Μια αγαπημένη συνταγή που δεν την αλλάζω με τίποτα,τη χρησιμοποιώ χρόνια και σήμερα θέλησα να τη μοιραστώ μαζί σας. Είναι πεντανόστιμα και παραμένουν τραγανά όσες μέρες και να περάσουν.
Υλικά:
1 ποτήρι του νερού ελαιόλαδο,
1/2 ποτήρι του νερού καλαμποκέλαιο,
2/3 ποτηριού του νερού χυμός φρέσκου πορτοκαλιού,
1/3 ποτηριού του νερού χυμός φρέσκου λεμονιού,
1 φλιτζανάκι του καφέ κονιάκ,
1 ποτήρι του νερού ζάχαρη,
1 κουταλάκι του γλυκούς σόδα,
1/2 κουταλάκι του γλυκούς κανέλα τριμμένη,
1/2 κουταλάκι του γλυκού γαρίφαλο τριμμένο,
1 κουταλάκι του γλυκού μπεκιν πάουντερ,
1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις,
φλούδα από δυο μανταρίνια αλεσμενη.
Εκτέλεση:
Χτυπάμε στο μπλέντερ το ελαιόλαδο και το καλαμποκέλαιο με τη ζάχαρη και τις φλούδες μανταρινιών.
Ανακατεύουμε τη σόδα και το μπέικιν πάουντερ με το αλεύρι.
Αφού χτυπήσουμε καλά το λάδι,το αδειάζουμε στο μίξερ και ανακατεύουμε όλα τα υλικά,με τελευταίο το αλεύρι.
Η ζύμη είναι έτοιμη όταν δεν κολλάει στα χέρια.
Πλάθουμε σε ότι σχήμα θέλουμε.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο,στους 170 βαθμούς για 35-40 λεπτά. Είναι έτοιμα όταν πάρουν χρώμα.
Είναι πολύ εύκολη συνταγή,υγιεινή και πετυχαίνει πάντα,είμαι σίγουρη ότι θα γίνει από τις αγαπημένες σας .
Καλή επιτυχία!!!!!
Συνταγή -φωτογραφίες Sokolatakaifantasia-ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ-ΗΔΕΣ