Για 7 στρόγγυλα κολοκυθάκια,
Χρειαζόμαστε:
250 gr.κιμά
Το εσωτερικό από τα 3 κολοκυθάκια στο Μούλτι τριμμένα, όχι λιωμένο
1 μεγάλο κρεμμύδι
Άνηθο
Αλάτι, πιπέρι
1/2 κούπα ελαιόλαδο
1 κόκκινη πιπεριά και 1 πράσινη λεπτοκομμένες
1/2 κούπα ντομάτα κονκασε
4 κ.σ. ρύζι Καρολίνα
Γεμίζουμε τα κολοκυθάκια, βάζουμε το καπάκι τους περιχύνουμε με 1 κούπα ελαιόλαδο και ένα ποτήρι ( περίπου ) νερό, αλατοπιπερώνουμε σκεπάζουμε καλά την γάστρα και τα ψήνουμε σε προθέρμανση φούρνο!
Όταν ψηθούν περίπου σε μια ώρα, περιμένουμε να κρυώσουν λίγο τα βγάζουμε σε μια πιατέλα και κάνουμε αβγολέμονο, με το ζουμάκι τους, 2 αυγά και 2 λεμονάκια και τα περιχύνουμε ή μόλις τα σβήσουμε από την φωτιά ρίχνουμε μέσα στην κατσαρόλα το αβγολέμονο να πάρει μιά δυό βράσεις Προσθέστε αν θέλετε σ αυτήν την φάση και 1 κουταλιά βούτυρο προαιρετικά.
Eftihia Kokota οι χρυσοχερες-ηδες
ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ