Παρασκευή 26 Ιανουαρίου 2018

Μπουγάτσα σπέσιαλ !!!



ΥΛΙΚΑ.ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
2 πακέτα φύλλα κρούστας Βηρυτού,
400 γραμμάρια σιμιγδάλι ψιλό,
500 γραμμάρια ζάχαρη,
250 γραμμάρια βούτυρο αγελαδινό,
2 κιλά γάλα,
6 βανίλιες,

Βάζουμε το γάλα με την ζάχαρη και τις βανίλιες να ζεσταθεί!
Ρίχνουμε σιγά σιγά το σιμιγδάλι μόλις πήξει κατεβάζουμε!
Προσθέτουμε τα 100 γραμμάρια.βούτυρο αφήνουμε να κρυώσει!
Βουτυρώνουμε το ταψί με το υπόλοιπο λιωμένο βούτυρο τοποθετούμε το ένα πακέτο φύλλα βουτυρώνοντας τα ρίχνουμε την κρέμα και σκεπάζουμε με τα υπόλοιπα φύλλα βουτυρώνοντας τα!
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 για 35 λεπτά!
Μόλις κρυώσει λίγο ρίχνουμε άχνη ζάχαρη(και κανέλα οποίος επιθυμεί)!

Συνταγή από Tzeni Tsanaksidou-Αγαπάμε Μαγειρική !!! Αγαπάμε ζαχαροπλαστική !!! 

ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ