Πέμπτη, 31 Μαΐου 2018

Γιαουρτογλυκό τύπου Ραβανί με λευκή σοκολάτα & μαστίχα !!! Μούρλια !!!!




Υλικά Σιρόπι
μιάμιση κούπα ζάχαρη
μιάμιση κούπα νερό
χυμό μισού λεμονιού
φλούδα μισού λεμονιού
Φτιάχνομαι πρώτα το σιρόπι ..βράζομαι όλα τα υλικά μαζί περίπου 10 λεπτά να έχομε πηχτό σιροπάκι αφήνομε στην άκρη να κρυώσει

γλυκό
ένα γιαουρτάκι 200 γραμμαρίων
μιάμιση κούπα σιμιγδάλι χοντρό
1 κούπα ζάχαρη
3 μεγάλα αυγά η 4 μέτρια
λίγους κόκκους μαστίχας κοπανισμένους με ένα κουταλάκι ζάχαρη σε σκόνη
μισό κουταλάκι σόδα η ένα χαρτάκι μπαικιν παουντερ
2 κουταλάκια του γλυκού κονιάκ
100 γραμμάρια λευκή κουβερτούρα λιωμένη σε μπαιν μαρι
5 κουταλιές λιωμένο βούτυρο η μαργαρίνη
αμύγδαλο φιλέ για το πασπάλισμα στο τέλος
3 κουταλιές βούτυρο λιωμένο για επάλειψη στο τέλος



Εκτέλεση
Βάζουμε σε ένα μπολ το σιμιγδάλι,την μισή ζάχαρη,την μαστίχα κοπανισμένη το κονιάκ το μπέκιν ,το γιαούρτι και τα ανακατεύομαι καλά και τα αφήνομε μια ώρα στην άκρη να φουσκώσουν..μετά από μια ώρα χτυπάμε τα αυγά με την υπόλοιπη ζάχαρη καλά να ασπρίσουν έχομε εν τω μεταξύ λιώσει την κουβερτούρα και το βούτυρο κι τα αφήνομε να περιμένουν..όταν φουσκώσουν τα αυγά ρίχνομαι μέσα το μείγμα με το σιμιγδάλι και το γιαούρτι χτυπώντας συνέχεια..μετά ρίχνομε μέσα την λιωμένη κουβερτούρα ανακατεύοντας συνέχεια με το μίξερ και τέλος το βουτυρο.βαζομε σε ένα ταψάκι μικρο 25χ25 εκατοστά η στρογγυλή φόρμα 24 εκατοστά την οποία έχομε ντύσει με βουτυρωμένο αντικολλητικό  χαρτί πασπαλίζουμε με αμύγδαλο φιλέ.
Ψήνομαι στους 200 βαθμούς για μισή ώρα να ροδίσει καλά το γλυκό..μην περιμένετε να φούσκωση πολύ.
Οταν το βγάλουμε από τον φούρνο το περνάμε με πινέλο και  με το λιωμένο βούτυρο τις 3 κουταλιές που φυλάξαμε αφήνομε να το πιει καμιά ώρα περίπου και μετά σιγά σιγά με μια κουτάλα το περιχύνουμε με το κρύο πηχτό σιρόπι  να τραβήξει καμιά ώρα περίπου και βάζουμε σε πιατέλα και σερβίρομαι..Καλή επιτυχία!!!!
 Roula's sweet corner
ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ