φαρδιά πλευρά του φύλλου και τυλίγουμε... Κλείνουμε τις άκρες ελαφρώς για να μη βγει η γέμιση τοποθετούμε πάνω σε λαμαρίνα με λαδόκολλα και αυγώνουμε με ένα κρόκο που έχουμε διαλύσει με λίγο γάλα...πασπαλίζουμε με λίγο σουσάμι και ψήνουμε στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδοκοκκινίσουν...✓✓

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κυρία  Marina Hatzidaki ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ-ΗΔΕΣ

Μπιφτέκια λαχανικών ψημένα στο φούρνο όνειρο !!!



Μπιφτέκια λαχανικών ψημένα στο φούρνο όνειρο 😋 πεντανόστιμα και τραγανά που σίγουρα θα τα φάνε τα παιδάκια μας που δεν τρώνε τα λαχανικά..😉👌👌

Υλικά

5 μεγαλούτσικα κολοκύθια
2 μέτριες μελιτζάνες
2 κρεμμύδια ξερά
1 ντομάτα ψιλοκομμένη
1-2 καρότα
1 ματσάκι δυόσμο ψιλοκομμένο
1/2 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 αυγό
200gr φέτα
100gr τριμμένο τυρί regato
4 κουταλιές φρυγανιά τριμμένη
5 κουταλιές αλεύρι
2 κουταλιές σιμιγδάλι
1 κοφτή κουταλιά ρίγανη
Αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση

Τρίβουμε τα κολοκυθάκια στο χοντρό τρίφτη... Καθαρίζουμε το φλοιό από τις μελιτζάνες και τις τρίβουμε επίσης το χοντρό τρίφτη, όπως και τα κρεμμύδια... Αλατίζουμε ανακατεύουμε και αφήνουμε σε σουρωτήρι να κατεβάσουν τα νερά τους... Κατόπιν τα στύβουμε πάρα πολύ καλά σε καθαρή πετσέτα, και προσθέτουμε όλα τα παραπάνω υλικά... Καθαρίζουμε την ντομάτα από το φλοιό την κόβουμε στη μέση τη στύβουμε να φύγουν τα σπόρια και τα ζουμάκι της και την ψιλοκόβουμε... Ανακατεύουμε πολύ καλά σκεπάζουμε και αφήνουμε για λίγο στο ψυγείο... Παίρνουμε με ένα κουτάλι μία ποσότητα την πλάθουμε στο χέρι και τοποθετούμε πάνω σε λαδόκολλα.... Ραντίζουμε με ελαιόλαδο και ψήνουμε στους 200 βαθμούς μέχρι να πάρουν ωραίο ρόδινο χρώμα...✓✓✓

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κυρία   Marina Hatzidaki ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ-ΗΔΕΣ

Μηλόπιτα ..αφράτη γευστική ..σούπερ !!!


Αφράτη,γευστική, ΣΟΎΠΕΡ εξαιρετική ΜΗΛΌΠΙΤΑ φανταστική!!!!! 

ΥΛΙΚΑ:

6 μήλα πλυμένα,καθαρισμένα κομμένα σε κυβακια, 

6 αυγά,

300 γρ ζάχαρη,

260 ml γάλα φρέσκο,

16 κ.σ.βιταμ λιωμένο,

650 γρ αλεύρι Φαριναπ,

1 φ.μπεικιν παουντερ,

2 βανίλιες σκόνη η 2 κ.γ.υγρη βανίλια.

 ΕΚΤΈΛΕΣΗ:

Χτυπάμε τα αυγά με την ζάχαρη να ασπρίσουν να μην χάσουν τον όγκο τους!

Σταματάμε το μίξερ και ρίχνουμε το γάλα,το βιταμ ανακατεύουμε με μαριζ!

Τέλος ρίχνουμε σιγα-σιγα το αλεύρι,το μπέικιν τις βανίλιες και ανακατεύουμε!Ρίχνουμε και τα μήλα ανακατεύουμε όλα μαζί 1 λεπτό!

Βάζουμε λαδόκολλα στο ταψί η πυρέξ η τσερκι(30χ24ν) βουτυρώνουμε καλά την λαδόκολλα και τα πλαϊνά και ρίχνουμε το μείγμα!

Ψήνουμε στους 180 β προθ.αντισ μεσαία σχάρα για 50 λεπτά ανάλογα τον φούρνο!!

Όταν την βγάζουμε ρίχνουμε άχνη και εάν θέλουμε κανέλα!

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κυρία  Tzeni Tsanaktsidou ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ !!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ !!!!

Χταποδάκι ξυδάτο !!!!



ΧTΑΠΟΔΑΚΙ ΞΥΔΑΤΟ ..!!
Βάζουμε το χταπόδι στην κατσαρόλα το αφήνουμε να απορροφήσει όλα τα υγρά του. Το σβήνουμε με λίγο ξύδι...ρίχνουμε 1/2 ποτ νερού κρασί, 1/2 ποτ νερού νερό, 1/2 ποτ νερού λάδι, 3 δαφνόφυλλα ,3-4 μπαχάρια . Το βράζουμε σε χαμηλή φωτιά, δεν ξανά βάζουμε νερό..... τέλος το βγάζουμε από την φωτιά αφού είναι έτοιμο να το καρφώνουμε με το πιρούνι και να λιώνει... το κόβουμε κομμάτια ρίχνουμε πάνω ξύδι και ρίγανη και σερβίρουμε...όσο μένει στο ψυγείο τόσο ωραιότερο γίνεται..!! Επιλέγετε χταπόδια ελληνικά γιατί απλά η γεύση του δεν υπάρχει!!!

Συνταγή από κυρία   Gogo Samioυ-- ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ-ΗΔΕΣ

Μαυρομάτικα σαλάτα !!!



ΜΑΥΡΟΜΑΤΙΚΑ ΣΑΛΑΤΑ❤️
Υπέροχη δροσερή σαλάτα που τρώγεται και σαν κυρίως πιάτο!!
ΥΛΙΚΑ
1 Πακέτο φασόλια μαυρομάτικα 500 γραμμ
2 φρεσκα κρεμμύδακια τα φιλαράκια τους.
10 λιαστές ντομάτες ψιλοκομμένες.
2 Πιπεριές κέρατο μία κόκκινη και μία πράσινη.
2 Κουταλιές της σούπας άνηθο
2 Κουταλιές της μαϊντανό
1 Μεγάλη ντομάτα ψιλοκομμένη κύβους
Ελαιόλαδο
Ξύδι απλό και ξύδι μπαλσάμικο κρέμα
Αλάτι.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πλύνετε καλά τα φασόλια βάλτε τα στην κατσαρόλα με αλατισμένο νερό μόλις πάρουν βράση Πετάξτε πρώτο νερό.. τα Βάζετε σε καινούριο νερό και βράστε για 20 λεπτά με μισή ώρα δεν θέλουμε παραπάνω για να μην μας λιώσουν και ούτε να μας μαυρίσουν!!Στραγγίστε τα φασόλια και βάλτε τα σε ένα μεγάλο μπολ κόψε την ντομάτα σε μικρούς κύβους το κρεμμύδι σε λεπτές φετουλες ψιλοκομμένες τις πιπεριές τις λιαστές ψιλοκομμένες τον μαϊντανό τον άνηθο, πρόσθεσε ελαιόλαδο το ξύδι λίγο αλάτι, ανακατέψτε καλά και σερβίρετε...Βάλτε την σαλάτα σε κλειστό μπολ στο ψυγείο και μπορείτε να τη σερβίρετε την επόμενη ημέρα είναι εξαιρετικά νόστιμη και κατάλληλη για μπουφέ!!!

Συνταγή από κυρία   Gogo Samiou ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ-ΗΔΕΣ