Δευτέρα 18 Ιουνίου 2018

Μπιφτέκια με σάλτσα μανιταριών !!!



Υλικά για τα μπιφτέκια

8ΟΟγρ Μοσχαρίσιο κιμά ελιά!!
1 Κρεμμύδι μεγάλο
1Κουτ σούπας ρίγανη
4Κουτ σούπας ελαιόλαδο
1 Αυγό
6 φρυγανιές τριμμένες
3 Κουτ σούπας μαϊντανό
3 κουταλιές σούπας τυρί τριμμένο σκληρό Δανίας
Αλάτι ,πιπέρι!
Λιώστε το κρεμμύδι και τις φρυγανιές στο μπλέντερ ανακατέψτε με τον κιμά όλα μαζί τα υλικά και αφήστε το μείγμα στο ψυγείο για μια ώρα να ξεκουραστεί ..πλαστέ και ψήστε 5 λεπτά από την μια και άλλα 5 από την άλλη!!

Υλικά για την σάλτσα!!!

2 κ.σ. βούτυρο αγελάδας
200 γρ. φρέσκα μανιτάρια, κομμένα σε φέτες
1 σκελίδα σκόρδο, πολτοποιημένο
3 κουταλιές σούπας κορν φλάουρ
3 φλ. τσαγιού ζωμό βοδινού
Μαϊντανό και φρεσκοτριμμένο πιπέρι για γαρνίρισμα !!!

Εκτέλεση

Στο τηγάνι προσθέτετε 1 κ.σ. βούτυρο και μόλις λιώσει σοτάρεται τα μανιτάρια κομμένα σε φέτες, ανακατεύοντας συχνά, για 3 λ περίπου ή μέχρι να μαλακώσουν και πάρουν ένα χρυσό χρώμα.
Στη συνέχεια προσθέτετε την υπόλοιπη 1 κ.σ. βούτυρο και το σκόρδο και συνεχίζετε το σοτάρισμα ανακατεύοντας για 1 λεπτό  επιπλέον.
Χαμηλώνετε τη θερμοκρασία σε μέτρια, προσθέτετε το κορν φλαουρ διαλυμένο μέσα σε ζεστό ζωμό και ανακατεύετε διαρκώς για 1 λ να ενσωματωθεί.
Κατόπιν ρίχνετε το 1/4 του ζωμού βοδινού ανακατεύοντας διαρκώς μέχρι να ενσωματωθεί το κορν φλάουρ
Προσθέτετε και τον υπόλοιπο ζωμό, σταδιακά, λίγο τη φορά ανακατεύοντας συνεχώς για να μην σας σβολιάσει η σάλτσα.
Σιγομαγειρεύετε τη σάλτσα για 2 λ περίπου ή μέχρι να πήξει ελαφρώς, φροντίζοντας να μη πήξει πολύ γιατί θα συνεχίσει να πήζει και μετά την απόσυρσή της από τη φωτιά.
Αλατοπιπερώνετε τη σάλτσα μετά από δοκιμή και ανακατεύετε.!!!

Για περισσότερη γεύση όταν αποσύρετε από την φωτιά και θέλετε προσθέστε 3 κουταλιές παρμεζάνα και 3 κουταλιές κρέμα γάλακτος με μια κουτάλια σούπας χυμό λεμονιού και ανακατέψτε καλά!!!
Αν θέλετε βάζετε τα μπιφτέκια μέσα στην σάλτσα και αφήνετε να πάρουν μια βράσει αλλιώς περιχύνετε από πάνω...!!!

Gogo Samiou-οι χρυσοχέρες-ηδες

ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ