Κυριακή 23 Ιανουαρίου 2022

Κουνουπίδι ογκρατέν !!!


 
Κουνουπίδι ογκρατέν είχαμε σήμερα.... είπα να αλλάξω μαγείρεμα γιατί πολύ βραστό και κοκκινιστό το έχουμε φάει αυτό τον καιρό... Και έγινε πραγματικά όνειρο!! Ακόμα και τα παιδάκια που δεν το τρώνε μικρά και μεγάλα το έφαγαν σήμερα..!!!


Συνταγή
Έβρασα 1 μέτριο κουνουπίδι για 8 λεπτά σε αλατισμένο νερό... Το σούρωσα και το άφησα να στραγγίξει...✓
Σε μία μικρή κατσαρόλα έβαλα 2 κουταλιές βούτυρο, τρεις κουταλιές αλεύρι και ανακάτεψα καλά Να καβουρδιστεί... Πρόσθεσα 300 ml γάλα αλάτι και λίγο μοσχοκάρυδο και ανακάτεψα καλά μέχρι να δέσει η μπεσαμέλ... Την άφησα στην άκρη να κρυώσει... Κατόπιν έσπασα 4 αυγά και τα έριξα σταδιακά ένα-ένα ανακατεύοντας πολύ καλά... Τέλος έριξα μισή κούπα κεφαλοτύρι....✓
Στη συνέχεια ψιλοκόβω ένα κρεμμύδι με 2 κουταλιές ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι άφησα να σοταριστεί και πρόσθεσα ψιλοκομμένο μπέικον... Ανακάτεψα Χέρσο τάρα πολύ καλά...✓
Βουτύρωσα ένα 30άρι ταψί, πασπάλισα λίγη φρυγανιά τριμμένη, και έριξα το κουνουπίδι... Έριξα από πάνω λίγο τυρί regato το μείγμα με το μπέικον και το κρεμμύδι να πάει παντού, από πάνω την μπεσαμέλ και πασπάλισα με μπόλικο τυρί regato..✓
Έψησα στους 180 βαθμούς στον αέρα για 30 με 35 λεπτά μέχρι να ροδίσει και να φουσκώσει...✓✓✓

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ.   Marina HatzidakiΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ