Κυριακή 13 Ιουνίου 2021

Συκώτι μοσχαρίσιο λεμόνομουσταρδατο λουκούμι



Συκώτι μοσχαρίσιο λεμόνομουσταρδάτο στον φούρνο λουκούμι !!!!

Συνταγή :::

 Βάζουμε σε ένα τάπερ 6 κομμάτια συκώτι φρέσκο στην σειρά!

Ρίχνουμε γάλα αγελαδινό να τα σκεπάζει και τα βάζουμε στο ψυγείο όλη νύχτα! 

Την επόμενη τα βγάζουμε από το ψυγείο και τα βάζουμε στην γάστρα χωρίς να τα ξεπλύνουμε από το γάλα! 

Ρίχνουμε αλατι_μαυροπιπερο_ριγανη_μουσταρδα σκονη_ 

1 κ.σ.μουσταρδα υγρή ,3 σκελίδες σκόρδο τριμμενο_1 κρεμμύδι τριμμενο-1 λεμόνι το ξύσμα και το χυμό του και όλη την εσωτερική σάρκα του,1 φλυντζ του ελληνικού καφέ ελαιόλαδο ,2 φλυντζ του ελληνικού καφέ λευκό κρασί και τα ανακατεύουμε όλα μαζί καλά!

Τα ισιωνουμε και τα βάζουμε στον φούρνο στους 180 βαθμούς να σιγοψηνονται για 40 λεπτά!

Τα βγάζουμε από τον φούρνο και ρίχνουμε 2 φλυντζ του ελληνικού καφέ βραστό νερό και τα ξαναβάζουμε στον φούρνο μέχρι να ροδοκοκκινίσουν! 

Όταν τα σερβίρουμε ρίχνουμε λεμονι-ριγανη! 

ΠΡΟΣΟΧΗ::Δεν τα κόβουμε ούτε τα τρυπάμε με πηρούνι ώσπου να τα σερβίρουμε απλά τα γυρνάμε την ώρα του ψησίματος μόνο με τσιμπίδα!!!!!! 

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κυρία  Tzeni Tsanaktsidou  ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ !!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ !!!!

Σοκολατάκια ανώμαλα βραχάκια !!!


 
Σας αρέσουν τα ΑΝΩΜΑΛΑ(ΒΡΑΧΑΚΙΑ) ΣΟΚΟΛΑΤΑΚΙΑ???? Η  Τζένη τα έφτιαξε  ΣΟΥΠΕΡ !!Πολλά και Γευστικά!!!            

ΣΥΝΤΑΓΗ ΥΛΙΚΑ:

500 γρ κουβερτουρα,

300 γρ αμύγδαλα καβουρδισμένα στον φούρνο στους 200 β για 10 λεπτά!!!!!!   

    ΕΚΤΈΛΕΣΗ:

Λιώνουμε την κουβερτουρα !!!!!

Την ανακατεύουμε να γίνει λεία και ρίχνουμε μέσα τα αμύγδαλα!

Τα ανακατεύουμε και με το κουτάλι βάζουμε μίγμα πάνω σε λαδόκολλα!!!!

Στην συνέχεια τα βάζουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά!

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κυρία Η Tzeni Tsanaktsidou  ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ !!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ !!!!

Εύκολη πίτα με κίτρινα τυριά και πιπεριές πολύχρωμες απλή και νόστιμη!!!

Εύκολη πίτα με κίτρινα τυριά και πιπεριές πολύχρωμες απλή και νόστιμη!!!
 Τρώγεται ζεστή και έχει μια πολύ ωραία γλυκιά γεύση από τα τυριά και την πιπεριά. Έχει πολύ λίγα υλικά και φτιάχνεται γρήγορα!!! Δοκιμάστε την και περιμένω τα σχόλια σας!!!

  Υλικά
-200gr κασέρι τριμμένο
-200gr gouda τριμμένο
-200gr emmental τριμμένο
-2 φύλλα σφολιάτας (1 συσκευασία)
-1 κόκκινη πιπεριά κομμένη σε κύβους
-1 κίτρινη πιπεριά κομμένη σε κύβους
-350ml κρέμα γάλακτος με χαμηλά λιπαρά

Δείτε την συνταγή εδώ https://youtu.be/i5onwguKwd8
 

Το παστίτσιο τσι νονάς !!!!


ΤΟ ΠΑΣΤΙΤΣΙΟ ΤΣΙ ΝΟΝΑΣ.......!!!!!
(Pasticcio = ανακάτεμενο)
Ένα υπέροχο πιάτο από το νησί των Φαιάκων........!!!!
Μια ξεχωριστή παραλλαγή του παστίτσιου Ντόλτσε που έφτιαχναν οι κορφιάτισσες νοικοκυρές για το κυριακάτικο τραπέζι τους !!!
Αποτελουσε το εκλεκτό φαγητό των αστών.....
Η παρασκευή του συνήθως περιείχε κρεατικά ψιλοκομμένα τα οποία περίσσευαν και εκμεταλλεύονταν δημιουργικά οι νυκοκυρες......μαζί με το σουγο (σάλτσα) τους , χοντρά μακαρόνια ,  μπόλικο τυράκι και φύλλο το οποίο αγκάλιαζε αρμονικά αυτή την υπέροχη γέμιση!!!!!
Υλικά
450 γρ κιμά μοσχαρίσιο
450 γρ κιμά χοιρινό
200 γρ συκωτακια πουλιών
1 μεγαλο κρεμμύδι τριμμένο
2 μεγάλες ντομάτες τριμμένες
1 κ.σ γεμάτη πελτέ
1 ξυλάκι κανέλας
3-4 μοσχοκαρφια
4 κόκκους μπαχάρι
1/2 κ.γ πάπρικα γλυκιά
3/4 ποτηράκι κρασί
μια καλή πρέζα ζάχαρη
Αλάτι πιπέρι
1/4 φλ λάδι
600 γρ καλής ποιότητας κεφαλοτυρι( προσωπικά προτιμώ κεφαλοτύρι Λιδωρικίου)
5 ασπράδια και 3 κροκους χτυπημενα
1 1/2 πακέτο μακαρόνια νούμερο 2 (για παστίτσιο)
Έτοιμο φύλλο χωριάτικο της άλφα (6φυλλα) ή φύλλο κρούστας
Βούτυρο για το άλλειμα των φυλλων.



Εκτέλεση
Σε μια κατσαρολίτσα βάζω το λάδι μου να κάψει και καβουρδιζω το κρεμμύδι μαζί με μία καλή πρέζα ζάχαρη.
Μόλις αρχίζει να γυαλίζει προσθέτω τον ανάμικτο κιμά .
Πλένω σχολαστικά τα συκωτακια και τα ψιλοκόβω.
Προσθέτω κι αυτά μεσα στον κιμά να σοταριστουν.
Έπειτα προσθέτω τα μπαχαρικά τα οποία κλείνω καλά μέσα σε ένα τουλουπάνι έτσι ώστε να μπορώ να τα αφαιρέσω μετά και τον πελτέ .
Ανακατεύω καλά να ανταλλάξουν αρώματα και προσθέτω την τριμμένη ντομάτα.
Αλατοπιπερώνω , σκεπάζω και αφήνω να σιγοψηθει μέχρι να δέσει η σαλτσουλα και να πιει ο κιμάς τα υγρά του.
Αφήνω να πέσει αρκετά η θερμοκρασία του.
Σε καλά αλατισμένο νερό βράζω τα μακαρόνια μου στο χρόνο που αναγράφει η συσκευασία.
Ξεπλένω τα μακαρόνια μου με κρύο νερό, σουρώνω και στεγνώνω πάρα πολύ καλά .
Χτυπάω τα ασπράδια μου σε μία ελαφριά μαρέγκα όχι πολύ σφιχτή και προσθέτουμε τους κρόκους.
Παίρνω λίγο λίγο από το μείγμα των αβγών  και το γυρίζω στον κιμά ανακατεύοντας συνεχώς.
Σε μία μεγάλη λεκάνη ζυμώματος βάζω τα σουρωμενα και στεγνά μακαρόνια πασπαλίζω με το τυρί και παίρνω το 1/3 από τον κιμά μου και τα ανακατεύω πάρα πολύ καλά.
Παίρνουμε μία κατσαρολίτσα ανοξείδωτη χωρίς χερούλια....ή αν έχετε παλιά κατσαρόλα αλουμινίου με σιδερένια χεράκια .

..



Την βουτυρώνω καλά και στρώνω 4 φύλλα κάτω στον πάτο, καλύπτοντας και τα τοιχώματα της κατσαρόλας έτσι ώστε να μπορώ να κλείσω μετά την γέμιση.
Βουτυρώνουμε πάντα  και ενδιάμεσα από τα φύλλα.
Παίρνω τη μισή ποσότητα από την γέμιση και τοποθετώ μέσα στην κατσαρόλα που έχω στρώσει τα φύλλα.
Στρώνω καλά τα μακαρόνια και πιέζω καλά με τα χέρια μου.
Κάνω μία στρώση με τον υπόλοιπο κιμά και συνεχίζω με την υπόλοιπη γέμιση.
Στρώνω και πιέζω πάλι καλά με τα χέρια μου τα μακαρόνια .
Παίρνω τα φύλλα από το πλάι που περισσεύουν και τα κλείνω προς τα μεσα.
Βουτυρώνω ξανά και στρώνω και τα υπόλοιπα δύο φύλα που κράτησα .
Με ένα μαχαιράκι προσπαθώ να βάλω το φύλλο που περισσεύει προσεκτικά μέσα στα πλάγια.
Ραντίζω με νεράκι και ψήνω για 10 λεπτά αρχικά σε προθερμασμένο φούρνο στους 210 βαθμούς και έπειτα για περίπου δύο ώρες στους 190 βαθμούς.
Βγάζω από το φούρνο και αφήνω 4-5 λεπτά το φαγητό μου να σταθεί.
Αναποδογυρίζω σε πιατελίτσα σερβιρίσματος.
Για να κοπεί σωστα το παστίτσιο μου θα πρέπει να αφήσω  μισή ωρα να ξεκουραστεί κάι μετά να κόψω και να σερβίρω!!!!
Καλή επιτυχία!!!!!

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κυρία   Tzela Antonopoulou Οι Χρυσοχερες-ηδες

Σουφλέ Κολοκυθιού !!!

Σουφλέ  Κολοκυθιού !!! Μία πεντανόστιμη πίτα που δεν μένει τίποτα !!!!


Υλικά.
4 κολοκυθάκια μέτρια
5 αυγα.
1 ποτήρι νερού καλαμποκέλαιο.
2.ποτήρια αλεύρι γ.ο.χ.
1 μπεκιν.
250 γρ.φετα.
200 γρ κασέρι γκούντα .
1 κρεμμύδι ξερό.
Δυόσμο.αλάτι και πιπέρι.
Εκτέλεση.
Ετριψα τα κολοκυθάκια με τον τρίφτη  στο σουρωτήρι και τα πάτησα με τα χέρια  να φύγουν τα υγρά. Στη συνέχεια χτύπησα τα αυγά  με το σύρμα χειρός πρόσθεσα  αλάτι πιπέρι το λάδι  τα κολοκύθακια το κρεμμύδι τρυμενο στον τρίφτη το δυόσμο τα τυριά  και τελος το αλεύρι μαζι με το μπεκιν  ανακατεψα καλα να ενσωματωθεί το μείγμα το έβαλα  σε ταψάκι 30 εκατοστά και έψησα σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς αντίσταση 30 λεπτά.

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κυρία Κατερινα ΜαδικαΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ
 

Παγωτό καραμέλα με καραμελωμένα αμύγδαλα !!!! Φανταστικό !!!!



Παγωτό καραμέλα με καραμελωμένα αμύγδαλα !!!! Φανταστικό !!!!
Υλικά
1 φυτικη σαντιγι 500 γρ.
1 ζαχαρουχο καραμέλας.
1 κουτι εβαπορέ.
1 κ.σουπας μέλι.
2 βανίλιες.
Αμύγδαλα καραμελωμένα μισο ποτήρι νερου.
Εκτέλεση
Τα υλικά  μου τα  ειχα παγωμένα χτύπησα τι φυτική σαντιγί πρώτα  να αφρατεψει  στη συνέχεια μέλι  βανίλιες πρόσθεσα το ζαχαρουχο και τέλος το εβαπορέ.
Το έβαλα στην κατάψυξη  για 1 ώρα  το έβγαλα το ξαναχτυπησα το εβαλα πάλι κατάψυξη  μετά από 2 ώρες το έβγαλα  ανακατέψα ελαφριά με ενα κουτάλι και προσθεσα τα αμύγδαλα. Το γαρνίρισα με αμύγδαλα και σιρόπι καραμέλας έγινε υπέροχο και απολαύστικο.!!

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κυρία   Κατερινα ΜαδικαΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ

Μπριζολάκια του κηπουρού !!!


Μπριζολάκια του κηπουρού έχουμε σήμερα και έγινε μπουκιά και συχώριο κοπιάστε να φάμε 😋😋
🍅🍆🌶️🧄🥔🥒🍆🧄🫑🥔🌶️🍅

Υλικά
6 μπριζολάκια λαιμού
4 χρωματιστές πιπεριές σε λωρίδες
3 πατάτες
3 μέτρια κολοκυθάκια
1-2 μελιτζάνες
1 μεγάλη ντομάτα σε φετούλες
4 σκελίδες σκόρδο σε φετάκια
1 κούπα ελαιόλαδο
Αλάτι πιπέρι και ρίγανη

Εκτέλεση
Πλένουμε τις μπριζόλες... καθαρίζουμε και κόβουμε τα λαχανικά... Τα τοποθετούμε σε ένα ταψί, ρίχνουμε το ελαιόλαδο,τα μπαχαρικά, ανακατεύουμε, σκεπάζουμε με λαδόκολλα και αλουμινόχαρτο και ψήνουμε στους 220 βαθμούς για 1 ώρα περίπου... κατόπιν ανοίγουμε, γυρίζουμε τις μπριζόλες, ρίχνουμε λίγο νεράκι εάν χρειάζεται...(δεν έβαλα καθόλου γιατί κατέβασαν τα λαχανικά) και συνεχίζουμε το ψήσιμο μέχρι να ροδίσουν οι μπριζόλες...✓✓
Έγινε λουκουμάκι !!

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κυρία  Marina Hatzidaki ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ-ΗΔΕΣ