Δευτέρα 18 Ιουνίου 2018

Παγωτό Σάντουιτς !!!


Κερνάω παγωτό σάντουιτς ελάτε !! 😋🍦💕
Έγινε πεντανόστιμο!!!


Υλικά

1 πακέτο μπισκότα πτι μπερ
1 ζαχαρούχο γάλα 400 γρ
500 γρ. φυτική κρέμα γάλακτος
1 κουτ.σούπας μέλι.


Χτυπάμε την σαντιγί και έπειτα βάζουμε και το ζαχαρούχο,στρώνουμε τα μπισκότα έπειτα το μείγμα μας και ξανά τα μπισκότα.
\Βάζουμε στην κατάψυξη για μερικές ώρες ή όλο το βράδυ.Καλή επιτυχία!!

Sophia Fatseas-οι χρυσοχέρες-ηδες


ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Μπιφτέκια με σάλτσα μανιταριών !!!



Υλικά για τα μπιφτέκια

8ΟΟγρ Μοσχαρίσιο κιμά ελιά!!
1 Κρεμμύδι μεγάλο
1Κουτ σούπας ρίγανη
4Κουτ σούπας ελαιόλαδο
1 Αυγό
6 φρυγανιές τριμμένες
3 Κουτ σούπας μαϊντανό
3 κουταλιές σούπας τυρί τριμμένο σκληρό Δανίας
Αλάτι ,πιπέρι!
Λιώστε το κρεμμύδι και τις φρυγανιές στο μπλέντερ ανακατέψτε με τον κιμά όλα μαζί τα υλικά και αφήστε το μείγμα στο ψυγείο για μια ώρα να ξεκουραστεί ..πλαστέ και ψήστε 5 λεπτά από την μια και άλλα 5 από την άλλη!!

Υλικά για την σάλτσα!!!

2 κ.σ. βούτυρο αγελάδας
200 γρ. φρέσκα μανιτάρια, κομμένα σε φέτες
1 σκελίδα σκόρδο, πολτοποιημένο
3 κουταλιές σούπας κορν φλάουρ
3 φλ. τσαγιού ζωμό βοδινού
Μαϊντανό και φρεσκοτριμμένο πιπέρι για γαρνίρισμα !!!

Εκτέλεση

Στο τηγάνι προσθέτετε 1 κ.σ. βούτυρο και μόλις λιώσει σοτάρεται τα μανιτάρια κομμένα σε φέτες, ανακατεύοντας συχνά, για 3 λ περίπου ή μέχρι να μαλακώσουν και πάρουν ένα χρυσό χρώμα.
Στη συνέχεια προσθέτετε την υπόλοιπη 1 κ.σ. βούτυρο και το σκόρδο και συνεχίζετε το σοτάρισμα ανακατεύοντας για 1 λεπτό  επιπλέον.
Χαμηλώνετε τη θερμοκρασία σε μέτρια, προσθέτετε το κορν φλαουρ διαλυμένο μέσα σε ζεστό ζωμό και ανακατεύετε διαρκώς για 1 λ να ενσωματωθεί.
Κατόπιν ρίχνετε το 1/4 του ζωμού βοδινού ανακατεύοντας διαρκώς μέχρι να ενσωματωθεί το κορν φλάουρ
Προσθέτετε και τον υπόλοιπο ζωμό, σταδιακά, λίγο τη φορά ανακατεύοντας συνεχώς για να μην σας σβολιάσει η σάλτσα.
Σιγομαγειρεύετε τη σάλτσα για 2 λ περίπου ή μέχρι να πήξει ελαφρώς, φροντίζοντας να μη πήξει πολύ γιατί θα συνεχίσει να πήζει και μετά την απόσυρσή της από τη φωτιά.
Αλατοπιπερώνετε τη σάλτσα μετά από δοκιμή και ανακατεύετε.!!!

Για περισσότερη γεύση όταν αποσύρετε από την φωτιά και θέλετε προσθέστε 3 κουταλιές παρμεζάνα και 3 κουταλιές κρέμα γάλακτος με μια κουτάλια σούπας χυμό λεμονιού και ανακατέψτε καλά!!!
Αν θέλετε βάζετε τα μπιφτέκια μέσα στην σάλτσα και αφήνετε να πάρουν μια βράσει αλλιώς περιχύνετε από πάνω...!!!

Gogo Samiou-οι χρυσοχέρες-ηδες

ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Ρεβανί αφράτο & σιροπιαστό !!!



ΠΟΛΥ ΠΟΛΥ ΑΦΡΑΤΟ ΡΕΒΑΝΙ ΜΕ ΜΠΟΛΙΚΟ ΣΙΡΟΠΙ,ΠΑΓΩΤΟ ΚΑΙ ΣΙΡΟΠΙ ΣΠΙΤΙΚΟ ΚΕΡΑΣΙ!!

ΡΕΒΑΝΙ:
Χτυπάμε 6 αυγά με μια κούπα ζάχαρη να αφρατέψουν καλά.
Σταματάμε το μίξερ και συνεχίζουμε με μαρίζ ρίχνουμε μια κούπα χοντρό,η ψιλό.σιμιγδάλι,μια κούπα αλεύρι φαρίνα απ ,ανακατεύουμε πολύ πολύ απαλά,ρίχνουμε 1 βανίλια,4 κουταλιές της σούπας γάλα,και ξύσμα ενός λεμονιού!
Τοποθετούμε σε ταψάκι 28 cm και το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 35 λεπτά!

ΣΙΡΟΠΙ:
4 κούπες νερό ,
4 κούπες ζάχαρη,
2 κουταλιές της σούπας βούτυρο,
ξύσμα.και χυμό ενός λεμονιού.
Βράσιμο 4 λεπτά.
Σιροπιάζομαι καυτό γλυκό,ζεστό σιρόπι.
Όταν κρυώσει πάρα πολύ πολύ καλά σερβίρουμε με παγωτό και μπόλικο σιρόπι κερασιού!!!

Tzeni Tsanaktsidou‎"ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ".

ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Κυριακή 17 Ιουνίου 2018

Κέικ με άρωμα λεμόνι !!!



ΑΦΡΑΤΟ ΚΕΙΚ ΜΕ ΞΥΣΜΑ ΛΕΜΟΝΙΟΥ
 Υλικά
4-5 αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
1 κούπα ζάχαρη
1 κούπα σπορέλαιο
2+1/2 κούπες αλεύρι
ξύσμα από 1 λεμόνι
1 κούπα φάντα πορτοκαλάδα.

 Το  αλεύρι ανακατεμένο με  το  μπεικιν.
Λοιπόν αυτή τη φορά χτύπησα χωριά τα ασπράδια και έκανα μαρέγκα.
Χτύπησα τους κρόκους με  την  ζάχαρη έριξα το λάδι και το αλεύρι με  το μπεικιν.
Σταμάτησα το μίξερ και πήρα μια σπάτουλα και με απαλές κινήσεις έριξα και ανακάτεψα μέσα και την  μαρέγκα.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο 175 - 180 βαθμούς για  50 - 55 λεπτά ανάλογα τον  φούρνο. Καλή επιτυχία!!!!!

Θεοδοσια χαλβατζη-οι χρυσοχέρες-ηδες

ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Τυροπιτάκια χρυσαφένια !!!


Υλικά
 1\2 πακέτο νωπή μαγιά
1\2 φλιτζάνι χλιαρό νερό
1 φλιτζάνι λάδι
1 αυγό
1\2 πακέτο Βιτάμ πλάκα
1 φλιτζάνι γάλα
1 κοφτή κ σ αλάτι
1 κ γ ζάχαρη
1 καρότο τριμμένο
1 χούφτα άνηθο
 αλεύρι όσο πάρει γ ο χ
1 κρόκο για το άλειμμα

 Γέμιση
300 γ ρ φετα
1 ασπράδι αυγού
  1 κ σ αλεύρι

Εκτέλεση
Βάζουμε  την μαγιά στο χλιαρό νερό με την ζάχαρη φούσκωσε και ρίχνουμε τα υγρά υλικά πρώτα και μετά τα υπόλοιπα και τελευταίο το αλεύρι .
Ζυμώνουμε και αφήνουμε να φουσκώσει.
Ανοίγουμε την ζύμη και με ποτήρι κάνουμε σχήμα και κόβουμε.
Βάζουμε στην μέση την γέμιση τα κλείνουμε καλά τα αλείφουμε με τον κρόκο αυγού που έχουμε αραιώσει με 1 κουτ σούπας νερό και αφού έχουμε προθερμάνει τον φούρνο στου; 160 αέρα τα βάζουμε στην μεσαία σχάρα και τα ψήνουμε μέχρι να ροδίσουν !!!


Xrisi Mpiri‎"ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ".

ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Σοκολατόπιτα Θεική !!!!



Σοκολατόπιτα σιροπιαστή!!! Σερβίρουμε με παγωτάκι -Θεική απολαυστική !!!!!

Υλικά:

250γρ βούτυρο
350γρ ζάχαρη
5 αυγά
250γρ αλεύρι που φουσκώνει
2 κγ μπεικιν παουντερ
100γρ κακάο σκόνη άγλυκο
3 κσ κονιάκ
200ml νερό

Σιρόπι:
250γρ ζάχαρη
500ml νερό
75γρ κακάο σκόνη

Γλάσο:
250γρ σοκολάτα κουβερτούρα
250γρ κρέμα γάλακτος.




Εκτέλεση:

Φτιάχνουμε πρώτα το σιρόπι.
Σε κατσαρολάκι βάζουμε όλα τα υλικά και μόλις πάρει βράση, βράζουμε για 3 λεπτά και αποσύρουμε.
Αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.
Στο κάδο του μίξερ χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη καλά να αφρατέψουν.
Προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά.
 Μόλις ενωθούν καλά προσθέτουμε το κακάο, το μπεικιν και μετά το αλεύρι σταδιακά.
Μόλις ενωθούν καλά προσθέτουμε το νερό και το κονιάκ.
Χτυπάμε να ενωθούν καλά.
Αδειάζουμε το μείγμα μας σε καλά βουτυρωμένο μεσαίο πυρέξ ή ταψάκι.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 40 λεπτά.
Δοκιμάζουμε το γλυκό μας στη μέση αν είναι έτοιμο.
Ο χρόνος διαφέρει από κουζίνα σε κουζίνα.



Μόλις είναι έτοιμο το βγάζουμε και αφήνουμε να κρυώσει ελαφρά, περίπου 10 λεπτά.
Κόβουμε σε κομμάτια 12 και περιχύνουμε με το σιρόπι.
Αφήνουμε να απορροφήσει το σιρόπι.
Στο μεταξύ ετοιμάζουμε το γλασο.
Σπάνε τη κουβερτούρα σε μπολ σε κομματάκια.
Σε μικρό κατσαρολάκι ζεσταίνουμε τη κρέμα γάλακτος μέχρι να αρχίσουν να φαίνονται οι πρώτες φυσαλίδες.
Αποσύρουμε και περιχύνουμε τη κουβερτούρα.
Ανακατεύουμε να λιώσει καλά. Αφού έχει τραβήξει το γλυκό μας το σιρόπι περιχύνουμε με το γλάσο.

Καλή επιτυχία!!!



 Elena Psillia-oi χρυσοχερες-ηδες


ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

100% VEGAN Σπιτική σαντιγί (ΜΕ ΜOΝΟ 2 ΥΛΙΚA) !!!



100% VEGAN Σπιτική σαντιγί (ΜΕ ΜOΝΟ 2 ΥΛΙΚA) !!!

HOMEMADE 100% VEGAN WHIPPED CREAM Only 2 Ingredients

Κάνατε ένα γλυκάκι και θα θέλατε να το γαρνίρετε με σαντιγί αλλά δεν θέλετε να χρησιμοποιήσετε την φυτική σαντιγί του εμπορίου για διάφορους λόγους Π.χ Μου αρέσουν μόνο τα σπιτικά κ.τ.λ
Σε αυτό το βίντεο θα σας δείξουμε πώς να φτιάξετε 100% Vegan Σαντιγί της ώρας (ΜΕ ΜΟΝΟ 2 ΥΛΙΚΑ)
ΠΡΟΣΟΧΗ η σαντιγί πρέπει να καταναλωθεί εντός μιας ώρας διότι ρευστοποιείται .
Μπορούμε να γαρνίρουμε. γλυκά εποχής ,ροφήματα γλυκάκια της ώρας και ότι άλλο μπορούμε να καταναλώσουμε εκείνη την ώρα!!!!




 Υλικά-Ingredients
250 γρ ρεβύθια-250 gr chickpeas
3 κτσ ζάχαρη άχνη-3 tbsp sugar powder
1400 γρ νερό-1400 gr water

German -
250 g Kichererbsen -
3 EL Zuckerpulver -
1400 g Wasser

Για να ΔΕΙΤΕ την εκτέλεση βήμα-βήμα πατήστε ΕΔΩ -->  https://www.youtube.com/watch?time_continue=6&v=sDfV7hiDGRM

ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ