Κόκκορα κρασάτο παστιτσάδα έχουμε σήμερα και έγινε Μπουκιά και συγχώριο !!!
1/2 κόκορα σε μερίδες
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1-2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
2-3 ντομάτες ψιλοκομμένες χωρίς φλούδα
1 κ.σ. σάλτσα ντομάτας
1/2 κούπα ελαιόλαδο
1 ποτηράκι κρασί
1 ξύλο κανέλας
3 κόκκους μπαχάρι
Αλάτι πιπέρι και λίγο κουρκουμά
Εκτέλεση
Σε απλωτή κατσαρόλα ρίχνουμε το ελαιόλαδο και αφήνουμε να ζεσταθεί.. τοποθετούμε τις μερίδες κοτόπουλου και τις σοτάρουμε πολύ καλά και από τις δύο πλευρές... Ρίχνουμε το κρεμμύδι το σκόρδο και συνεχίζουμε το σοτάρισμα... Στη συνέχεια σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί... Προσθέτουμε όλα τα μπαχαρικά και ανακατεύουμε δυο-τρεις φορές να μυρίσουν Και να καβουρδιστούν.... Κατόπιν ρίχνουμε τη ντομάτα τη σάλτσα αλατοπιπερώνουμε προσθέτουμε νερό ίσα με το κρέας και σιγοβράζουμε μέχρι να ψηθεί καλά το κρέας και να δέσει η σαλτσούλα...✓✓
Βράζουμε ένα πακέτο μακαρόνια ολικής άλεσης σε μπόλικο νερό με αλάτι και σερβίρουμε με μπόλικο κεφαλοτύρι...✓
Συνήθως βάζουμε χοντρό μακαρόνι εγώ έβαλα το λεπτό..✓✓
Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ. Marina HatzidakiΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ