Μπακλαβάς με σπιτικό φύλλο,εύκολος!!!
Υλικά για τη ζύμη
3αυγα
1φλυτζανι τσαγιού γάλα
1φλυτζανι τσαγιού καλαμποκελαιο
1κ.σ.ξυδι
1/2κ.γ.αλατι
6φλυτζανια τσαγιού αλεύρι
1φακελακι μπέικιν παουντερ
νισεστε για το άνοιγμα των φυλλων
Υλικά για τη γέμιση
500γρ.καρυδια
1κ.γ.κανελα
1/2κ.γ. γαρυφαλλο
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά της γέμισης.
Υλικά για το σιρόπι
5φλυτζανια τσαγιού ζάχαρη
4φλυτζανια τσαγιού νερό
2 βανίλιες
χυμό από μισό λεμόνι
Βράζουμε το σιρόπι 10λεπτα από το σημείο βρασμού.
500γρ.βουτυρο λιωμενο
Σε ένα μπολ ρίχνουμε τα υγρά υλικά της ζύμης και επειτα αλεύρι αλάτι και μπέικιν και ζυμωνουμε.
Αφηνουμε μισή ώρα να ξεκουραστεί.
Επειτα χωρίζουμε τη ζύμη σε 30 μπαλιτσες.
Παιρνουμε τις 10 μπαλιτσες ανοιγουμε την κάθε μπαλιτσα(με λίγο νισεστε ή καθόλου)σε μέγεθος ενός πιάτου περίπου 10-15εκ.και βάζουμε τη μια πάνω στην αλλη με αρκετό νισεστε ανάμεσα τους.
Ετσι ανοίγουμε και τις υπόλοιπες μπαλιτσες και κάνουμε άλλες 2 ντάνες με 10φυλλαρακια βάζοντας μπολικο νισεστε ανάμεσα τους.
Παιρνουμε την πρώτη ντάνα και ανοίγουμε όλα μαζί τα φυλλαράκια στο μέγεθος του ταψιού 40εκ.τοποθετουμε στο ταψί και βάζουμε στο προθερμασμενο φούρνο στους 140βαθμους για 15λεπτα.
Βγαζουμε από το φουρνο ρίχνουμε τη μισή γέμιση έπειτα τοποθετούμε από πάνω την άλλη ντάνα αφού την έχουμε ανοίξει στο μέγεθος ταψιού και ξαναβάζουμε στο φούρνο για 15λεπτα.
Τελος ρίχνουμε την υπόλοιπη γέμιση, ανοίγουμε και την τρίτη ντανα,τοποθετούμε στο ταψί χαράζουμε μέχρι κατω,περιχυνουμε με το μισό λιωμένο βούτυρο και βάζουμε στο φούρνο 200βαθμους αντιστάσεις για 15λεπτα και έπειτα χαμηλώνουμε στους 140 βαθμούς.
Μολις πάρει λίγο χρώμα βγάζουμε από το φούρνο και περιχυνουμε το υπόλοιπο βούτυρο και ψήνουμε στους 140 2ωρες.
Μολις ψηθεί το αφήνουμε έξω για 10λεπτα και περιχυνουμε το κρύο σιρόπι.
Εκτέλεση φωτό από κ. Χρυσανθη Μιχου ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ

