Κιμαδοπιτάκια λαχταριστά !!!!
Υλικά
1 ποτήρι νερό χλιαρό 250 ml
1 φλ του ελληνικού καφε λαδι
1 κ.γ αλάτι
3 κ.σ ξύδι
500 γρ αλεύρι γ.ο.χ ανακατεμενο μαζί με 1 κ.γ μπεικιν
Για την γέμιση
500 γρ κιμά
4 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
1 κρασοπότηρο λευκό κρασί
1κ.γ πάπρικα
1/2 Κ.γ κάρυ
Αλάτι πιπέρι λαδι
2 κ.σ σάλτσα σπιτικη
Βάζω όλα τα υλικά για την ζύμη σε ένα μπολ και ζυμώνω μέχρι να έχω ένα εύπλαστο ζυμαράκι.
Το λαδώνω και το αφήνω σκεπασμένο μισή ώρα να ξεκουραστεί.
Για την γέμιση
Τριγαρίζω τον κιμά να ανοίξει καλά προσθέτω το κρεμμύδι να μαλακώσει σβήνω με το κρασί αφήνω λίγο να εξατμιστεί προσθέτω την σάλτσα τα μυρωδικά και λίγο νερό και αφήνω να πιει το νερό του και να μείνει με το λαδάκι του.
Χωρίζω την ζύμη σε 20 μπαλάκια!!!
Παίρνω ένα μπαλάκι ζύμης το ανοίγω βάζω λίγη γέμιση και κλείνω με ένα πιρούνι.
Τα βάζω σε ένα ταψάκι στρωμένο με λαδόκολλα τα αυγουλώνω με έναν κρόκο που τον έχω αραιώσει σε λίγο νερό και ψήνω στους 180μέχρι να πάρει ωραίο χρώμα!!!
Εκτέλεση φωτό συνταγή από κυρία Αλεξάνδρα ΚυριάκηΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ