Το πιο υπέροχο τσιζ κέικ που θα έχετε δοκιμάσει ..ο συνδυασμός μπισκότα κανέλας, κρέμα, μήλα, καραμέλα..δεν υπάρχει. !!!!!!
.Τσιζκέικ με Μήλα Καραμελωμένα !!!🍏🍅🍎🍊🍏
Υλικά
ΒΑΣΗ
400 γραμ μπισκότα κανέλας
Τριμμένα
150 γραμ βούτυρο
ΚΡΕΜΑ ΤΥΡΙΟΥ
500 γραμ φυτική κρέμα γάλακτος
300 γραμ τυρί κρέμα
2 βανίλιες
1 φλιτζάνι ζάχαρη άχνη
ΚΑΡΑΜΕΛΩΜΕΝΑ ΜΗΛΑ
3 μήλα κομμένα σε κύβους
1 ξύλο κανέλας
1 βανίλια
1 πορτοκάλι χυμό κ ξύσμα κ λίγο νερό μισό φλιτζάνι
1 1/2 φλιτζάνι Ζάχαρη Καστανή
1 κ σ βούτυρο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Αλέθομαι στο μούλτι τα μπισκότα κ λιώνουμε το βούτυρο
Σε ένα μπολ ρίχνουμε τα μπισκότα κ το λιωμένο βούτυρο κ ανακατεύουμε καλά να ποτίσει καλά το βούτυρο τα αλεσμένα μπισκότα
Στρώνουμε στη βάση μια στρογγυλής φόρμας που αφαιρείται το στεφάνι με τα μπισκότα κ τα πατάμε με το χέρι για να έχουν παντού το ίδιο πάχος κ το βάζουμε στο ψυγείο
Χτυπάμε στο μίξερ την κρέμα γάλακτος με τη ζάχαρη κ τις βανίλιες κ αφού γίνει σαντιγί αφράτη
Ρίχνουμε την κρέμα τυριού την οποία έχουμε αφήσει από πριν εκτός ψυγείου
Ανακατεύουμε απαλά στη πιο χαμηλή ταχύτητα του μίξερ μέχρι να έχουμε την τέλεια κρέμα τυριού πάντα απαλά.
Στρώνουμε την κρέμα πάνω από τα μπισκότα κ βάζουμε πάλι στο ψυγείο
Τώρα ήρθε η ώρα μα καραμελώσουμε τα μήλα
Παίρνουμε αντικολλητικό τηγάνι κ ρίχνουμε τα μήλα κομμένα σε κύβους ρίχνουμε το χυμό πορτοκαλιού βανίλια κανέλα κ ζάχαρη κ ανάβουμε μέτρια φωτιά
Περιμένουμε να αρχίσουν να βράζουν μέχρι να λιώσει κ η ζάχαρη κ περιμένουμε περίπου 20 λεπτά
Μόλις δοκιμάσουμε τα μήλα κ το σιρόπι ότι καραμελώσαμε ρίχνουμε το βούτυρο ανακατεύουμε κ περιμένουμε άλλα 3 λεπτά
Κατεβάζουμε από τη φωτιά κ αφήνουμε να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου
Τότε ρίχνουμε πάνω από την κρέμα προσεκτικά με κουτάλι κ βάζουμε στο ψυγείο να παγώσει καλά
Καλή Επιτυχία κ απόλαυση !!!
Katerina Ntotsiou -Μaria papadimitriou
ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ