Σάββατο 9 Ιουνίου 2018

Τρίγωνα σπέσιαλ !!!!


1 ΠΑΚΕΤΟ ΦΥΛΛΟ ΚΡΟΥΣΤΑΣ ΒΗΡΥΤΟΥ,
250 γραμμάρια
ΑΓΕΛΑΔΙΝΟ ΒΟΥΤΥΡΟ

ΣΙΡΟΠΙ ΚΑΙ ΚΡΕΜΑ
Παίρνουμε τα φύλλα μπροστά μας,τα κόβουμε σε 3 λωρίδες,τα βάζουμε το ένα πάνω στο άλλο,και ανά δύο κάνουμε τρίγωνα







ΔΗΛΑΔΗ:παίρνουμε την μια λωρίδα,βουτυρώνουμε και βάζουμε την αλλά πάνω του οπότε τυλίγουμε σε τρίγωνο και το κόβουμε στην μέση
Τελειώνοντας την διαδικασία φτιάχνουμε με αλουμινόχαρτο μπαλίτσες και τις τοποθετούμε μέσα στα τρίγωνα
Οπότε τα τοποθετούμε σε βουτυρωμένο ταψί και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο αντιστάσεις στους 180 βαθμούς για 25 λεπτά
Τα αφήνουμε να κρυώσουν

ΣΙΡΟΠΙ:
500 γραμμάρια.ζάχαρη,
400 γραμμάρια νερό μόλις αρχίζει να βράζει το βράζουμε 2 λεπτά
 Σιροπιάζομαι κρύα γλυκά,ζεστό σιρόπι

ΚΡΕΜΑ:
1 κιλό γάλα,
300 γραμμάρια ζάχαρη,
200 γραμμάρια βούτυρο,
250 γραμμάρια αλεύρι,
2 κρόκους αυγών
1 βανίλια!\

Βάζουμε στην φωτιά γάλα,ζάχαρη,βανίλια
Σε μπολ χτυπάμε τα αυγά με 2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
Σε.άλλη κατσαρόλα βάζουμε το βούτυρο να λιώσει ρίχνουμε το αλεύρι ανακατεύουμε και ρίχνουμε μέσα το μείγμα αυγών .
Οπότε τα ρίχνουμε στο γάλα.
Ανακατεύουμε και το κατεβάζουμε

ΣΥΝΑΡΜΟΛΟΓΗΣΗ:
Βγάζουμε το αλουμινόχαρτο από τα τρίγωνα και γεμίζουμε τα σιροπιασμένα πλέον τρίγωνα με ένα μικρο κορνέ κρύα κρέμα.
Διάκοσμος με φιστίκι Αιγίνης,και λίγο σαντιγί!

Tzeni Tsanaktsidou-οι χρυσοχέρες -ηδες


ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ