Τρίτη 27 Ιουλίου 2021

Μπουκιές από φιλέτο κοτόπουλο στον φούρνο !!!!



ΜΠΟΥΚΙΕΣ ΑΠΟ ΦΙΛΕΤΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΣΤΟ ΦΟΥΡΟ ΜΕ ΜΠΕΙΚΟΝ ΚΡΕΜΜΥΔΙ ΚΑΙ ΚΡΕΜΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ..!!!

Κοβουμε φιλετο απο κοτοπουλο σε μπουκιες, το βραζουμε σε αλατισμενο νερο για δεκα λεπτα, Στραγγιζουμε και τοποθετουμε σε ενα ταψι,σε τηγανι τσιγαριζουμε μπεικον με 2 μεγαλα κρεμμυδια,τα ριχνουμε πανω στο κοτοπουλο και τα ανακατευουμε ολα μαζι,ριχνουμε λιγο αλατι και πιπερι.

Προσθετουμε την κρεμα γαλακτος και πασπαλιζουμε με κιτρινο τυρι, ψηνουμε στους 200 βαθμους μεχρι να ροδισει..!!

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κυρία   Gogo SamiouΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ

Τσουρέκια αφρός με πολλές ίνες !!!


ΤΣΟΥΡΕΚΙΑ ΑΦΡΌΣ ΜΕ ΠΟΛΛΕΣ ΙΝΕΣ❤️


Η συνταγή είναι της ΖΑΝΑΕ με λιγότερα υλικά και περισσότερα ζυμώματα από εμένα.
Υλικά για 5 τσουρέκι των 500 γραμμαρίων.
1,350 γραμμάρια αλεύρι Robin Hood
300 γραμμάρια γάλα φρέσκο
1 ποτήρι του νερού  χλιαρό νερό(200γρ)
450gr ζάχαρη
5 αυγά
170gr φυτίνη
100 γραμμάρια νωπή μαγιά
1 κουταλάκι μαχλέπι
1 κουταλάκι κάρδαμο κακουλέ
Μισό κουταλάκι μαστίχα σε σκόνη
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι( κοφτό)

.





Εκτέλεση
Σε ένα μπολ βάζουμε..το ένα ποτήρι χλιαρό νερό και διαλύουμε την μαγια.. προσθέτουμε 1 φλιτζάνι του τσαγιού αλεύρι από το μετρημένο... Σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε στην άκρη μέχρι να διπλασιαστεί 10 με 15 λεπτά...!!
Σε μία λεκάνη...
Χτυπάμε τα αυγά ...ρίχνουμε τη ζάχαρη.. χτύπαμε όσο μπορούμε καλύτερα με το σύρμα να γίνει μία πηχτή ωραία κρέμα... Ρίχνουμε το γάλα χλιαρό και ανακατεύουμε.... Προσθέτουμε τα μυρωδικά... το μαχλέπι κάρδαμο μαστίχα και το αλάτι.... Αρχίζουμε σιγά-σιγά να ρίχνουμε το αλεύρι κοσκινισμένο... (Ανακατεύουμε... δεν ζυμώνουμε) Λίγο πριν απορροφηθεί όλο το αλεύρι ρίχνουμε το προζύμι που έχουμε φτιάξει νωρίτερα με το αλεύρι και τη μαγια... (Ανακατεύουμε δεν ζυμώνουμε...) Τέλος ρίχνουμε το βούτυρο .. Χλιαρό... Βάζουμε το δάχτυλό μας μέσα στο βούτυρο να αντέχει στην θερμοκρασία... Αυτό το κάνουμε σε όλα τα υγρά για να έχουμε επιτυχία και να μην κάψουμε την μάγια.... Αρχίζουμε να ρίχνουμε το βούτυρο σιγά-σιγά μέσα στο ζυμάρι και αρχίζουμε να( διπλώνουμε το ζυμάρι )όχι να το ζυμώνουμε.. αυτό το κάνουμε μέχρι να απορροφηθεί σιγά-σιγά όλο το βούτυρο... ρίχνουμε σταδιακά και αργά και απλά διπλώνουμε τη ζύμη.. αφήνουμε σε ζεστό μέρος τη λεκάνη και σκεπασμένη να φουσκώσει... Όταν διπλασιαστεί σε όγκο αρχίζουμε πάλι από τις άκρες χωρίς να ζυμώνουμε να διπλώνουμε πάλι τη ζύμη μέχρι να την ξανά ρίξουμε... Αφήνουμε παλι για να φουσκώσει... Σε αυτή τη φάση σε πέντε λεπτά θα έχει φουσκώσει πάλι... Κάνουμε το ίδιο άλλες δύο φορές.... Σε άλλα πέντε λεπτά θα έχει φουσκώσει πάλι... Φτιάχνουμε τσουρέκια 500 γραμμάρια το ένα... Ζυγίζουμε ζυμάρι 500gr... Κάθε φορά που παίρνουμε σκεπάζουμε την υπόλοιπη ζύμη... Κόβουμε ζυμαράκι περίπου σε 170 γραμμάρια ανά κοτσίδα... Βάζουμε σε φόρμες η ταψιά κοντά κοντά το ένα με το άλλο και  τα χωρίζουμε με λαδόκολλα και στη μέση και από κάτω για να μην κολλήσουν... Αφήνουμε να φουσκώσουν... Εγώ σε αυτή τη φάση ανάβω το φούρνο στους 50 βαθμούς και μόλις ίσα-ίσα ζεστάνει (σβήνω το φούρνο) χωρίς να καίει και το αφήνω μέσα... Φουσκώνουν πολύ γρήγορα ...αλείφω με αυγό ρίχνω φιλέ αμυγδάλου η σουσάμι και ψήνω στους 170 σε προθερμασμένο φούρνο για 25 λεπτά....!!!

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κυρία Gogo SamiouΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ
 

Σάλτσα για πίτσα και μακαρονάδα..!!!


Σάλτσα για πίτσα και μακαρονάδα..!!!

Υλικά

Ντομάτες πολτοποιημένες
Κρεμμύδια
Βασιλικός
Σκόρδο
Αλάτι

Εκτέλεση

Πλένω και καθαρίζω τις ντομάτες, τις πολτοποιω στο μπλέντερ... η ποσότητα είναι ανά 4 λίτρα... Στην χύτρα μου που είναι 4 λίτρα γεμίζω με χυμό ντομάτας και αφήνω να βράσει σιγά-σιγά όταν φύγουν όλα τα υγρά τότε πολτοποιω 4 μεγάλα κρεμμύδια 5 σκελίδες σκόρδο 1 ματσάκι βασιλικό φρέσκο και ρίχνει και 4 κουταλιές της σούπας αλάτι.. αφήνω να βράσει η σάλτσα μέχρι να πήξει εντελώς( και να φύγουν ολα τα υγρά... )Τέλος αποστειρώνω τα βάζα και τα καπάκια και ρίχνω καυτή σάλτσα σε καυτά βάζα ρίχνω λαδάκι κλείνω δυνατά ,αναποδογυρίζω και κρατάω περίπου 5 ώρες... μετά θα τοποθετήσω σε σκιερό μέρος μέσα στο ντουλάπι μου..!!!

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κυρία   Gogo SamiouΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ-ΗΔΕΣ!!!

Παπουτσάκια μμμμ !!!!


Παπουτσάκια για σήμερα...!!!


Καθαρίζω τις μελιτζάνες τις κόβω στη μέση, βγάζω την ψίχα τους τις βάζω σε μία λεκάνη με  νερό κ αλάτι για μισή ώρα να ξεπικρίσουν τηγανίζω ελαφρά γεμίζω με κιμά βάζω μπεσαμέλ από πάνω ρίχνω λίγο extra σάλτσα στο ταψί μου και ψήνω στους 200 βαθμούς μέχρι να ροδίσει το φαγητό.... συνταγή για τον κιμά και την μπεσαμέλ θα ακολουθήσει παρακάτω...❤️
Υλικα για την κρεμα μπεσαμελ
1 λιτρο γαλα μακρας διαρκειας η φρεσκο
3 κουταλιες της σουπας βουτυρο βαζω φυτινη
6 κουταλιες σουπας κορν φλαουρ
2 αυγα
1κουπα τυρι πεκορινο
1 κουπας σκλυρο Δανιας
Αλατι
Μοσχοκαρυδο.!!
Για τον κιμα
1 κιλο κιμα μοσχαρισιο εγω προτιμω απο το μερος ελια!!
2 μεγαλα κρεμμυδια
2 σκ σκορδο
σαλτσα
μαιντανος
5-6 ντοματινια
αλατι,πιπερι αλλες φορες βαζω κανελιτσα και αλλες βαζω μπαχαρι
ξυδι για το σβησιμο του κιμα και ελαιολαδο για το τσιγαρισμα!!
Απο λαχανικα βαζω πατατα και μελιτζανα μονο και ψηνω πανω σε λαδοκολλα στο γκριλ του φουρνου σκετες τις μελιτζανες και πατατες χωρις λαδι απο πανω μονο με αλατι και ο μουσακας μου βγαινει πολυ ελαφρυς χωρις καθολου λαδι μεσα..!!
Εκτελεση για την μπεσαμελ
Σε κατσαρολα ριχνω το βούτυρο με το γαλα και μολις παρει βρασει ριχνω το κορν φλαουρ που το εχω διαλυσει πρωτα σε μια κουπα με χλιαρο γαλα,ανακατευω καλα μεχρι να πηξει και οπως ειναι καυτη η κρεμα ριχνω μεσα τα 2 αυγα τα οποια τα εχω χτυπησει νωριτερα,επισης ριχνω και τα τυρια στο τελος , το αλατι και το μοσχοκαρυδο!!!

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κυρία   Gogo SamiouΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ

Νόστιμα πατατορολάκια στο φούρνο!!!


 Νόστιμα πατατορολάκια στο φούρνο!!!


Υλικά:
- 4 φύλλα κρούστας

- 1/2 κ. πατάτες βραστές

- 50 γρ. τυρί φέτα

- 30 γρ. τυρί γκούντα

- 1 αυγό
- 2 κ.σ. μαϊντανό

- 1/2 σκ. σκόρδο

- 3-4 κ.σ. βούτυρο

- λίγο σουσάμι

- αλάτι & πιπέρι


Η συνταγή εδώ: https://youtu.be/uoERxAS8uWo

Κεφτεδάκια νησιώτικα με κιμά και βραστή πατάτα !!!!


 

ΝΗΣΙΩΤΙΚΑ ΚΕΦΤΕΔΑΚΙΑ ΜΕ ΚΙΜΑ ΚΑΙ ΒΡΑΣΤΗ ΠΑΤΑΤΑ...❤️🔥


Υλικά
1 κιλό μοσχαρίσιο κιμά από ελιά
500 γρ πατάτες βρασμένες
1 φλιτζάνι του τσαγιού τυρί κεφαλογραβιερα
3 κρεμμύδια μεγάλα τσιγαρισμένα με λίγο βούτυρο
1 σκελίδα σκόρδο
2 αυγά
1 φέτα ψωμί στεγνή  
1 κουταλιά σούπας σπασμένο κολιανδρο
 3 κουταλιές σούπας μαϊντανό
Αλάτι πιπέρι, λίγο ελαιόλαδο
Αλεύρι για το αλεύρωμα αραβοσιτελαιο για το τηγάνισμα.

.



Εκτέλεση
Τσιγαρίζετε πρώτα τα κρεμμύδια με λίγο βούτυρο και αφήστε να κρυώσουν... βράστε τις πατάτες και λιώστε ...Ανακατέψτε όλα τα υλικά μαζί σε ένα μπολ.. αφήστε στο ψυγείο για μισή ώρα, κάντε μπαλάκια αλευρώστε και τηγανίστε  σε βαθύ σκεύος και σε μπόλικο αραβοσιτελαιο..Συνοδέψτε με πατάτες τηγανιτές και σαλάτα 

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κυρία Gogo SamiouΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ

Ρολό πατάτας γεμισμένο με κιμά !!!


 


ΡΟΛΟ ΠΑΤΑΤΑΣ ΓΕΜΙΣΜΕΝΟ ΜΕ ΚΙΜΑ❤️Εξαιρετικό και για μπουφέ!!!!


Υλικά για την βάση
3 μεγάλες πατάτες
2 αυγά
1 κούπα τυρί τσένταρ
λίγο μαϊντανό
λίγο αλάτι και πιπέρι!!

.


Εκτέλεση
Τρίψτε τις πατάτες στο χοντρό του τρίφτη στη συνέχεια στύψτε πολύ καλά με τα χέρια σας να φύγουν όλα τα υγρά!! 

Προσθέστε τα αυγά το τυρί το μαϊντανό το αλάτι και το πιπέρι και ανακατέψτε όλα μαζί !!

Στο ταψί το τετράγωνο του φούρνου στρώνετε μία λαδόκολλα, αραδιάζετε επάνω το μείγμα της πατάτας το ψήνετε στους 180 μέχρι να ροδίσει, στη συνέχεια τα σκεπάζετε με μία πετσέτα για να ιδρώσει ούτω ώστε να μπορείτε να το βγάλετε εύκολα ,φτιάχνετε τον κιμά σας όπως εσείς θέλετε (μαγείρεψα 700 γρ κιμά )προσθέτετε μέσα μία κόκκινη πιπεριά και μία πράσινη σε κύβους, βάζετε τον κιμά επάνω στο φύλλο πατάτας και με τη βοήθεια της λαδόκολλα το τυλίγεται,στην συνέχεια ρίχνετε πάνω στον ρολό  λίγο έξτρα τυράκι επάνω και το βάζετε πάλι στο φούρνο μέχρι να λιώσει το τυρί,Βγάζετε το ρολό πατάτας από το την λαδόκολλα και το βάζετε σε πιατέλα και το κόβετε σε φέτες!!

Έβαλα 700 γρ κιμά μοσχαρίσιο ελιά!!

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κυρία Gogo SamiouΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ