Κυριακή 23 Ιανουαρίου 2022

Κόκκορας κρασάτος παστιτσάδα !!!


Κόκκορα κρασάτο παστιτσάδα έχουμε σήμερα και έγινε Μπουκιά και συγχώριο !!!


1/2 κόκορα σε μερίδες
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1-2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
2-3 ντομάτες ψιλοκομμένες χωρίς φλούδα
1 κ.σ. σάλτσα ντομάτας
1/2 κούπα ελαιόλαδο
1 ποτηράκι κρασί
1 ξύλο κανέλας
3 κόκκους μπαχάρι
Αλάτι πιπέρι και λίγο κουρκουμά


Εκτέλεση
Σε απλωτή κατσαρόλα ρίχνουμε το ελαιόλαδο και αφήνουμε να ζεσταθεί.. τοποθετούμε τις μερίδες κοτόπουλου και τις σοτάρουμε πολύ καλά και από τις δύο πλευρές... Ρίχνουμε το κρεμμύδι το σκόρδο και συνεχίζουμε το σοτάρισμα... Στη συνέχεια σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί... Προσθέτουμε όλα τα μπαχαρικά και ανακατεύουμε δυο-τρεις φορές να μυρίσουν Και να καβουρδιστούν.... Κατόπιν ρίχνουμε τη ντομάτα τη σάλτσα αλατοπιπερώνουμε προσθέτουμε νερό ίσα με το κρέας και σιγοβράζουμε μέχρι να ψηθεί καλά το κρέας και να δέσει η σαλτσούλα...✓✓
Βράζουμε ένα πακέτο μακαρόνια ολικής άλεσης σε μπόλικο νερό με αλάτι και σερβίρουμε με μπόλικο κεφαλοτύρι...✓
Συνήθως βάζουμε χοντρό μακαρόνι εγώ έβαλα το λεπτό..✓✓

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ. Marina HatzidakiΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ
 

Τυρόπιτα όνειρο πολύ γευστική και νόστιμη απόλαυση !!!


Τυρόπιτα όνειρο πολύ γευστική και νόστιμη απόλαυση !!!!
Τη συνταγή τη βρήκα στο ίντερνετ και είναι πράγματι πολύ ωραία συνταγή για τραπέζι και για όλες τις ώρες !!!!


Υλικά
1 πακέτο φύλλο κρούστας
500 gr φέτα
250 gr κασέρι
250 gr regato
5 αυγά
300 ml γάλα
150 ml ελαιόλαδο μισό μισό με βούτυρο lurpaκ
Πιπέρι
Μοσχοκάρυδο προαιρετικά


Εκτέλεση
Ανοίγουμε το φύλλο κρούστας, αφήνουμε δύο φύλλα για να τα στρώσουμε στο ταψί και τα τυλίγουμε για να μην ξεραθούν.... Τα υπόλοιπα τα κάνουμε ρόλο και τα κόβουμε σε λωρίδες ένα δάχτυλο περίπου... Τα ξεχωρίζουμε και τα αφήνουμε σε θερμοκρασία περιβάλλοντος να στεγνώσουν....✓
Τρίβουμε τη φέτα με τα χέρια προσθέτουμε τα τυριά και ανακατεύουμε.... Σε ένα άλλο μπολ χτυπάμε τα αυγά πολύ καλά προσθέτουμε το γάλα το πιπέρι το μοσχοκάρυδο και ένα κουταλάκι μπέικιν... Ανακατεύουμε καλά και ξεκινάνε να στρώνουμε την πίτα... Βουτυρώνουμε πολύ καλά ένα ταψί 32 εκατοστών... Λαδώνουμε τα δύο φύλλα και τα στρώνουμε στο ταψί... Παίρνουμε τα μισά φύλλα που έχουμε κόψει και τα ρίχνουμε από πάνω στρώνοντας τα ομοιόμορφα χωρίς να τα πατάμε.... Ρίχνουμε το μείγμα με τα τυριά να πάει παντού .. προσθέτουμε τα υπόλοιπα φύλλα από πάνω σκεπάζοντας καλά, και με ένα κουτάλι περιχύνουμε το μείγμα από τα αυγά και το γάλα να πάει παντού... Ρίχνουμε το βούτυρο με το λάδι κουταλιά-κουταλιά σε όλη την επιφάνεια, ραντίζουμε με λίγο νερό με το χέρι μας, πασπαλίζουμε με σουσάμι και αφήνουμε 20 λεπτά να τραβήξει.... Στη συνέχεια φουρνίζουμε στους 180 βαθμούς περίπου 40 με 45 λεπτά μέχρι να πάρει ωραίο ροδαλό χρώμα...✓✓
Εγώ πρόσθεσα και δύο κοφτές περίπου gouda... Και αντί για σκέτο βούτυρο έβαλα μισό μισό με λάδι..✓✓

Εκτέλεση φωτό από κ. Marina HatzidakiΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ
 

Γιουβετσάκι με αλανιάρικο κοκοράκι στη γάστρα !!!!



Γιουβετσάκι με αλανιάρικο κοκοράκι στη γάστρα έχουμε σήμερα μπουκιά και συχώριο 👌 κοπιάστε 😋

\
1 κόκορα σε μερίδες
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 ντομάτες ψιλοκομμένες χωρίς φλούδα
1 κ.σ. σάλτσα ντομάτας
1/2 κούπα ελαιόλαδο
Αλάτι πιπέρι κουρκουμά
Πάπρικα γλυκιά
1 συσκευασία κριθαράκι ολικής άλεσης
Εκτέλεση
Βάζουμε στη γάστρα τις μερίδες κοτόπουλου ρίχνουμε το ελαιόλαδο το κρεμμύδι τα μπαχαρικά την ντομάτα την ψιλοκομμένη και ανακατεύουμε πολύ καλά... Σκεπάζουμε και ψήνουμε στους 220 βαθμούς στον αέρα για μισή ώρα... Στη συνέχεια ανοίγουμε γυρίζουμε το κρέας, ρίχνουμε λίγο νερό αν χρειαστεί και συνεχίζουμε το ψήσιμο για 15 με 20 λεπτά.... Κατόπιν προσθέτουμε ζεστό νερό ρίχνουμε ένα πακέτο κριθαράκι ολικής άλεσης σκεπάζουμε τη γάστρα και συνεχίζουμε το ψήσιμο μέχρι να μελώσει το κριθαράκι...✓✓✓

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ.   Marina HatzidakiΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ

Κουνουπίδι ογκρατέν !!!


 
Κουνουπίδι ογκρατέν είχαμε σήμερα.... είπα να αλλάξω μαγείρεμα γιατί πολύ βραστό και κοκκινιστό το έχουμε φάει αυτό τον καιρό... Και έγινε πραγματικά όνειρο!! Ακόμα και τα παιδάκια που δεν το τρώνε μικρά και μεγάλα το έφαγαν σήμερα..!!!


Συνταγή
Έβρασα 1 μέτριο κουνουπίδι για 8 λεπτά σε αλατισμένο νερό... Το σούρωσα και το άφησα να στραγγίξει...✓
Σε μία μικρή κατσαρόλα έβαλα 2 κουταλιές βούτυρο, τρεις κουταλιές αλεύρι και ανακάτεψα καλά Να καβουρδιστεί... Πρόσθεσα 300 ml γάλα αλάτι και λίγο μοσχοκάρυδο και ανακάτεψα καλά μέχρι να δέσει η μπεσαμέλ... Την άφησα στην άκρη να κρυώσει... Κατόπιν έσπασα 4 αυγά και τα έριξα σταδιακά ένα-ένα ανακατεύοντας πολύ καλά... Τέλος έριξα μισή κούπα κεφαλοτύρι....✓
Στη συνέχεια ψιλοκόβω ένα κρεμμύδι με 2 κουταλιές ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι άφησα να σοταριστεί και πρόσθεσα ψιλοκομμένο μπέικον... Ανακάτεψα Χέρσο τάρα πολύ καλά...✓
Βουτύρωσα ένα 30άρι ταψί, πασπάλισα λίγη φρυγανιά τριμμένη, και έριξα το κουνουπίδι... Έριξα από πάνω λίγο τυρί regato το μείγμα με το μπέικον και το κρεμμύδι να πάει παντού, από πάνω την μπεσαμέλ και πασπάλισα με μπόλικο τυρί regato..✓
Έψησα στους 180 βαθμούς στον αέρα για 30 με 35 λεπτά μέχρι να ροδίσει και να φουσκώσει...✓✓✓

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ.   Marina HatzidakiΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ

Λαδοκούλουρα τραγανά μπισκοτένια !!!


 


Λαδοκούλουρα για το καφεδάκι μας ☕ τραγανά μπισκοτένια και πολύ μυρωδάτα..είναι τόσο νόστιμα που δεν μπορείς να σταματήσεις στο ένα !!!


Υλικά
2 νεροπότηρα ελαιόλαδο
1 νεροπότηρο χυμό πορτοκαλιού
1 ποτήρι καστανή ζάχαρη
1/2 ποτηράκι του κρασιού ρακί ή κονιάκ
Το ξύσμα 2 πορτοκαλιών
1 κουταλάκι κανέλα
1/4 κουταλάκι γαρύφαλλο
1 κουταλάκι σόδα
1 κουταλάκι μπέικιν πάουντερ
1 κουταλάκι υγρή βανίλια
1 κιλό αλεύρι περίπου

.



Εκτέλεση
Ρίχνουμε το λάδι και τη ζάχαρη σε ένα σκεύος και το δουλεύουμε με το σύρμα να αρχίσει να διαλύεται η ζάχαρη... Στη συνέχεια προσθέτουμε το χυμό πορτοκαλιού διαλύοντας μέσα τη σόδα... Συνεχίζουμε με τη ρακί τα μυρωδικά το ξύσμα  το μπέικιν πάουντερ και τέλος το αλεύρι σιγά σιγά... δεν δουλεύουμε πολύ ώρα το αλεύρι ζυμώνουμε απαλά ίσα να τραβήξει το αλεύρι και αφήνουμε 30 λεπτά να ξεκουραστεί...✓✓
(Δεν θέλει πολύ ζύμωμα γιατί θα βγάλει το λάδι και δεν θα γίνουν αφράτα και τραγανά)
Τα  φτιάχνω πολλά χρόνια και δεν τα αλλάζω με τίποτα..👌 για μένα είναι η πιο νόστιμη συνταγή για κουλουράκια✓

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ. Marina HatzidakiΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ

Τυροπιτάκια τραγανά πολύ αφράτα με λίγα υλικά !!!!



ΤΥΡΟΠΙΤΑΚΙΑ ΜΕ ΠΟΛΥ ΛΙΓΑ ΥΛΙΚΑ..!!!Είναι τραγάνα και πολύ αφράτα!!  


Υλικά
2 αυγά
1 πλάκα βούτυρο 250γρ
1/2 κούπα του Νες καφέ γάλα
1 φακελάκι μάγια
1 κουτ σούπας ζάχαρη
1 κουτ του γλυκού αλάτι
3/5 κούπες αλεύρι του Νες καφέ για όλες τις χρήσεις
 500gr τυρι φετα.


Εκτέλεση
 Χτυπάμε ελαφρά τα αυγά ...ρίχνουμε το γάλα χλιαρό το βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου ,το αλεύρι όσο πάρει εγώ έβαλα 3,5 κούπες, την μαγιά, ζάχαρη, και αλάτι.

Αφήνουμε να φουσκώσει 40 λεπτά σε ζεστό μέρος ανοίγουμε με το χέρι βάζουμε τυρί και αλείφουμε με τον κρόκο αυγού, ψήνουμε μέχρι να ροδίσουν σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 εγώ 20 λεπτά σε αντιστάσεις  είναι πεντανόστιμα καλή επιτυχία ..!!!

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ.    Gogo Samiou ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ-ΗΔΕΣ

Αρνί ζυγούρι με μακαρόνια στον φούρνο !!!



ΑΡΝΊ Ζυγούρι το φαγητό μας σήμερα ....Στο φούρνο !!!! Έγινε ΠΕΝΤΑΝΌΣΤΙΜΟ !!!


Ενάμιση κιλό κρέας σε μερίδες
Λάδι στην κατσαρόλα και καβουρδιζω μέχρι να θωρακιστη .
Ρίχνω αλάτι πιπέρι ντομάτα δίκια μου και νερό ζεστό δύο λίτρα.
Κλείνω τη χύτρα και βράζω για 40 λεπτά
Ανοίγω τη χύτρα βγάζω τις μερίδες στο ταψί σουρωνω το ζουμακι ρίχνω τα μακαρόνια και το βάζω στην τελευταία σχάρα τής κουζίνας
Αντιστάσεις στους 250 βαθμούς μόνο από κάτω η θερμοκρασία.
Κάπου κάπου ανακατεύω τα μακαρόνια με ένα πιρούνι. Μόλις μαλακώσουν και πριν τά βγάλω από τον φούρνο για ένα τέταρτο βάζω το φούρνο πάνω κάτω να πάρει και ωραίο χρώμα το κρέας . Δεν υπάρχει στη νοστιμιά !!!!!!!

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ.  Βουλα Πολυζου ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ-ΗΔΕΣ