Σάββατο 21 Δεκεμβρίου 2019

Κορμός σπέσιαλ Χριστουγεννιάτικος !!!


Ομορφος Χριστουγεννιάτικος κορμός ,αφράτος γευστικός ,απλά τέλειος !!!

ΣΥΝΤΑΓΗ ΥΛΙΚΑ ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙ:
5 αυγά,
70 γραμμάρια ζάχαρη,
50 ml σπορέλαιο,
1 βανίλια,
25 γραμμάρια κακάο,
50 γραμμάρια αλεύρι φαρίνα απ.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Χτυπάμε τα ασπράδια σε μαρέγκα σφιχτή!
Σταματάμε το μίξερ και ρίχνουμε την ζάχαρη κουταλιά κουταλιά και ανακατεύουμε με σύρμα!
Προσθέτουμε ένα ένα τους κρόκους και ανακατεύουμε με σύρμα!
Ρίχνουμε το σπορέλαιο και την βανίλια και ανακατεύουμε με σύρμα!
Τέλος ρίχνουμε κοσκινισμένο αλεύρι κακάο και ανακατεύουμε με σύρμα απαλά!
Τοποθετούμε το μείγμα στην λαδόκολλα στο ταψιά του φούρνου το ρηχό και το ψήνουμε για 15 λεπτά στους 180 βαθμούς προθερμασμένο αντιστάσεις μεσαία σχάρα!
Όταν το βγάλουμε το αναποδογυρίζουμε σε καθαρή λαδόκολλα και το αφήνουμε να κρυώσει!

 ΓΕΜΙΣΗ:
Χτυπάμε σε μεσαία ταχύτητα 2 φλυτζάνια κρέμα γάλακτος 35% πολύ παγωμένη με 3 κουταλιές της σούπας κονιάκ και 3 κουταλιές της σούπας άχνη ζάχαρη σε σφιχτή σαντιγί!
Την τοποθετούμε πάνω στο κρύο παντεσπάνι και το ρολάρουμε!
Το τοποθετούμε στο ψυγείο για 30 λεπτά!
Στην συνέχεια χτυπάμε 1 μόρφατ μεταλλικό κουτί με 1 βανίλια και 2 φλυτζάνια άχνη ζάχαρη σε σφιχτή σαντιγί!
Βάζουμε το κορμό από το ψυγείο κόβουμε λοξά ένα κομμάτι του και το βάζουμε πλάγια!
Τοποθετούμε σε όλο τον κορμό την σαντιγί και με πιρούνι κάνουμε γραμμές!
Πασπαλίζουμε με καρύδα τοποθετούμε στολιδάκι στην μέση και ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ!!!

Συνταγή φωτό εκτέλεση από Tzeni Tsanaktsidou --ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ !!!!ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ !!!