Τετάρτη 9 Ιουνίου 2021

Κρουασανάκια αγαπημένα για όλες τις ώρες !!!


Κρουασανάκια αγαπημένα για όλες τις ώρες πεντανόστιμα και πολύ γευστικά.. έγιναν αφρός 👌😋
Η συνταγή για το ζυμαράκι είναι από τις #χρυσέςσυνταγές, μόνο στη γέμιση πρόσθεσα εγώ μυζήθρα και αυγό και λίγο πιπεράκι..✓✓


Υλικά για το ζυμάρι
200gr καλαμποκέλαιο (εγώ έβαλα ελαιόλαδο)
200 γραμμάρια γάλα
200 γραμμάρια γιαούρτι
1 φακελάκι μάγια
1 κουταλάκι ζάχαρη
Μισό κουταλάκι αλάτι
600 με 700 γραμμάρια αλεύρι γ.ο.χ.
Σε ένα μπολ ρίχνουμε τη μαγιά το γάλα ελαφρώς χλιαρό, τη ζάχαρη και ανακατεύουμε να διαλύσει... Προσθέτουμε το ελαιόλαδο το γιαούρτι το αλάτι και ανακατεύουμε με το σύρμα να ομογενοποιηθούν.. στη συνέχεια ρίχνουμε σιγά-σιγά το αλεύρι και ζυμώνουμε... Σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε να ξεκουραστεί για 40 λεπτά...✓✓

..



Γέμιση
1/2 κιλό φέτα
1/2 κιλό μυζήθρα νωπή
1 αυγό
Λίγο πιπέρι
Ανακατεύουμε και λιώνουμε πολύ καλά τα τυριά να ομογενοποιηθούν... παίρνουμε ένα κομμάτι ζυμάρι όσο ένα μικρό πορτοκάλι, ρίχνουμε λίγο αλεύρι στην επιφάνεια και ανοίγουμε ένα στρογγυλό φύλλο... Κόβουμε σε 8 κομμάτια... Παίρνουμε μία μικρή ποσότητα από τη γέμιση τη βάζουμε στη φαρδιά πλευρά του φύλλου και τυλίγουμε... Κλείνουμε τις άκρες ελαφρώς για να μη βγει η γέμιση τοποθετούμε πάνω σε λαμαρίνα με λαδόκολλα και αυγώνουμε με ένα κρόκο που έχουμε διαλύσει με λίγο γάλα...πασπαλίζουμε με λίγο σουσάμι και ψήνουμε στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδοκοκκινίσουν...✓✓

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κυρία  Marina Hatzidaki ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ-ΗΔΕΣ