Τραγανά και αφράτα !!
ΥΛΙΚΑ
1 κούπα πετιμέζι
1 κούπα ζάχαρη
1 κούπα χυμός πορτοκάλι
1 1/2 κούπα λάδι
1 κγ κανέλα
1 /2 κγ γαρύφαλλο
1 κγ Μπέικιν
2 κγ γεμάτες (20 γρμ) σόδα
1. 100 γραμ αλεύρι γοχ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε λεκάνη όλα τα υλικά εκτός από το αλεύρι με το μπεηκιν.
Τη σόδα με το χυμό διαλυμένη.
Ανακατεύεις με το σύρμα για λίγο.
Προσθέτεις το αλεύρι γυρίζοντας τη ζύμη απαλά.
Δεν θέλει ζύμωμα.
Η ζύμη πολύ αφράτη δεν προσθέτεις αλεύρι άλλο.
Αφήνεις για 10 με 15 λεπτά να ξεκουραστεί η ζύμη.
Πλάθεις βουτώντας τα ακροδάχτυλά σου σε σπορέλαιο αν χρειαστεί. ψήνουμε 170 βαθμούς αέρα για 10-15 λεπτά.
Τα βγάζεις μαλακά.
Αν τα θέλεις αρκετά τραγανά τα ψήνεις λίγα λεπτά ακόμη.
Αφήνεις να κρυώνουν σε σχάρα. Και καλή απόλαυση!!!!
Η δόση βγάζει περίπου 2,5 λαμαρίνες φούρνου.
Καλή επιτυχία σε όσους τα τολμήσουν!!!
Chrisa Vasilopoulou-Georgopoulou-ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ-ΗΔΕΣ
ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ