Κυριακή 2 Φεβρουαρίου 2020

Η γαλόπιτα της γιαγιάς!!!!



Η γαλόπιτα της γιαγιάς  --Δεν θα την χορταίνεται !!!!

Συνταγή!
Ένα λίτρο φρέσκο γάλα.
Ενα Νουνου εβαπορέ αραιωμένο να ζεσταθούν στην φωτιά
Ρίχνω ένα ποτήρι μεγάλο σιμιγδάλι ψιλό και δουλεύω με το σύρμα των αυγών σε μέτρια φωτιά.
Μόλις αρχίζει να πήζει ρίχνω ένα ποτήρι μεγάλο ζάχαρη και ανακατεύω.
Αρωματίζω την κρέμα με μια βανίλια ξύσμα ενός πορτοκαλιού και τρεις κ.σ. βούτυρο φρέσκο αγελαδινό μαζί με μαργαρίνη ,δηλαδή μισό φρέσκο μισό μαργαρίνη .
Ανακατεύω λίγο και αποσύρω.



Χτυπώ πέντε αυγά μαζί κρόκους και ασπράδια σε δυνατή ταχύτητα και τα ρίχνω στην κρέμα ανακατεύω καλά να ενσωματωθούν .
Ψήνω σε 32 νούμερο βουτυρωμένο ταψί σε προθερμασμένο φούρνο αερόθερμο στους 170 ° έως οτου ροδίσει περίπου τρία τέταρτα.

Εκτέλεση φωτό από Μαιρη Καπνιση ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ !!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ !!!