Για 16 μεγάλα κοκ.
Ετοιμάζοντας την κρέμα από την προηγούμενη μέρα για πιο άνετα.
ΚΡΕΜΑ
1200 γρ. Γάλα+200ml. Κ. γάλακτος
140 γρ. Κορν Φλάουερ
3. Αυγά ολόκληρα+3 κρόκους
280γρ. Ζάχαρη
1.πρέζα αλάτι +2-3 βανίλιες
120γρ βούτυρο
Βράζουμε το γάλα μαζί με την κρέμα γάλακτος και με την ζάχαρη προσθέτουμε το αλάτι και τις βανίλιες και το κορν φλάουρ διαλυμένο σε λίγο γάλα που έχουμε κρατήσει και ανακατεύουμε μέχρι να πήξει .
Χτυπάμε τα αυγά και τα προσθέτουμε και αυτά ανακατεύοντας΄Το τραβάμε από την φωτιά και προσθέτουμε το βούτυρο ανακατεύοντας ..
Οταν αποσυρθεί η κρέμα από την φωτιά,,,την βάζουμε σ ένα σκεύος και την εφαπτομένη με μεμβράνη όταν είναι για χρήση την χτυπάμε λίγο στο μίξερ.
Επόμενο βήμα το σιρόπι-
280γρ νερό
280γρ. Ζάχαρη
1 φλιτζάνι του καφέ ποτό κονιάκ,, εγώ το είχα ποτό κονιάκ με βύσσινο
και φλούδες από λεμόνι,
Ολα μαζί και μόλις πάρει βράσει το αφήνουμε 2 λεπτά,,,το θέλουμε κρύο όταν χρησιμοποιηθεί.
Βήμα τρίτο για την ζύμη
9 Αυγά χωρισμένα
Χτυπάμε τ ασπράδια να γίνουν μαρέγκα ρίχνοντας σιγά σιγά 150 γρ ζάχαρη καθώς χτυπιέται η μαρέγκα,,,μόλις σφίξει ρίχνουμε και τους κρόκους και τα χτυπάμε για πολύ λίγο,,,, μετά περνάμε με το κόσκινο 230γρ- αλεύρι και 80 κορν Φλάουερ και λίγο μπεκιν πάουερ και μια πρέζα αλάτι και αναμιγνύονται με μια κουτάλα μέσα στο άλλο μείγμα απαλά και το βάζουμε μέσα στο κορνε,,,,να έχετε σε μια λαδόκολλα κύκλους από ένα ποτήρι κανονικό για να βγούνε ίδια και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180" για 12-15 λεπτά μόλις τα βγάλουμε αφήνουμε να κρυώσουν λίγο και τα αφήνουμε για 4-5 δεύτερα από την ίσια μεριά μέσα στο σιρόπι.
Για την επικάλυψη θέλουμε
125γρ.κουβερτούρα
125γρ.κρέμα γάλακτος
10γρ,βούτυρο+1 κγ μέλι,,,
Περνούμε τα μισά καπάκια και τα βουτάμε μέσα στο γλάσο, αν θέλετε βγάλτε και αμύγδαλο η Αιγίνης το αφήνουμε να κρυώσει,, και βάζουμε την κρέμα στα αλλά μισά,,μόλις κρυώσει το γλάσο,,βάζουμε και τα καπάκια,,
Και θα είναι όπως αυτά στη φωτό!!!
Kitrino ftero-ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ-ΗΔΕΣ
ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ