Η Αλευρόπιτα,ή κασιόπιτα,ή κουσμερί,ή ζαρκόπιτα ,είναι η πίτα που σηματοδοτεί την Ηπειρώτικη κουζίνα !!! Πίτα με ελάχιστα υλικά και τυρένια γεύση !!!
Υλικα :
3 και μισό ποτήρια αλεύρι,
1 σφηνάκι λάδι,
1 γιαούρτι,
3 αυγά,
αλάτι,
500 γρ φέτα,
1 κουταλιά σούπας ξερή μαγιά,
χλιαρό νερό
Σε μπολ βάζουμε την μαγιά, δυο κουταλιές αλεύρι, λίγη ζάχαρη και λίγο νερό.
Αφήνουμε να φουσκώσει για 15 λεπτά
Στην φουσκωμένη μαγιά προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά (εκτός φέτας) και χλιαρό νερό τόσο ώστε να έχουμε έναν χυλό, ούτε σφιχτό, ούτε αραιό.
Τέλος βάζουμε την φέτα.
Λαδώνουμε ένα μεγάλο ταψί και ρίχνουμε τον χυλό.
Από πάνω ρίχνουμε κομματάκια φέτας και λίγο βούτυρο.
Αφήνουμε να φουσκώσει (προαιρετικά)
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 μέχρι να ροδίσει.
Συνταγή από Reggina Filippou-οι χρυσοχερες-ηδες
ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ