Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου 2020

Μοσχάρι κοκκινιστό με τυρένιο πουρέ!!!!



 Μοσχάρι κοκκινιστό με τυρένιο πουρέ!!!!Λουκούμι λιώνει στο στόμα !!!

 Τσιγαρίζω το κρέας καλά για να κρατήσει τα υγρά του..
Εγώ επέλεξα χτένι, το βρίσκω πολύ νόστιμο και πολύ μαλακό..
Προσθετω στην κατσαρόλα ένα κρεμμύδι σε κύβους, δύο καρότα ολόκληρα και ένα κλαράκι σέλερυ. Τα καρότα και το σέλερυ τα αφαιρώ στο τέλος, τα βάζω για άρωμα.
Σβήνω με ένα κρασοπότηρο κρασί..
Προσθέτω φρέσκια τομάτα, ένα στικ κανέλα, δύο τρία μπαχαρια, πιπέρι και λίγο νερό ίσα να καλύπτει το κρέας.
Το αλάτι το βάζω προς το τέλος.
Βράζει σε χαμηλή φωτιά για μια ώρα σίγουρα, ίσως και παραπάνω..
Για να δέσει καλά η σάλτσα μου βράζω σε δυνατή φωτιά στο τέλος για δέκα λεπτά με ανοιχτό καπάκι.

Για τον πουρέ
 Βραζω τις πατάτες, τις λιώνω στο μούλτι και προσθέτω αλάτι, πιπέρι, βούτυρο καλό όχι μαργαρίνη γτ δίνει φοβερή μυρωδιά, λίγο γάλα μέχρι να έχει ο πουρές την πυκνότητα που θέλω, μοσχοκάρυδο και στο τέλος παρμεζάνα τριμμένη.
Πολύ νόστιμος! Καλή επιτυχία!

Εκτέλεση συνταγή φωτό από κ. Maria Kapodistria‎Μαγειρέματα "Deli"cious!