Τρίτη 27 Ιουλίου 2021

Παπουτσάκια μμμμ !!!!


Παπουτσάκια για σήμερα...!!!


Καθαρίζω τις μελιτζάνες τις κόβω στη μέση, βγάζω την ψίχα τους τις βάζω σε μία λεκάνη με  νερό κ αλάτι για μισή ώρα να ξεπικρίσουν τηγανίζω ελαφρά γεμίζω με κιμά βάζω μπεσαμέλ από πάνω ρίχνω λίγο extra σάλτσα στο ταψί μου και ψήνω στους 200 βαθμούς μέχρι να ροδίσει το φαγητό.... συνταγή για τον κιμά και την μπεσαμέλ θα ακολουθήσει παρακάτω...❤️
Υλικα για την κρεμα μπεσαμελ
1 λιτρο γαλα μακρας διαρκειας η φρεσκο
3 κουταλιες της σουπας βουτυρο βαζω φυτινη
6 κουταλιες σουπας κορν φλαουρ
2 αυγα
1κουπα τυρι πεκορινο
1 κουπας σκλυρο Δανιας
Αλατι
Μοσχοκαρυδο.!!
Για τον κιμα
1 κιλο κιμα μοσχαρισιο εγω προτιμω απο το μερος ελια!!
2 μεγαλα κρεμμυδια
2 σκ σκορδο
σαλτσα
μαιντανος
5-6 ντοματινια
αλατι,πιπερι αλλες φορες βαζω κανελιτσα και αλλες βαζω μπαχαρι
ξυδι για το σβησιμο του κιμα και ελαιολαδο για το τσιγαρισμα!!
Απο λαχανικα βαζω πατατα και μελιτζανα μονο και ψηνω πανω σε λαδοκολλα στο γκριλ του φουρνου σκετες τις μελιτζανες και πατατες χωρις λαδι απο πανω μονο με αλατι και ο μουσακας μου βγαινει πολυ ελαφρυς χωρις καθολου λαδι μεσα..!!
Εκτελεση για την μπεσαμελ
Σε κατσαρολα ριχνω το βούτυρο με το γαλα και μολις παρει βρασει ριχνω το κορν φλαουρ που το εχω διαλυσει πρωτα σε μια κουπα με χλιαρο γαλα,ανακατευω καλα μεχρι να πηξει και οπως ειναι καυτη η κρεμα ριχνω μεσα τα 2 αυγα τα οποια τα εχω χτυπησει νωριτερα,επισης ριχνω και τα τυρια στο τελος , το αλατι και το μοσχοκαρυδο!!!

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κυρία   Gogo SamiouΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ