Παρασκευή 26 Ιουλίου 2019

Τυροπιτάρια !!!!

 ·


Για το φύλο
αλεύρι περίπου μισό κιλό,γ.χ
ένα κουταλάκι αλάτι,
τρεις κουταλιές ελαιόλαδο,
μια κουταλιά ξύδι
ένα ποτήρι νερό.

Ζυμώνουμε ρίχνοντας λίγο λίγο και εναλλάξ το νερό με το αλεύρι για να γίνει μια ζύμη εύπλαστη που να μην κολλάει στα χέρια.
Τη σκεπάζουμε και την αφήνουμε μισή ώρα να ξεκουραστεί.

Για τη γέμιση:
Ρίχνουμε σε ένα μπολάκι 200γρ φέτα,1 αυγό,πιπέρι και ανακατεύουμε.
Κόβουμε τη ζύμη μας σε 7 μπαλες,κάθε μπάλα την ανοίγουμε μακρόστενο πιτάκι σε αλευρωμένο πάγκο,απλώνουμε μια κουταλιά από την γέμιση,διπλώνουμε τις τέσσερις άκρες και τηγανίζουμε!

H ΣΥΝΤΑΓΗ ΑΠΟ Eva Triantafilidou -Ζουζουνιες




MAGEIRIKH KAI SYNTAGES