Μια γλυκιά δροσερή αμαρτία για τις απογευματινές υπογλυκαιμίες μας!!!!
Παγωτό μωσαϊκό.....τέλειο!!!!
Υλικά
400 ml κρέμα γάλακτος
1 ζαχαρουχο γάλα
150 ml γάλα εβαπορέ
5 κ.σ γεμάτες κακάο άγλυκο
1 σφηνάκι κονιάκ
1 1/2 πακέτο μπισκότα πτι- Μπερ.
Εκτέλεση
Στον κάδο του μίξερ χτυπάω την κρέμα γάλακτος μέχρι να αποκτήσει την υφή του γιαουρτιού.( Να μην είναι πολύ πηχτό)
Προσθέτω λίγο λίγο το ζαχαρουχο κι έπειτα και το γάλα.
Χτυπάω να ομογενοποιηθούν.
Προσθέτω το κακάο και το κονιακ και ανακατεύω λίγο ακόμα να διαλυθεί το κακάο.
Κλείνω την κουζινομηχανη .
Σπάω σε μεγάλα κομμάτια τα μπισκότα μου και τα ανακατεύω μέσα στο μείγμα μου με μια σπατουλιτσα.
Βάζω μεμβράνη σε μια μακρόστενη φόρμα του κέικ και απλώνω το παγωτό.
Βάζω κατάψυξη όλη νύχτα .
Ξεφορμάρω το παγωτό σε πιατελιτσα σερβιρίσματος.
Προαιρετικά........για το στόλισμα
Λιώνω στο φούρνο μικροκυμάτων 50 γρ σοκολάτα υγείας με 3 κ.σ γάλα και 1 κ.σ λάδι ελαφρύ.
Γαρνίρω το γλυκό μου με τη σοκολάτα και καβουρδισμένο αμύγδαλο φιλέ.
Καλή επιτυχία!!!!
Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ. Tzela Antonopoulou-ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ -ΗΔΕΣ