Δευτέρα 18 Ιουνίου 2018

Ρεβανί αφράτο & σιροπιαστό !!!



ΠΟΛΥ ΠΟΛΥ ΑΦΡΑΤΟ ΡΕΒΑΝΙ ΜΕ ΜΠΟΛΙΚΟ ΣΙΡΟΠΙ,ΠΑΓΩΤΟ ΚΑΙ ΣΙΡΟΠΙ ΣΠΙΤΙΚΟ ΚΕΡΑΣΙ!!

ΡΕΒΑΝΙ:
Χτυπάμε 6 αυγά με μια κούπα ζάχαρη να αφρατέψουν καλά.
Σταματάμε το μίξερ και συνεχίζουμε με μαρίζ ρίχνουμε μια κούπα χοντρό,η ψιλό.σιμιγδάλι,μια κούπα αλεύρι φαρίνα απ ,ανακατεύουμε πολύ πολύ απαλά,ρίχνουμε 1 βανίλια,4 κουταλιές της σούπας γάλα,και ξύσμα ενός λεμονιού!
Τοποθετούμε σε ταψάκι 28 cm και το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 35 λεπτά!

ΣΙΡΟΠΙ:
4 κούπες νερό ,
4 κούπες ζάχαρη,
2 κουταλιές της σούπας βούτυρο,
ξύσμα.και χυμό ενός λεμονιού.
Βράσιμο 4 λεπτά.
Σιροπιάζομαι καυτό γλυκό,ζεστό σιρόπι.
Όταν κρυώσει πάρα πολύ πολύ καλά σερβίρουμε με παγωτό και μπόλικο σιρόπι κερασιού!!!

Tzeni Tsanaktsidou‎"ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ".

ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ