Αγαπημένη πάστα ταψιού σοκολάτα.. Πιστέψτε με, η γεύση της είναι ίδια και καλύτερη με την πάστα ποντικάκι του ζαχαροπλαστείου !!!
Σημείωση :Φτιάξτε την δύο μέρες νωρίτερα από την ημέρα που θα την κόψετε..
Ανακατεύονται οι γεύσεις, σιροπιάζεται κ πιο πολύ το παντεσπάνι κ γίνεται τέλεια.. Λοιπόν, τα υλικά είναι για 20-24 κομμάτια περίπου.
Για το παντεσπάνι:
6 αυγά,
6 κσ κοφτές ζάχαρη,
6 κσ κοφτές αλεύρι κοσκινισμένο,
4 κσ γεμάτες κακάο κοσκινισμένο,
4 κσ σπορέλαιο,
1 βανίλια,
2 κοφτά κγ μπεικιν κοσκινισμένο
Για το σιρόπι :
2 κούπες τσαγιού νερό,
1.5 γεμάτη κούπα ζάχαρη (η αρχική συνταγή έχει 2,αλλά για τα γούστα μου είναι πολύ γλυκό),
1 βανίλια,
3 κσ κονιάκ,
1 κγ χυμό λεμόνι ή 1 κσ γλυκόζη.
Για την κρέμα :
2 παγωμένες κρέμες morfat στο τσίγκινο κουτί,
1 ζαχαρούχο,
1 βανίλια,
150 γρ κουβερτούρα λιωμένη αλλά όχι ζέστη
και 1 κσ Μερέντα.
Για την γκανάζ:
300 ψιλοκομμένη κουβερτούρα,
225 γάλα εβαπορέ αδιάλυτο,
1 κγ μέλι ή γλυκόζη
Για το γαρνίρισμα:
ότι επιθυμείτε.. Εγώ έβαλα σαντιγί και κερασάκια.
Εκτέλεση :
Φτιάχνουμε πρώτα το παντεσπανι..
Χτύπημα πολύ καλό αυγά με ζάχαρη να φουσκώσουν και προσθέτω σιγά σιγά όλα τα υπόλοιπα και ανακατεύω απαλά για να μην πέσει ο όγκος.
Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο σε βουτυρωμένο ταψί για 10-12 λεπτά, κάνω το τέστ με την οδοντογλυφίδα να βγεί καθαρή.
Εν τω μεταξύ φτιάχνω και το σιρόπι.
Όλα μαζί βράσιμο για 3 λεπτά από το σημείο βρασμού, εκτός από την βανίλια και το κονιάκ, τα οποία τα προσθέτω όταν αποσύρω από την φωτιά.
Καυτό παντεσπανι καυτό σιρόπι.
Αφήνω στην άκρη να κρυώσει.
Για την κρέμα, χτυπάω τις παγωμένες μόρφατ να αφρατέψουν, και προσθέτω ένα ένα τα υπόλοιπα υλικά και τα ενσωματώνω στις μόρφατ.
Στρώνω πάνω από το παντεσπανι και στο ψυγείο για καμιά ώρα.
Για την γκανάζ βράζω το εβαπορέ, το ανακατεύω με την ψιλοκομμένη κουβερτουρα και το μέλι ή την γλυκόζη και το αφηνω για δέκα λεπτά να χλιαρύνει.
Στρώνω πάνω από την κρέμα και ψυγείο.
Όταν παγώσει καλά γαρνίρω με ότι θέλω!
Καλή επιτυχία!
Είναι πολύ πιο νόστιμη μετά από 2-3 ημέρες!
Εκτέλεση φωτό από κ. Maria KapodistriaΜαγειρέματα "Deli"cious!
Συνταγή Σόφη Τσιώπου