Τρίτη 8 Ιανουαρίου 2019

Κέικ λεμονιού με γλάσο !!!



Υλικά
500 γρ. Φαρίνα
250 γρ. Βιταμ
400 γρ. Ζάχαρη
Χυμός 2-3 λεμονιών
Ξύσμα απο 2 λεμόνια
4 αυγά
1 βανίλια
βούτυρο και αλεύρι για τη φόρμα

Για το γλάσο:
2 φλιτζ. τσαγιού ζάχαρη άχνη
1 κουτ. σούπας βούτυρο (λιωμένο)
4-5 κουτ. σούπας χυμός λεμονιού

Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170°C αέρα... Αλείφουμε με λίγο βούτυρο μια φόρμα του κέικ και την πασπαλίζουμε με λίγο αλεύρι.
Ρίχνουμε στον κάδο του μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη και τα χτυπάμε για 10 λεπτά περίπου, μέχρι να λιώσει καλά η ζάχαρη και να φουσκώσει το μείγμα.
Προσθέτουμε τα αυγά, τη βανίλια, το ξύσμα και τον χυμό λεμονιού και τέλος το αλεύρι, ανακατεύοντας διαρκώς στη χαμηλή ταχύτητα του μίξερ, μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Σταματάμε το μίξερ, αδειάζουμε στη φόρμα και τη βάζουμε στο φούρνο. Ψήνουμε το κέικ στον προθερμασμένο φούρνο για 45 περίπου λεπτά περίπου, μέχρι να ροδίσει.
Ξεφορμάρομαι το κέικ σε σχάρα και το αφήνουμε να κρυώσει. Στο μεταξύ ετοιμάζουμε το γλάσο, ανακατεύοντας όλα τα υλικά, μέχρι να λιώσει η άχνη. Εάν χρειαστεί, μπορούμε να προσθέσουμε λίγο ακόμη χυμό λεμονιού.
Περιχύνουμε το κέικ με το γλάσο.

Από Eleni Tsoutsoudaki-Bassalou‎"ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ".




ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ