Σάλτσα για πίτσα και μακαρονάδα..!!!
Υλικά
Ντομάτες πολτοποιημένες
Κρεμμύδια
Βασιλικός
Σκόρδο
Αλάτι
Εκτέλεση
Πλένω και καθαρίζω τις ντομάτες, τις πολτοποιω στο μπλέντερ... η ποσότητα είναι ανά 4 λίτρα... Στην χύτρα μου που είναι 4 λίτρα γεμίζω με χυμό ντομάτας και αφήνω να βράσει σιγά-σιγά όταν φύγουν όλα τα υγρά τότε πολτοποιω 4 μεγάλα κρεμμύδια 5 σκελίδες σκόρδο 1 ματσάκι βασιλικό φρέσκο και ρίχνει και 4 κουταλιές της σούπας αλάτι.. αφήνω να βράσει η σάλτσα μέχρι να πήξει εντελώς( και να φύγουν ολα τα υγρά... )Τέλος αποστειρώνω τα βάζα και τα καπάκια και ρίχνω καυτή σάλτσα σε καυτά βάζα ρίχνω λαδάκι κλείνω δυνατά ,αναποδογυρίζω και κρατάω περίπου 5 ώρες... μετά θα τοποθετήσω σε σκιερό μέρος μέσα στο ντουλάπι μου..!!!
Εκτέλεση φωτό συνταγή από κυρία Gogo SamiouΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ-ΗΔΕΣ!!!