Κυριακή 28 Νοεμβρίου 2021

Βασιλόπιτα κέικ !!!

ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑ ΚΕΙΚ ΟΠΩΣ ΠΑΛΙΑ!!!!!!

ΣΥΝΤΑΓΗ ΜΕΤΡΑΜΕ ΜΕ ΤΟ ΙΔΙΟ ΠΟΤΗΡΙ 

ΥΛΙΚΑ:

6 αυγα,

2 ποτηρια ζαχαρη,

 ποτηρι σπορελαιο, 

1 ποτηρι χυμο φρεσκου πορτοκαλιου,

550 γραμμαρια αλευρι φαριναπ,

2 πορτοκαλια το ξυσμα τους,

2 βανιλιες!

Χτυπαμε τα αυγα με την ζαχαρη να αφρατεψουν καλα να ασπρισει το μείγμα!

Ριχνουμε σιγα σιγα το σπορελαιο και το χυμο εναλλαξ,τελος σιγα σιγα αλευρι,βανιλιες ξυσμα!

Προθερμαινουμε τον φουρνο στους 180 βαθμους!

Βουτυρωνουμε πολυ καλα το ταψι κατω και πλαγια πολυ καλα βάζουμε λαδόκολλα!!! 

Ρίχνουμε το μείγμα και το τοποθετουμε στον φουρνο να ψηθει για 50 λεπτα αναμμενο και 10 σβησμενο!!!

Φυσικα ελενχουμε με ξυλακι απο σουβλακι !!

Ο χυμος μπορει να αντικατασταθει και με γαλα και να ελαττωθει το αλευρι στα 500 γραμμαρια!!

Μπορειτε να προσθεσετε και λιγο κονιακ η καποιο αλλο μπαχαρικο της αρεσκειας σας!!!

Το ταψί (30χ27)!!!

Το ποτήρι(200ml)!

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ.Tzeni Tsanaktsidou ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ !!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ !!!!
 

Μηλόπιτα απίστευτα εύκολη κ νόστιμη !!!

Εφτιαξα μία πολύ ωραία λίγο διαφορετική λεπτή μηλόπιτα ...ότι πρέπει για το καφεδάκι μας ή εάν θέλουμε κάτι γλυκό να φάμε ...είναι απίστευτα νόστιμη του λεπτού πανεύκολη !!!!

Υλικά 

4 μήλα μέτρια 

μισό λεμόνι τον χυμό 

3 αυγά 

150 γραμ ζάχαρη

ξύσμα από 1 λεμόνι 

80 ml λάδι ελαφρύ 

100 γάλα  

1 κουτ γλυκού βανίλια ή 1 μασουράκι 

200 γραμ αλεύρι κοσκινισμένο για ολες τις χρήσεις 

μία πρέζα αλάτι 

11 γραμ μπέικιν πάουντερ 

για το ταψί 

λίγο βούτυρο κ ζάχαρη

.

Αφαιρούμε την φλούδα από τα μήλα .

Κόβουμε τα μήλα σε πολύ λεπτές φέτες στο μάκρος με το εργαλείο που βλέπετε ή με το μαχαίρι .

Βάζουμε στο μπολ και ρίχνουμε μισό λεμόνι και τα ανακατεύουμε .

.



 Βάζουμε σε μπολ 3 αυγά και 150 γραμ ζάχαρη την 1 κουταλιά γλυκού υγρή βανίλια ή ένα μασουράκι και τα χτυπάμε μέχρι να ασπρίσουν κ να αφρατέψουν .

Προσθέτουμε το ξύσμα από ένα λεμόνι,80 ml καλαμποκέλαιο, 100ml γάλα και τα χτυπάμε .

Τέλος 200 γραμ κοσκινισμένο αλεύρι και μαζί με λίγο αλάτι μία πρέζα που λένε και μαζί 11 γραμ μπέικιν πάουντερ .

.

Ανακατεύουμε καλά το μείγμα .

Μέσα σε αυτό το μείγμα ρίχνουμε τα μήλα και ανακατεύουμε με μαρίζ πολύ καλά .

Βουτυρώνουμε πολύ καλά ένα ταψί 24 Χ34 και το πασπαλίζουμε με ζάχαρη σε όλη την επιφάνεια .

.


,,
.

Αδειάζουμε το μείγμα  κ το στρώνουμε ομοιόμορφα .

Ψήνουμε για 35 λεπτά στους 170 βαθμούς .

Οταν κρυώσει λίγο την πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη ...εγώ δεν έβαλα ..και έτοιμη να την απολαύσουν όλοι !!!

Εκτέλεση φωτό από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ 




Φαγητό με κρέας που θα γλύφουν κ τα πιάτα !!!


 ΦΑΓΗΤΑΡΑ ΓΙΟΡΤΙΝΗ ΠΟΥ ΘΑ ΓΛΎΦΟΥΝ ΤΑ ΠΙΑΤΑ ΤΟΥΣ ΟΛΟΙ!!!

Υλικά
1,100 γρ.κρεας μοσχάρι η χοιρινό η άγριο
5 κουταλιές ελαιόλαδο
2 κουταλιές αλεύρι
7 κρεμμύδια μικρά
1 καρότο φέτες
σκόνη σκόρδου, πάπρικα γλυκιά,1 κύβο λαχανικών, κουρκουμά, πιπέρι μαύρο,ένα ξυλάκι ρίγανη,2 κλαράκια θυμάρι,1φυλλο δάφνη, λίγο αλάτι.
1 σφηνάκι κρασί λευκό η μαυροδάφνη η ότι έχετε.
 νερό που έχετε ρίξει λίγο ζωμό κρέατος αν σας αρέσει.
τσιγαριζετε όλα τα λαχανικά με το κρέας σβήνετε με κρασί ρίχνετε νερό και σκεπαζετε να βράσει.

Κατόπιν ρίχνετε τα δαμάσκηνα που τα έχετε μουλιασει σε λίγο κρασί 🍷 η κονιάκ , προσθέτετε και τα μανιτάρια και βράζετε περίπου 15 λεπτά ,φροντιστε να μείνει σάλτσα για 4με 5 άτομα .

Δένουμε την σάλτσα με 1 κουταλάκι κορν φλαουρ που έχουμε διαλύσει σε λίγο νερό.


ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΕΔΩ .. https://m.youtube.com/watch?v=maaKRBqNCR4&feature=share

Σουφλεδάκι με λουκανικάκια κ τυριά !!!


 .
Σημερινό ...Πολύ γρήγορο εύκολο νόστιμο σουφλέ ..αγαπημένο των παιδιών !!! Δεν έμεινε τίποτα !!!

Υλικά 

1 πακέτο ταλιατέλες

1 πακετάκι λουκανικάκια μικρά κοτόπουλο 

1 φλιτζάνι τσαγιού φέτα τριμμένη με το χέρι 

τυρια ότι θέλετε ..έβαλα γκούντα νουνού και ένταμ τριμμένα από το σούπερ

1 μικρή κρέμα γάλακτος ή ένα μικρό νουνού

1 μικρό καλή κονσέρβα μανιτάρια ψιλοκομμένα 

1 κουτ σούπας βούτυρο γάλακτος ή λίγο λαδάκι 

.


Κόβω τα λουκανικάκια σε ροδελίτσες.

Βράζω τις ταλιατέλες με νερό κ αλάτι όπως γράφει η συσκευασία και σουρώνω .

Καθώς βράζουν οι ταλιατέλες βάζω σε τηγάνι το λάδι ή το βούτυρο και σοτάρο για λίγα λεπτά τα μανιτάρια με τα κομμάτια λουκάνικο .

Οταν σουρώσω τις ταλιατέλες τις ξαναβάζω στην κατσαρόλα και ρίχνω ολα τα υλικά οπως λουκάνικα μανιτάρια και λίγα απο τα τυριά ενταμ κ γκούντα .

Ανακατεύω καλά .



Σε ταψάκι 37 επί 34 αδειάζω το μισά ζυμαρικά.

Από πάνω πασπαλίζω με την τριμμένη φέτα και σκεπάζω με τα υπόλοιπα ζυμαρικά .

Από πάνω ρίχνω μπόλικα και από τα δύο τυριά και τέλος την κρέμα γάλακτος .


Εχω ανάψει τον φούρνο στους 180 βαθμούς αέρα και ψήνω περίπου 20 λεπτά ίσα να λιώσουν τα τυριά και να ροδίσει .


Γίνετε φανταστικό σε γεύση !!!

Εκτέλεση φωτό συνταγή από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ


Κοκκινιστό ζυγούρι !!!


Κοκκινιστό ζυγούρι από μπούτι με κίτρινο ρυζάκι !!


Εκτέλεση
Βάζουμε το κρέας στη χύτρα με νερό...το ξαφρίζουμε και το αφήνουμε να βράσει με ανοιχτή τη χύτρα για 10 λεπτά...
Κατόπιν το σουρώνουμε, ξεπλένουμε τη χύτρα, και κόβουμε 2 κρεμμύδια και δύο σκελίδες σκόρδο σε φετακια μαζί με ελαιόλαδο και σοτάρουμε... προσθέτουμε το κρέας, αλάτι πιπέρι κουρκουμά λίγη κανέλα, δύο φύλλα δάφνη, και συνεχίζουμε το σοτάρισμα...
Στη συνέχεια ρίχνουμε 1 κ.σ. πελτέ ντομάτας και 2-3 φρέσκες ντομάτες ψιλοκομμένες χωρίς φλούδα... ανακατεύουμε και βράζουμε για 10 λεπτά περίπου... κατόπιν ρίχνουμε 1 ποτήρι νερό, και κλείνουμε τη χύτρα... βράζουμε για 30 λεπτά...✓✓
Βράζουμε το ρύζι σε αλατισμένο νερό και σερβίρουμε...✓✓✓

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ.   Marina HatzidakiΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ

Σπανακοτυρόπιτα πεντανόστιμη !!!


Αλλη μία πεντανόστιμη σπανακοτυρόπιτα, με ωραίο χειροποίητο φύλλο που δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από τη σφολιάτα.... Και μόνο με ελαιόλαδο αγνό και υγιεινό..Από την κυρία Marina Hatzidaki  


Υλικά και εκτέλεση για το φύλλο
Σε μία λεκάνη βάζουμε 700 γραμμάρια αλεύρι, κάνουμε λακουβίτσα και ρίχνουμε 5 κουταλιές ελαιόλαδο, 5 κουταλιές ξύδι, 1 κουταλάκι αλάτι, και ένα κουταλάκι κοφτό σόδα.... Χλιαρό νερό όσο πάρει... Το ρίχνουμε σιγά-σιγά μέχρι να δούμε πόσο θα τραβήξει....✓
Ζυμώνουμε πολύ καλά τη ζύμη να γίνει λεία και μαλακή τη σκεπάζουμε και την αφήνουμε να ξεκουραστεί...✓✓✓


Υλικά για τη γέμιση
Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο και σοτάρουμε 3 πράσα ψιλοκομμένα και ένα μεγάλο κρεμμύδι πολύ καλά στη συνέχεια προσθέτουμε σιγά-σιγά το σπανάκι χοντροκομμένο και αφήνουμε να μαραθεί.... Το βάζουμε σε δυο τρεις δόσεις ώστε να μην κατεβάσει πολλά νερά... Κάθε φορά το βγάζουμε και το ρίχνουμε σε ένα σκεύος.... Το αφήνουμε να κρυώσει, και προσθέτουμε 2 κουταλιές σιμιγδάλι, 2 αυγά, και 400 με 500 γραμμάρια φέτα καλή θρυμματισμένη με τα χέρια.... Ανακατεύουμε πολύ καλά τη γέμιση, την αφήνουμε στην άκρη και αρχίζουμε τη διαδικασία για τα φύλλα...✓

.



Κόβουμε το ζυμάρι στα δύο, και το κάθε ένα σε πέντε κομμάτια.... Παίρνουμε ένα-ένα κομμάτι το ανοίγουμε με τη βοήθεια νισεστέ σε μέγεθος ρηχού πιάτου.... Το τοποθετούμε πάνω σε ένα πιάτο και λαδώνουμε με μπόλικο λαδάκι... Κάνουμε την ίδια διαδικασία ξεχωριστά 5 φύλλα στο 1 και 5 στο άλλο πιάτο Το τελευταίο δεν το λαδωνουμε... Σκεπάζουμε με μεμβράνη και τα αφήνουμε στο ψυγείο για μία ώρα.... Κατόπιν παίρνουμε τα φύλλα από το ένα πιάτο όπως είναι και τα τοποθετούμε σε αλευρωμένη επιφάνεια ανοίγουμε σιγά-σιγά με τον πλάστη και με τα χέρια να το φέρουμε σε μέγεθος λαμαρίνας.... Το απλώνουμε σε λαδωμένη λαμαρίνα προσθέτουμε τη γέμιση... τη στρώνουμε ομοιόμορφα και ετοιμάζουμε τα υπόλοιπα φύλλα με τον ίδιο τρόπο σκεπάζουμε την πίτα τσαλακωτά... Κλείνουμε γύρω-γύρω πολύ καλά, λαδώνουμε ραντίζουμε με λίγο νερό και χαράζουμε.... Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για μία ώρα...✓✓✓

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ.Marina Hatzidaki  ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ

Σάββατο 27 Νοεμβρίου 2021

Παραδοσιακή Πλατσέντα Λέσβου !!!


 Παραδοσιακή Πλατσέντα Λέσβου με τον πιο Εύκολο Τρόπο!!Παραδοσιακό Χριστουγεννιάτικο Σιροπιαστό γλυκό από την Λέσβο που πραγματικά θα γεμίσει με Αρώματα όλο το Σπίτι!!! Θα πάθετε πλάκα !!!


Πλατσέντα Λέσβου

1 Συσκευασία χωριάτικο φύλλο Χονδρό 550γρ
250 γρ Καρύδια τριμμένα
90 γρ Ελαιόλαδο για άλειμμα των Φύλλων
1 κουτ σούπας κανέλα σκόνη
1/4 κουτ σούπας Μοσχοκάρυδο σκόνη
1/4 κουτ σούπας Γαρύφαλλο σκόνη
Λίγη Μαστίχα Χίου τριμμένη (προαιρετικά)
2,5 κουτ σούπας Ζάχαρη κρυσταλλική
150 γρ Ελαιόλαδο καυτό

Για το Σιρόπι
700 γρ Ζάχαρη κρυσταλλική
470 γρ Νερό
1 κουτ σούπας χυμό λεμόνι
1 Ξυλάκι κανέλας
1/4 Μαστίχα Χίου τριμμένη

Για Διακόσμηση
100 γρ Καρύδια τριμμένα

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΕΔΩ -->  https://youtu.be/MhYQ3E_KbTs