Δευτέρα 3 Φεβρουαρίου 2020

Κολιοί στον φούρνο πλακί !!!


 ...''και ο κολιός τον Αύγουστο'' λέει η παροιμία, αλλά γιατί παρακαλώ??

ΥΛΙΚΑ -ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Καθαρίζουμε και πλένουμε 4 κολιούς.
Αλατοπιπερώνουμε.
Κόβουμε 4 πατάτες, αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε 50 γρμ. λευκό κρασί και λάδι.
Σε μπολ κόβουμε σε μικρά κυβάκια 2 ντομάτες μέτριες χωρίς τα σπόρια, ψιλοκόβουμε ένα κρεμμύδι, δυο σκελίδες σκόρδο, μαϊντανό.
Προσθέτουμε λίγο λάδι και αν θέλετε κάπαρη και ελιές.
Αρωματίζουμε με θυμάρι, ξύσμα από ένα λεμόνι και προσθέτουμε επίσης σ΄αυτό το μείγμα τον χυμό από το μισό λεμόνι.



Γεμίζουμε την κοιλίτσα των ψαριών μ΄αυτό το μείγμα και βάζουμε κι από ένα φυλλαράκι δάφνης.
Τόλμησα αυτή τη φορά και πρόσθεσα πάνω από το φαγητό και λίγο δεντρολίβανο, που προσωπικά δε μας χάλασε καθόλου.
΄Οσο μείγμα περισσέψει το αραδιάζομαι πάνω στις πατάτες.
Ρίχνουμε στο φαγητό μας και τον χυμό από το υπόλοιπο λεμόνι, λίγο ακόμη λαδάκι και ανάλογο νερό.
Σκεπάζουμε με αντικολλητικό χαρτί και αλουμινόχαρτο και ψήνουμε αναλόγως τον φούρνο μας.
Εγώ μετά από 35'- 40', στους 180 βαθμούς, το ξεσκέπασα και το άφησα μέχρι να πάρει και το χρώμα του.

Εκτέλεση φωτό από Maria Papadaki Οι Χρυσοχερες-ηδες