Υπέροχα παπουτσάκια πεντανόστιμα !!!
ΣΥΝΤΑΓΗ ΥΛΙΚΑ ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ:
6 μελιτζάνες μέτριες,
8 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο,
3 κρεμμύδια.ξερά ψιλοκομμένα,
3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο,
μια πρέζα ζάχαρη,
λίγο ρίγανη,
λίγο δυόσμο ξερό,
500 γραμμάρια ανάμικτο κιμά,
6 ντομάτες τριμμένες,
αλάτι,πιπέρι,
100 γραμμάρια γραβιέρα.
Πλένουμε τις μελιτζάνες και τις σκουπίζουμε.
Της κόβουμε από πάνω βγάζουμε την μισή ψίχα (εννοώ στα τοιχώματα μέσα της μελιτζάνας να υπάρχει λίγη ψίχα) και βάζουμε στο τηγάνι λίγο λάδι και της τηγανίζουμε ελαφρώς.
Της τοποθετούμε σε χαρτί κουζίνας.
ΚΙΜΑ:
Βάζουμε το ελαιόλαδο και ρίχνουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και το αχνίζουμε.
Προσθέτουμε το κιμά και το αχνίζουμε 8 λεπτά στο χαμηλό.
Τέλος προσθέτουμε τις ντομάτες και τα μπαχαρικά και το βράζουμε στο χαμηλό για 20 λεπτά.
Μόλις το κατεβάζουμε προσθέτουμε την γραβιέρα.
Τοποθετούμε της μελιτζάνες στο ταψί και της γεμίζουμε ως την μέση.
ΚΡΕΜΑ ΜΠΕΣΑΜΕΛ:
Βάζουμε.στην κατσαρόλα 100 γραμμάρια βούτυρο να λιώσει ρίχνουμε 100 γραμμάρια αλεύρι και το ανακατεύουμε προσθέτουμε 500 γραμμάρια γάλα ζεστό,αλάτι,πιπέρι και ανακατεύουμε να πήξει.
Το κατεβάζουμε και προσθέτουμε 2 κρόκους αυγών,50 γραμμάρια γραβιέρα.
Βάζουμε μπεσαμέλ στην κάθε μια μελιτζάνα και τοποθετούμε στον φούρνο στους 200 βαθμούς για 15 λεπτά ανάλογα τον φούρνο!!
Συνταγή από Tzeni Tsanaktsidou --Αγαπάμε Μαγειρική !!!! Αγαπάμε Ζαχαροπλαστική !!!!
ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ