Υλικά
700 γραμμάρια αλεύρι
100 γραμμάρια.καλαμποκέλαιο
80 γραμμάρια ζάχαρη
2 μπεικιν παουντερ
120 γραμμάρια στριμμένο χυμό πορτοκαλιού
250 γραμμάρια νερό
1 κουταλάκι γλυκού γαρύφαλλο
2 βανίλιες ξύσμα πορτοκαλί:
Σιρόπι
2 κιλά.ζάχαρη
2 κιλά.νερό
2 κουταλιές της σούπας γλυκόζη
χυμό λεμονιού!
Εκτέλεση
Ζυμώνουμε όλα τα.υλικά μαζί μια ζύμη μαλάκια ίσως χρειαστεί λίγο αλεύρι!
Τα πλάθουμε όπως θέλουμε τα βάζουμε.σε ταψάκι λαδωμένο και τα.ψήνουμε 25 λεπτά στους 180 βαθμούς!
Σε μια.κατσαρόλα βάζουμε αρκετό καλαμποκέλαιο και τα τηγανίζουμε μόλις βγούν από το φούρνο για 2 λεπτή!
Βράζουμε το σιρόπι 10 λεπτά !
Σιροπιάζομαι ζεστό όχι καυτό σιρόπι και λίγο χλιαρά τα γλυκά!
Αν θέλουμε τα τυλίγουμε σε ινδοκάρυδο !!
ΣΥΝΤΑΓΉ ΦΩΤΌ ΕΚΤΈΛΕΣΗ Tzeni Tsanaktsidou-ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ !!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ !!!