Σάββατο 5 Οκτωβρίου 2019

Τούρτα καρύδας !!!!


ΥΛΙΚΑ ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙ:
5 αυγά.
125 γραμμάρια ζάχαρη.
155 γραμμάρια αλεύρι φαρίνα απ
3 κουταλιές της σούπας κακάο.
3 κουταλιές της σούπας καρύδα

 ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Χτυπάμε τα αυγά με την ζάχαρη να αφρατέψουν να στέκεται το μείγμα!
Ρίχνουμε απαλά τα υπόλοιπα και τοποθετούμε το μείγμα στην λαδόκολλα στο ταψί και ψήνουμε στους 180 βαθμούς προθερμασμενο μεσαία σχάρα αντιστάσεις για 25 λεπτά φυσικά τον φούρνο.
Όταν κρυώσει καλά κόβουμε σε 3 πάτους.

ΣΙΡΟΠΙ:
Βράζουμε 1 ποτήρι νερού νερό με 1 ποτήρι νερού ζάχαρη και 2 κουταλιές της σούπας λικέρ καρύδας για 3 λεπτά.

ΚΡΕΜΕΣ:
1 λίτρο γάλα.
1 φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη.
4 κουταλιές της σούπας κορν φλάουρ.
2 κουταλιές της σούπας αλεύρι.
3 κουταλιές της σούπας βούτυρο.
3 κρόκους αυγών.
3 βανίλιες.
130 γραμμάρια κουβερτούρα.
50 γραμμάρια καρύδα.

Βάζουμε το γάλα με την ζάχαρη να ζεσταθεί.
Ρίχνουμε το κορν φλάουρ με το αλεύρι αφού προηγουμένως τα έχουμε διαλύσει σε λίγο από το ζεστό γάλα.
Ανακατεύουμε και όταν πήξει κατεβάζουμε και προσθέτουμε τους κρόκους το βούτυρο τις βανίλια.
Βγάζουμε.την μισή κρέμα σε μπολ και προσθέτουμε μέσα την καρύδα και την κουβερτούρα και ανακατεύουμε.

ΣΥΝΑΡΜΟΛΟΓΗΣΗ ΟΛΑ ΚΡΥΑ:
Τοποθετούμε το πρώτο πάτο σιροπιάζομαι με κουτάλι τοποθετούμε την μια κρέμα,κλείνουμε με άλλο πάτο σιροπιάζομαι τοποθετούμε την Άλκη κρεμά τέλος κλείνουμε με τον τρίτο πάτο σιροπιάζομαι και τοποθετούμε σαντιγί και καρύδα!!!!!

Συνταγή -φωτό Tzeni Tsanaktsidou‎ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!