Tzela Antonopoulou
Χορτόπιτα(για 40 νούμερο ταψί)\
Για το φύλλο
600 γρ αλεύρι γ.ο.χ
1 κούπα περίπου χλιαρό νερό
1 σφηνάκι λάδι
1 κ.γ κοφτό αλάτι
Λίγες σταγόνες ξύδι
Για τη γέμιση
1 κιλό σπανάκι
1/2 κιλό λαπατα
1/2 κιλό σέσκουλα
1 ματσάκι άνηθο
1 ματσάκι καυκαλιθρες
1 ματσακι μυρώνια
5 πράσα
4-5 κρεμμυδάκια
1 κρεμμυδάκι ξερό
1/2 ματσάκι μαϊντανό
500 γρ φέτα
1/2 φλ τραχανά γλυκό
Αλάτι
Λάδι
Εκτέλεση
Καθαρίζω και πλένω τα χόρτα μου καλά.
Τα ψιλοκόβω και τα στιβω με τά χέρια μου να μαραθούν και να βγάλουν την υγρασία τους.
Τα στραγγίζω.
Προσθέτω όλα τα υπόλοιπα μυρωδικά και τη φέτα.
Ετοιμάζω το φύλλο.
Βάζω το αλεύρι σε μια λεκάνη ζυμώματος και κάνω μια λακούβα. Προσθέτω το νερό το αλάτι το λάδι και το ξύδι και ζυμώνω μέχρι να έχω ένα εύπλαστο ζυμαράκι.
Αφήνω λίγο να ξεκουραστεί.
Χωρίζω 5 μπαλίτσες.
Ανοίγω δύο φύλλα( με νισεστέ) και βάζω στη βάση του ταψιού αφού έχω λαδώσει πρώτα.
Απλώνω τη μισή γέμιση ανοίγω λεπτό φύλλο και καλύπτω τη γέμιση.
Απλώνω την υπόλοιπη και κλείνω με τα υπόλοιπα 2 φύλλα.
Λαδώνω καλά την επιφάνεια, ραντίζω με νεράκι και ψήνω σε προθερμασμενο φούρνο στους 210 βαθμούς αντιστάσεις.
Καλή επιτυχία!!!
Συνταγή από Tzela Antonopoulou ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ