.
Σημερινό φαγάκι... Υγιεινή ομελέτα φούρνου με σπανάκι!!! Θρεπτικό γεύμα.. Πολύ εύκολο γρήγορο χωρίς λάδι με απίθανη γεύση !!!!
Υλικά Ταψάκι 15Χ25 μερίδες 3 Αν τρώτε πολύ 2 μερίδες.. Εγώ πάντως θα την έτρωγα όλη μόνη μου !!!
300 γραμ σπανάκι φρέσκο
4 αυγά
1 πολύ ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμυδάκι
1/2 κουτ γλυκού σκόνη σκόρδου
2-3 κλωνιά μαϊντανό ψιλοκομμένο
2-3 κλωνιά άνηθο ψιλοκομμένο
ελάχιστο πιπέρι κ αλάτι
3 κουτ σούπας γάλα
ντομάτα ή ντοματίνια κομμένα σε φετούλες
παρμεζάνα ή ότι άλλο τυρί τριμμένο τόσο όσο να πασπαλισουμε την επιφάνεια στο ταψάκι
.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ανάβω τον φούρνο στους 180 β.
Βάζω λίγο νερό στην κατσαρόλα και ζεματάω για 3 λεπτά το σπανάκι από την στιγμή που θα αρχίσει να βράζει .
Το βγάζω με την σουρωτή κουτάλα .
Σε γυάλινο μπολ χτυπάω μ ένα πιρούνι τα αυγά μέχρι να αφρίσουν .
Προσθέτω το σπανάκι το κρεμμυδάκι τον μαϊντανό τον άνηθο πιπέρι αλάτι το γάλα .
.
Βουτυρώνω πολύ ελαφρά το ταψάκι ή ένα πυρέξ και ρίχνω το μείγμα που ετοίμασα .
Στολίζω με τις φέτες ντομάτας την επιφάνεια κ πασπαλίζω με την γραβιέρα .
Ψήνω για 25 με 30 λεπτά μέχρι να πήξει η ομελέτα κ να ροδοκοκκινίσει .
Σερβίρουμε αμέσως κ καλή όρεξη !!!!
Εκτέλεση φωτό από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ