Τα δικά μου σπιτικά λουκούμια με άρωμα τριαντάφυλλο !!
ΥΛΙΚΑ ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για κάθε λίτρο νερό 1 κιλό ζάχαρη ,1 γραμμάριο ξινό και 150 γραμμάρια νισεστέ.
Ροδόνερο και χρώμα ζαχαροπλαστικής .
Σε μία κατσαρόλα βάζω το νερό με την ζάχαρη και το ξινό .
Από την ώρα που θα πάρει βράση περιμένω 5 λεπτά να βράζει και αραιώνω το νισεστέ με λίγο νεράκι.
Το ρίχνω σιγά σιγά στο σιρόπι---προσοχή καίει----και εδώ τώρα θέλει υπομονή.
Για 40 με 45 λεπτά ανακατεύω όλη την ώρα μέχρι να πήξει καλά και να αλλάξει χρώμα.
Οταν έχει φτάσει στο σημείο που θέλω ρίχνω 1 κουτάλι της σούπας ροδόνερο --για 2 λίτρα σιρόπι--και σταγόνες από το χρώμα.
Το αδειάζω στο ταψάκι που θα το βάλω αφού πρώτα το έχω αλείψει με λάδι και το έχω πασπαλίσει με νισεστέ .
Αφού το ρίξω στο ταψί ρίχνω από πάνω ζάχαρη άχνη αρκετή να το σκεπάσει -Μην φοβάστε αυτό θα πάρει την ποσότητα που πρέπει.
Την άλλη μέρα το βγάζω πάνω σε ζάχαρη άχνη το κόβω σε κυβάκια και τα περνάω καλά με άχνη.
Καλή επιτυχία !!!
Συνταγή από Θανάσης Γιδάκος-Οι χρυσοχερες-ηδες
ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ