Τρίτη 8 Ιανουαρίου 2019

Κότσι με πράσα και πατάτες στην γάστρα !!!



Υλικά
2 κότσια
6 πράσα κομμένα σε μεγάλα κομμάτια
1 μεγάλο κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο κομμένη σε κομμάτια
λάδι
Λίγες πατάτες κομμένες κυδωνάτες
αλάτι, πιπέρι, ρίγανη

Εκτέλεση
Ζεσταίνουμε το λάδι και τσιγαρίζουμε τα κότσια μέχρι να ροδίσουν, τα αφήνουμε λίγο να κρυώσουν,
βάζουμε μέσα στην σάρκα τρυπώντας με το μαχαίρι το σκόρδο έπειτα το βάζουμε  στην γάστρα προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και λίγο νερό, το βάζουμε στο φούρνο να ψηθεί στους 200 βαθμούς περίπου για 1μιση ώρα μέχρι να ξεκολλήσει το κρέας από το κόκκαλο,
Παράλληλα βράζουμε τα κομμένα πράσα,
τα στραγγίζουμε.
Στο λάδι από το κότσι τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι και ρίχνουμε και τα πράσα και τις πατάτες.
Αφού έχει γίνει το κρέας προσθέτουμε τα πράσα και τις πατάτες και ξαναβάζουμε την γάστρα για 30 λεπτά στο φούρνο.

ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ