ΑΦΡΑΤΑ ΠΟΛΥ ΓΕΥΣΤΙΚΑ ΦΟΙΝΙΚΙΑ!!!!!!!
ΣΥΝΤΑΓΗ ΥΛΙΚΑ:
2 κ.γ.σοδα φαγητου σκονη,
2 κ.γ.μπεικιν παουντερ,
1 φλ.του ελληνικου καφε σπορελαιο,
1 φλ.του ελληνικου καφε ζαχαρη,
1 φλ.τσαγιου χυμο φρεσκου πορτοκαλιου,
1 κιλο αλευρι για οοες τις χρησεις,
μια πρεζα κανελα,
1 φλ τσαγιου και ακομη μισο νερο!
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Βαζουμε στην λεκανη αλευρι-μπεικιν-σοδα-κανελα!
Ριχνουμε το σπορελαιο-χυμο πορτοκαλιου και τα ανακατευουμε!
Τελος ριχνουμε σιγα-σιγα το νερο και τα ζυμωνουμε θελουμε αφρατη λεια ζυμη να μην κολλαει οποτε εαν χρειαστει καμια κουταλια αλευρι ριχνουμε!
Βαζουμε την ζυμη στον παγκο και την κοβουμε σε ισα κομματακια!
Καθε κομματι του δινουμε το σχημα και τα βαζουμε στην λαδοκολα στο ταψι!
Τα.ψηνουμε στους 180 βαθμους προθερμασμενο αντιστασεις για 15 λεπτα!
ΣΙΡΟΠΙ:
Βραζουμε 1,5 κιλο ζαχαρη με 1,5 λιτρο νερο για 6 λεπτα στο τελευταιο λεπτο ριχνουμε 1 κ.σ.γλυκοζη και το χυμο ενος φρεσκου λεμονιου!
Βαζουμε σπορελαιο σε βαθυ σκευος να ζεσταθει και τηγανιζουμε ανα 3 κομματια για 2 λεπτα !
Και κατευθειαν τηγανιζοντας τα βαζουμε σε απορροφητικο χαρτι και στην συνεχεια στο καυτο σιροπι!
Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ. Tzeni TsanaktsidouΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!