Τρίτη 10 Μαΐου 2022

Τυροπιτάκια με γιαούρτι, αφράτα και μοσχοβολιστά !!!


 


Τυροπιτάκια με γιαούρτι, αφράτα και μοσχοβολιστά !!!

ΥΛΙΚΑ
200 γρ γιαούρτι στραγγιστό
350 γρ αλεύρι
20 γρ μπέικιν
150 γρ ηλιέλαιο
1 κουταλάκι αλάτι κοφτό
Κάνουμε τη ζύμη και την αφήνουμε να ξεκουραστεί για σχεδόν μισή ώρα. 

Για τη γέμιση θα χρειαστούμε:
200 γρ ανθότυρο ή φέτα και ρεγκάτο ή μόνο φέτα.
1 αβγό ολόκληρο
50ml γάλα εβαπορέ
Πιπέρι-θυμάρι
Τα ψήνουμε αφού τα αλείψουμε με κρόκο διαλυμένο με λίγο νερό και πασπαλίζουμε με σουσάμι. 

Τα ψήνω σε αέρα στους 180 βαθμούς, σε λιγότερο από 15 λεπτά είναι έτοιμα. 

Μου βγήκαν 12 κομμάτια. 

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ. Μαίρη Ηλιοπούλου!