Tzela Antonopoulou
Πάστα ταψιού με μους φράουλας .....σαν λιλά πάουζε....!!!!
ΥΛΙΚΑ
Για το κέικ
6 αβγά χωριστά κρόκους ασπράδια
6 κ.σ αλεύρι γ.ο.χ
4 κ.σ κακάο άγλυκο
6 κ.σ ζάχαρη
1 κ.σ μπεικιν παουντερ
1 βανιλια
4 κ.σ σπορέλαιο
μια πρέζα αλατι
ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ
2κουπες ζάχαρη
2 κούπες νερό
λίγο χυμό λεμονιού
ΓΙΑ ΤΗ ΜΟΥΣ ΦΡΑΟΥΛΑΣ
500 γρ πολτοποιημένες φράουλες
1 και 1/4 φλ. ζάχαρη
200 γρ λευκή σοκολάτα
400 γρ τυρί φιλαδέλφεια
400γρ κρέμα γάλακτος χτυπημένη σε σαντιγί
7 φύλλα ζελατίνης
ΓΙΑ ΤΗ ΓΚΑΝΑΖ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ
400γρ σοκολάτα κουβερτούρα
300γρ κρέμα γάλακτος
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ξεκινώ με το κέικ.
Στον κάδο του μιξερ χτυπώ με μια πρέζα αλατι τα ασπράδια σε μαρέγκα.
Όταν αρχίσουν να κάνουν κορυφές ριχνω βροχηδόν (σιγά σιγά)τη ζάχαρη και χτυπώ σε δυνατή ταχύτητα μεχρι να λιώσει καλά η ζάχαρη και να σφίξει καλά η μαρέγκα.
Προσθέτω έναν έναν τους κρόκους.
Κοσκινίζω σε ένα μπολ το αλευριά το κακάο και το μπεικιν και το πρόσθετο στο μείγμα των αβγών σιγά σιγά και ανακατεύω με κυκλικός κινησεις ώστε να μην χασέ πολύ όγκο.
Στο τέλος προσθέτω και το σπορέλαιο σιγά σιγά.
Βουτυρώνω ένα ταψάκι 25*35 περιπου και ψήνω σε προθερμασμενο φούρνο στους 180 για 10-15 λεπτό .
Παράλληλα ετοιμάζω και το σιρόπι βράζοντας όλα τα υλικά μαζί για 2-3 λεπτά
Σιροπιάζω αμέσως μόλις βγάλω από το φούρνο με το καυτό σιρόπι.
Αφήνω στην άκρη να κρυωσει.
Ετοιμαζω τη μους.
Πολτοποιω τις φραουλες και βαζω τα φυλλα ζελατινης να μαλακωσουν σε κρυο νερο.
Βαζω το μισο πολτο φραουλας σε ενα κατσαρολακι να ζεστανει μαζι με τη ζαχαρη και ανακατευω μεχρι να λιωσει η ζαχαρη.
Αποσυρω απο τη φωτια και προσθετω και τις ζελατινες αφου τις εχω στραγγιξει καλα απο το νερο.
Ανακατευω να λιωσουν καλα οι ζελατινες.
Προσθετω και τον υπολοιπο πολτο και αφηνω να κρυωσει.
Στον καδο του μιξερ χτυπω την κρεμα γαλακτος σε σαντυγι και προσθετω και το τυρι.
Λιωνω τη λευκη σοκολατα σε μπεν μαρι και την προσθετω κι αυτη μεσα στην κρεμα με το τυρι.
Περνω μια μικρη ποσοτητα απο την κρεμα τυριου και την ανακατευω μεσα στον πολτο φραουλας.
Επειτα σιγα σιγα γυριζω τη φραουλα μεσα στην κρεμα τυριου ανακατευοντας απαλα μεχρι να ενσωματωθουν τα δυο μειγματα.
Ριχνω τη μους πανω στο κεικ και βαζω στο ψυγειο να παγωσει καλα (εγω το αφησα ολη νυχτα)
Για τη γκαναζ βαζω σε κατσαρολακι την κρεμα γαλακτος να καψει και αποσυρω.
Ριχνω σε κομματια τη σοκολατα και ανακατευω μεχρι να ομογενοποιηθει και να γινει λεια!!!!!!
Προσθέτω πάνω άπω τη μους σιγά σιγά!
Διακοσμώ με σαντιγί ,φρέσκες φράουλες και αμύγδαλο φιλέ!!!!!Καλη επιτυχια!!!!!!
ΣΗΜΕΙΩΣΗ καλο θα ηταν αφου βαλετε τη μους πανω στο κεικ να το βαλετε για 3 -4 ωριτσες στην καταψυξη ν παγωσει καλα , μετα να προσθεσετε τη γκαναζ σοκολατας και υστερα στο ψυγείο ούλη νύχτα!!!!!!Καλή επιτυχία!!!!
Συνταγή από κ. Tzela AntonopoulouΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ