Παρασκευή 26 Ιανουαρίου 2018

Ρεβιθάδα αλλιώς !!!


Όταν τα όσπρια μεταμορφώνονται το αποτέλεσμα είναι πεντανόστιμο ..!

Υλικά

1 Πακέτο ρεβίθια 500γρ
800 Γρ χοιρινή πανσέτα
1 Κουτί μανιτάρια
3 Μεγάλα κρεμμύδια
3 Μεγάλες σκελίδες σκόρδο
5-6 ντοματίνια
3 Κουταλιές ζάχαρη
2 Φλιτζάνια του καφέ καλό κρασί κόκκινο
1 Κουταλιά ξίδι
2 Δαφνόφυλλο
Αλάτι κ πιπέρι
Ζωμός από τα ρεβίθια
Ελαιόλαδο

Εκτέλεση

Μουλιάστε αποβραδίς τα ρεβίθια.. βράστε τα και αφήστε τα στην άκρη
Σε ένα πυρέξ η ακόμα και σε γάστρα κόψτε τα κρεμμύδια κυδωνάτα τα σκόρδα σε φετούλες βάλτε τα μανιτάρια την χοιρινή πανσέτα ρίξτε το κρασί την ζάχαρη το ξίδι τα δαφνόφυλλα το λάδι το αλάτι το πιπέρι 2 κούπες ζωμό από τα ρεβίθια
Βαλτέ στο φούρνο το ταψί να γίνει σχεδόν το κρέας θα χρειαστείς μια άωρα ..βγάλτε το ταψί από τον φούρνο και προσθέστε τα ρεβίθια με τα ντοματινια συμπληρώστε ζωμό από τα ρεβίθια κάθε φορά που θα χρειάζεται
Αφήστε να γίνει το φαγητό να κάνει χρώμα και να μελώσει η σάλτσα του..!!Σερβίρετε με κόκκινο κρασί..!!
Ioanna Dimitroul ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ-ΗΔΕΣ

ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ