Δευτέρα 3 Φεβρουαρίου 2020

Σπανακοτυρόπιττα!!!




Τραγανή, πεντανόστιμη ,μοσχοβολιστή!!
Καλό φύλλο!!Αρκετά μυρωδικά !!!Καλή φέτα αυτά συνθέτουν την νοστιμιά!!

ΥΛΙΚΑ-ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ένα πακέτο φύλλο χονδρό Ζύμη Ψαχνών φρέσκο
ενάμιση κιλό σπανάκι,
τρία χλωρά κρεμμύδια,
ένα ξερό κρεμμύδι,
ένα ματσάκι καυκαλίδες,
ένα ματσάκι μυρώνια,
άνηθο και μάραθο
Ένα κιλό τυρί φέτα,
πιπεράκι ,
τρία αυγά η και τέσσερα



Ζεματάω τα σπανάκια αφού τα πλύνω τέσσερα νερά,τα στραγγίζω .
Σοτάρω τα κρεμμύδια, στην συνέχεια τα στραγγισμένα σπανάκια και σβήνω.
Χτυπώ σε δυνατή ταχύτητα τα αυγά τρίβω την φέτα με τα χέρια και τα προσθέτω στα σωταρισμένα σπανάκια και πιπεράκι.
Στρώνω σε 38 νούμερο και λαδωμένο ταψί δυο φύλλα λαδωμένα ενα ένα .
Ρίχνω την μισή γέμιση ,άλλα δύο φύλλα ένα ένα λαδωμένα την υπόλοιπη γέμιση και διπλώνω τα εξέχοντα φύλλα προς τα μέσα λαδωνοντάς τα.



Τοποθετώ τα δύο τα τελευταία λαδώνοντάς τα ,κόβω τα εξέχοντα και μπήγω ότι έμεινε μέσα και γύρω από την πίτα μου, χαράσσω σε λωρίδες παράλληλες,ραντίζω την επιφάνεια με νερό και ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς αερόθερμο,εως ότου ροδίσει πάνω και κάτω !!!
Κάντε την δεν σταματάς ούτε στα στα δύο κομμάτια !!!

Εκτέλεση φωτό από Μαιρη Καπνιση -ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ !!!!ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ !!!!